Bazalka v tehotenstve
Ahoj, dnes som si dala na obed cestoviny s bazalkou a paradajkami, kamaratka na mna vyletela či som normálna, že to sa nesmie kvôli bazalke. Baby, to celé tehotenstvo ste nejedli bazalku?
a prečo by sa nemohlo? áno, keby si to v rannom štádiu prehnala a jedla bazalku nonstop, tak to nesie riziká.. ale predpokladám, že si si dala minimálne množstvo a veľmi príležitostne.. ja som už niekoľkokrát jedla napríklad bazalkové pesto či pizzu s bazalkou, som v 23tt.. všetky príkazy a zákazy treba brať s rezervou, pokiaľ sa stravuješ vyvážene a jednotlivé veci si dopraješ občas a v malom množstve, tak si myslím, že sa nemusíš báť... však podľa niektorých stránok a odporúčaní by tehotná nemala jesť pomaly nič.. pritom opak je pravdou, mne lekár od začiatku zdôrazňuje, že dôležitá je vyvážená strava a dopriať telu, čo si pýta (v normálnom množstve)
Dakujem ☺️ Ostala som zarazena, že čo tak preháňa🤔
spytaj sa kamosky, ci si to nepoplietla nahodou so šalviou? 😉 tá nie je vhodná pre tehotné ženy pre niektoré látky, ktoré obsahuje a ktoré môžu byť toxické pre plod.
Ja som jedla a vsetko ok, ano, tiez som citala, ale na chut troska par listkov je ok.. Aj petrzlen, hocico

😄😄😄😄 totalna blbost. Neprehanajme zas. Mozes