Antibiotiká Zinnat 500 g v tehotenstve

ifhanka
6. nov 2013

ahojte mam hnis v moci na jeden krizik, som v 31.tt a obavam sa antibiotika brat ci mi to nemoze niejak ohrozit babetko mate niekto v tom skusenost ? 😒

mirkauradnickova
6. nov 2013

Ahoj, ja som mala Zinnat uz po pôrode pri zápale prsníka a rýchlo mi to prešlo... V tehu som mala iba antibiotikové čípky na vkladanie do pošvy pri infekcii.

castanea
6. nov 2013

Hlavne treba urobit kultivačné vyšetrenie (moč aj ster z rodidiel), či vôbec je nutné ATB užívať a ak áno, tak potom cielene podľa výsledku. Ak nemáte žiadne ťažkosti, nemáte zvýšenú teplotu, tak určite vyčkať na výsledky. Zinnat 500mg sa obyčajne bez problémov môže v tehotenstve užívať, ak to užívanie je opodstatnené. Držím palce.

schwarzova
6. nov 2013

Ahoj ja som brala zinnat v 35tt na maleho to dopad vraj nema ziadny kedze uz je plne vyvinuty,ja by som ti odporucila este poprosit dr. Zobrat krv na CRP pokial mas zvysenu hodnotu co znamena zapal tak by som ATB urcite brala,mne ich dr.nasadila ale mala som na 3Kriziky hnis,bielkovinu,krv,a hl. Nech ti daju skontrolovat najma aj sterilny moc na bakterie,mne nasli zial Ecoli a mam uz 3krat ATB,tak drzim palce aby ti vysli vysledky dobre a aby ste boli zdravy aj s babatkom 🙂

gabikkas
6. nov 2013

@ifhanka ahoj, ja som ho brala v 28tt, nezabral mi, mala som uz nabeh na zapal pluc, nakoniec mi museli dat antibiotika rovamicin...treba dat porobit testy...no, radsej atb ako sa trapit a este to nakoniec prejde do horsieho stadia...ja som sa stranila atb, a nakoniec som musela brat dvoje...malej nic nie je, narodila sa dva dni po termine, krasna, zdrava....ine je to v prvom trimestri, teraz je to uz "bezpecnejsie v tretom"

elienocka
6. nov 2013

ja som tiez brala v 2mesiaci mala som zapal pluc a hned 2krat som ich brala prvy blister bol neucinny az ten druhy zabral a to ma obvodna poslala preistotu na plucne.a mala je zatial zdrava tak ziadne obavy

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanakir
7. nov 2013

Aj ja som brala zinnat v oboch tehotenstvach a vsetko je ok - tuk, tuk.... Nestresuj..... A vyliec sa

ifhanka
autor
8. nov 2013

dakujem baby za odpovede dam si poriadne vysetrit moc ci ozaj su potrebne tie antibiotika brat

kvetinka35
3. dec 2016

Aj ja momentalne beriemZinnat.mam zapal obličiek a aj nospu.tiež som sa bála ale verim lekarovi.a počas tehotenstva už to je druhy krát.momentalne som v 28týždni.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre