icon

Anopyrin v tehotenstve

maria.vinea
22. jún 2014

Brali ste ho niektorá? Mne ho hematologicka predpisala kvôli ttombocytom,no v pribalobom letaku je vyslovene zakázané brat ho v 3.trimestri,ze by to mohlo poškodiť plod.vylakalo ma to.poradte

julleffata
7. sep 2014

tiez beriem anopyrin, som na zaciatku 25t a bojim sa ho uz brat kvoli napisom na letaku a k hematologicke idem az o 3 tyzdne

tamarka9
8. sep 2014

@julleffata mne sa zda, ze 26tt5d zacina treti trimester....v letaku pisu ze sa nesmie v poslednom trimestri,ale vela zien berie az dokonca, resp. par dni predtym vysadia, rozhodne lekarka, ked ti nepovedala zatial ze mas vysadit, tak ber dalej, uvidis na kontrole...mas 100mg?

luskacisko
1. apr 2017

Ahojte baby otvaram tuto temu. Som v 22 tt a mam syndrom lepivych dosticiek. Cca mesiac picham fraxiparin 0.3 zial nezabera. Doktor mi kazal brat aj anopyrin len neviem ci ho brat koli tomu co pisu v pribalivom letaku ze hrozi v 3 trimestri vazne poskodenie plodu?mam ho brat do konca 8 mesiaca. Mate prosim s tym skusenost? Dakujem

zdenka8484
13. apr 2017

@luskacisko ahoj ja som v 28 tt a picham fraxiparin 0.4 a po vcerajsich vysledkoch z hemato musim brat aj anopyrin ale kazdy druhy den po 75 mg . Tiez som sa vylakala toho,ze v poslednom trimestri sa nesmie uzivat. Na dalsi odber mam ist po 4 tyzdnoch a mam z toho vsetkeho obavy ☹

luskacisko
14. apr 2017

@zdenka8484 ja ho beriem kazdy den ale len 30 mg uz cca 2 tyzdne. Informovala som sa aj u mojho gynekologa a tvrdi mi ze anopyrin vobec neskodi babatku tak ho beriem nic ine mi neostava a verim a citim ze babatko je zdrave a v poriadku.27.4 idem na kontrolu na hematologiu tak dufam ze vysledky sa zlepsili.

zdenka8484
15. apr 2017

@luskacisko drzim prsty aby vysledky dopadli dobre 😊 doktori hadam vedia co mozme a co nie. 🙂

ludinka
15. jan 2018
andrea8405
5. apr 2018

Ahojte, mne ho dnes predpísala gynekologička, 2x1denne všetky vysledky všetko mám v poriadku len ma riadne trápia bolesti hlavy ktoré niekedy trvajú neustále aj dva tri dni..momentálne som v 20tt.. dosť ma vyľakal ten príbalový leták tak vobec neviem ci ho mám aj začať užívať..

luskacisko
5. apr 2018

@andrea8405 ahoj kvoli bolesti hlavy by som ho urcite neuzivala ale to je len moj nazor.Ja som sa ho bala tiez uzvivat ale nemala som na vyber

zdenka8484
5. apr 2018

@andrea8405 preco ho musis uzivat ak vysledky su v poriadky? V pribalovych letakoch pisu toho vela 😊 ja som pocas tehu mala tiez bolesti hlavy 😕

andrea8405
6. apr 2018

Ved som ani nezačala lebo tiež je to podľa mňa zbytočne riziko kvôli banalite ..

maxinela
23. apr 2018

Mne ho moj gyn nasadil na zaciatku druheho trimestra ako prevenciu proti preeklampsii, nakolko je u mna toto riziko. Vraj ho budem brat do konca 36tt. Beriem 1.5 tbl kady vecer. Vcera som si ho prvy krat zabudla dat.

vera_42
15. sep 2018

Dobrý večer baby .. gynekologická mi predpísala anopyrin kvôli tomu že pred tyzdnom som potratila .. lenže teraz nie som si istá že ako sa berie či po menstruacii ale keď mi príde menštruácia?

vinejka6
17. okt 2018

@maxinela dobrý deň, prosím Vás dali by sme mi k tomu viac info? Kľudne aj do súkromnej správy. Mne akurát dnes doktor predpísal to isté ako prevenciu proti preeklampsii.
Dúfam, že Vám to pomohlo a preeklampsiu ste nemala.
Ďakujem za Vašu správu.

maxinela
17. okt 2018

@vinejka6 dobry den, brala som do konca 36 tt a preeklampsiu som nemala, no posledny tyzden som mala vyssi tlak, bolo to v auguste a bolo asi 40 stupnov, tak to prikladam aj tomu. Ale maly sa narodil presne na datum podla PM 🙂 cele tehotenstvo prebehlo uplne v pohodicke co sa tlaku tyka, vlastne celkovo som sa citila velmi dobre, lepsie ako teraz 🙈😁 nelutujem ze som brala tie tabletky. Nech pomozu aj Vam!

vinejka6
17. okt 2018

@maxinela ďakujem za skorú ale hlavne pozitívnu odpoveď 🙂 takže mam aj ja šancu, že mi to pomôže a žiadna hnusná preeklampsia sa u mňa neobjaví :( teraz akurát si idem vyzdvihnúť aj výmenný listok na hematologiu, na ktorú ma poslali.
Tak dúfam, že to nakoniec všetko dobre dopadne, ach 😱

lusyc
17. okt 2018

Tiez beriem 100 mg/deň od 18. tyzdna ako prevenciu preeklampsie a dúfam, ze sa mi nezopakuje a dúfam, ze lieky babatku neuskodia. Od 30.tyzdna by som mala prejst na fraxiparin.

maxinela
17. okt 2018

@vinejka6 urcite ano, myslite pozitivne, ja som na hematologii ani nebola 🤔 neposlali ma tam.
Fraxiparin mi nespominal, akonahle som v 36 tt dobrala Anopyrin, uz som nebrala ziadne ine lieky. Vlastne som si davala magnerot, ten som uzivala od zaciatku tehu do 38 tt

vinejka6
17. okt 2018

@maxinela ďakujem, ste veľmi milá 🙂
Určite budem myslieť pozitívne, aj sa budem naďalej snažiť nemyslieť na nič zlé. Len tie všetky testy tak dokážu budúcu mamičku vystresovat, je to hrozne 😱ale určite treba myslieť nie na to zle, ale práve naopak, že všetko bude fajn 🙂
Mne len dnes volala sestrička a ona mi povedala, že na základe prvého screeningu mi doktor odporúča anopyrin aj ze mam ísť na hematologické vyšetrenie.
Až teraz som si vyzdvihla výsledky z toho testu, teda z 1.screeningu, ja od svojej gynekologicky nemám žiadne info, len od sestričky a z toho "papiera" čiže z výsledkov testu.
Píšu tam, že "preeklampsia pred 34.tyzdnom 1:61 ani neviem, či je to veľmi veľa alebo ako 😱

evelin1002
15. jún 2020

Ahojte prosim vas som po 2 potratoch, pricina nezistena, hematologia bola v poriadku ale mala som 2x hematom v oboch tehptenstvach, lekarka mi predpisala anopyrin 30 mg.. Vraj sa predpisuje zenam preventivne ak sa nezisti pricina potratov.. Ma niekto podobnu skusenost a ak ste ho teda brali donosili ste? Dakujem

evelin1002
17. jún 2020

@siska765 ahoj chcem sa spytat ako to u teba dopadlo? Ja som tiez po 2 potratoch vysledky z hematologie vsetko ok a tiez mi preventivne predpisali 30 mg anopyrin

merlynfraterova
9. júl 2020

@evelin1002 30mg som užívala a potratila som 2X tieš sa chcem spitať že ako ste donosily baby vy bábo mne predpísala gyn. Dnes anopyrin 100mg lebo mam syndróm lepivych doštičiek neviem či vám to pomohlo v tehotenstve lebo mne nechcú nasadiť zatiaľ inekcie fraxiparin len tieto anopyrin 100mg ale ja sa veľmi bojím ze potratim.

evelin1002
9. júl 2020

@merlynfraterova ahoj mne neprisli na nic vysledky mam dobre ale kvoli 2 hematomom v predoslych tehotenstvach mi predpisali len 30 mg a nastastie som uz na konci 13 tyzdna a vsetko je v poriadku.. Mam aj kludovy rezim nechodim do prace tak tazko povedat vdaka comu je to teraz ok... Akurat som raz zvracala krv ale mohlo to byt z podrazdeneho zaludka kedze velmi vela zvraciam ale aj z anopyrinu.. Podla mna lekari vedia co robia a poznam jednu pani ktora mala 5 potratov potom jej predpisali tiez anopyrin 100 mg a uz 6 babo donosila... V akom si tyzdni? Hlavne nestresuj ak si pod dohladom lekarov na hematologii a prisli ti na pricinu urcite vedia co robia.... Ale verim ti ze je to stresujuce, ten kto nepotratil nepochopi aky je to hrozny strach...

evelin1002
9. júl 2020

@merlynfraterova a si pod dohladom na hematologii? Lebo ja chodim pravidelne na kontroly, vraj sa to moze v tehotenstve menit... Urcite popros svoju gyndu nech ti da vymenny listok a budes pod dohladom

merlynfraterova
20. júl 2020

@evelin1002 zatiaľ tehotna niesom ale už mi nasadily anopyrin 100mg ale určite si vypitam ten výmeny lístok

merlynfraterova
20. júl 2020

@evelin1002 presne tak je to strašný strach mňa vystresovala hematologicka kdze som povedala ze som brala už anopyrin 30mg a 2X zadržaný potrat a som jej povedala ze sa bojím otehotniet a brat anopyrin 100mg že chcela by som tie inekcie ale určite keď otehotniet budem pod dohľadom tak oni mi nasadia možno aj tie injekcia ona mi nato odpovedala potratite aj stymi injekciaami... Aa príčinu nenasla vôbec ona ale iná hematologicka v Košiciach as na hematologii

evelin1002
20. júl 2020

@merlynfraterova ja tiez chodim tu v Ke ku skvelej hematologicke da sa jej aj v pohode dovolat ked mam nejaky problem... Ak by si chcela kontakt nie je problem... Netreba sa dat hlavne odbit a ak nie si spokojna treba hladat inde... U mna asi aj prisli na pricinu no nesuvisi s krvou... co sa krvi tyka vsetko mam v poriadku len preventivne beriem anopyrin 30 mg kvoli tomu aby nevznikol hematom... A ak tebe prisli na syndrom lepivych dosticiek urcite sa to da liecit... Len treba vhodnu liecbu a ked ti povie hematologicka ze opat potratis uz viac by som ju nenavstivila. Ani si nevie predstavit aky hrozn strach je byt opat tehotna po 2 potratoch... Kto nezazije nikdy nepochopi

hawaii12
6. okt 2020

@lusyc dobry den, mozem sa opytat zopakovala sa vam preeklampsia? Dakujem za info 😊

lusyc
7. okt 2020

@hawaii12 dobrý deň. Oficiálne to v prepustacej správe nemam, ale ja si myslím, ze sa len nestihla vyvinúť do plnej sily. Lebo tlak mi začal postupne stúpať od ukonceneho 32.tt( pri 1.tehu od 24tt), od 36. tt som bola v nemocnici na liekoch a infúziách s minimálnym účinkom na výšku tlaku, sekciu urobili prvý možný deň, aby bolo dieťatko papierovo donosene 38+1, podľa sona uz ani nerastlo, aj ked prietoky boli hranicne dobre. Opuchy som nemala az také, ani v prvom tehu neboli nejaké strašné, skor po sekcii. A tiež mi nestihla, podla mňa, vybehnúť bielkovina v moči. V prvom tehu som opuchla aj s bielkovinou v moci na konci 31.tt., to uz som brala dopegyt a magnesium s tlakom okolo 150/95. Tehu ukončili 32+1.

leticia22
16. mar 2021

@vinejka6 ahoj, prosím ťa môžem sa opýtať, dokedy si užívala ten anopyrin a či všetko dobre dopadlo? A akú dávku si mala? Ďakujem moc