icon

Amniocentéza verzus trisomy test

mystery1006
22. sep 2015

Ahojte, máte prosím s týmto testom niekto skúsenosť? Vraj je rýchlejší (výsledok do 5 dní) a oveľa lacnejší než podobné testy. Kamoška sa nevie rozhodnúť, lebo jej vyšli nie moc dobré výsledky biochemického skríningu.
http://www.trisomytest.com/preco-trisomy-test

janulato
9. mar 2018

@maca2017 Presne, pri RealTime PCR (QPCR) moze nastat chyba v merani, preto sa okrem toho stale robi aj identifikacia karyotypov. Nikto by si nezobral na triko falosne pozitivny vysledok. Ale ked nam prisli vysledky, padol mi kamen zo srdca.
Tie trisomy testy som prehnala, spolahlivost je cca 96%, ale stale mi nepride dostacujuca.

maca2017
9. mar 2018

@janulato Máš pravdu, avsak aj QPCR je presnejsia ako Trisomy a aj tento rychly vysledok moze byt dokladom na ukoncenie 😢 Ale samozrejme je to rozhodnutie na zene samotnej pretoze ona, respektive oni, sa musia rozhodnut ako budú postupovať ďalej...

mattia_my
9. mar 2018

@maca2017 citala som o tej metode. Ja zacinam bud.tyz.20.tt, takze ak ma poslu na amnio, hadam to bude tiez tato QPCR metoda, lebo cas sa krati...

maca2017
9. mar 2018

Drzim palceky... Uvidis bude to dobre. Ak by Grochal videl nieco co sa mu nezda tak by povedal. A co sa tyka tych zrychlenych tak to sa opytaj na genetike. Mne to hradila poistovna vzhladom na moju diagnozu, inak sa to doplaca... Ale ako som pisala vyssie, tie zrychlene su iba na tie tri trizomie, ostatny rozbor je tri tyzdne a to hlavne kvoli tomu ze ziskane bunky treba kultivovat.

mattia_my
9. mar 2018

@maca2017 dakujem velmi pekne za info a povzbudive slova 😊. Spytam sa urcite, aspon cosi by clovek vedel skor ako o 3tyz... niekde som citala, ze ked sa robi odber po 20.tt, hradi poistovna tieto zrychlene testy. No neviem ako je to aktualne...

janulato
9. mar 2018

@mattia_my Testy su hradene, ak aspon jeden z pomerov je horsi ako 1:50.

nelka84
9. mar 2018

@mystery1006
Ahoj.Teraz v stredu som bola na amniocenteze, a vysledky z troch najvaznejsich syndromov som mala za dva dni, cize dnes a zvysnych 40 syndromov sa dozviem o dva tyzdne.Neodporucam ten trisomy test, su to zbytocne vyhodene peniaze, co mi potvrdili gynekologovia aj geneticka,neukaze to na 100%

mattia_my
9. mar 2018

@janulato aha, to som nevedela. No mne triple testy vysli dobre.

mattia_my
9. mar 2018

@nelka84 trisomy test sme absolvovali na odporucenie mojho Dr. asi pred mesiacom a bol negativny... no sono v 19.tt nas zneistilo...

nelka84
9. mar 2018

@mattia_my Neboj sa tej amnio, ak mas problem, vysledky na downov, pataou, edvardsov syndrom budes mat do par dni a budes kludnejsia.Ja som rada ze som to absolvovala , lebo ta neistota je hrozna.

mattia_my
9. mar 2018

@nelka84 dakujem pekne! Dufam, ze bude vse ok. Starsi syn je uplne v poriadku, vtedy sme nic podobne riesit nemuseli...

sharff
8. apr 2018

A tie ktoré ste mali robené trisomy test a dali ste si zistiť aj pohlavie. Sedelo vam?

keduska
8. apr 2018

@sharff samozrejme, xy a xx sa neda oklamat

mattia_my
8. apr 2018

@sharff trisomy, amnio i sono rovnaky vysledok. V tomto by sa nemali mylit.

darja12
16. aug 2018

ahojte, čítala som, že amnio je ale presnejšia ako Trisomy test? máte niekto o tom nejaké info? že test je len test a amnio je diagnostický nástroj.. viem, že ani amnio nie je ale 100%..

inga127
4. dec 2018

@stanka04 ahoj,prosim,neposles mi kontakt na tu pani na nifty test?

dolynkag
4. dec 2018

@darja12 100% nie je nič, ani keď sa dieťatko už narodí, nemusí byť hneď vidieť všetko, ale je najspoľahlivejšia

stanka04
6. dec 2018

@inga127 Uf, rada by som, aj maily som si prehrabala a nenasla som uz. Skus cez ich stranku alebo sa spytaj gynekologa, ja som sa k nej tak dostala...

veva82
16. dec 2018

@mattia_my ako ste dopadli?

katrin21
16. dec 2018

@darja12 ja som sa tu raz docitala, ako jedna baba mala z amnio vysledok DOWN, nedala si to zobrat aj tak, a narodilo sa jej zdrave dievcatko !!!!! takze..
ja som bola na Trisomy a som spokojna.. aj si to spatne overovalo, ze ci test vysiel, asi 3 mes po porode mi volali, ze ci je vsetko OK , pohlavie, zdravie atd.... 🙂

mattia_my
17. dec 2018

@veva82 dobre! 🙂. Uz neviem co som pisala, no my sme absolvovali trisomy i amnio. Vse vyslo negativne i dcera sa narodila v poriadku.
Vy mate daky problem? Uz to tu velmi nestiham sledovat...

veva82
17. dec 2018

@mattia_my som rada. My sme mali pravdepodobnost downa. Bola som u Grochala a Trisomy. Vsetko bolo ok a ja uz mam 15mesacnu dcerku.
Zaujalo ma to ked ti to tak zvlastne vychadzalo

mattia_my
17. dec 2018

@veva82 super, ze vam to tiez dobre dopadlo! Mali sme to ,,vesele,,, to je pravda. Nastastie je vse ok a uz mame skoro 5 mesiacov. 🙂

dolynkag
8. jan 2019

@janulato aká poisťovňa to hradí...ja som mala vysoké riziko a platila som si to celé sama

janulato
8. jan 2019

@dolynkag V 2015, VsZP. Ja som som to chcela ist uhradit, ked som mala vysledky. Myslim, ze prave od 2015 to hradili a neviem, ci stale hradia.

dolynkag
8. jan 2019

@janulato nikde som to nenašla, žeby to hradili, ale napísala som do svojej poisťovne, som zvedavá, čo odpíšu, ale myslím, že nie.....

darja12
25. jan 2019

@katrin21 ja som nakoniec nebola ani na trisomy ani na nifty. po 11 tt ako som bola u dr na posudzovanie nt atd, tak mi došlo, kedže som mala dobré výsledky, že asi by som si nedala zobrať, kedže tam vyzerá, že nie je vážne poškodenie.. .. keby mi vyšiel down, tak neviem naozaj, či by som bola schopná ísť .. lebo tie deti tiež vedia byť šťastné.. no keby malo bábo vážne defekty, pokryvené a neviem aké tak len asi vtedy by som šla.. takže trisomy a nifty mi užpripadali zbytočné, ked mi v tom 11 tt vyšli dobré parametre.. aj tripple a pappa testy.. tak dúfam, že bude ok...

darja12
25. jan 2019

inak aj kamarátke na amnio vyšiel down a rozhodla si ho nevziať a narodilo sa uplne zdravé!!!!! asi pred 7 rokmi

maminkasisa
25. jan 2019

@darja12 si si ista ze to bola amnio, este som nepočula, výsledky boli iné ako výsledok.....

dolynkag
25. jan 2019

@darja12 aj ja si myslím, že to boli triple testy, amnio pozerá DNA a tam by nemalo dôjsť k omylu