Bojím sa oznámiť rodičom tehotenstvo
Ahojte tehuľky, mám 20 rokov, viem, že to nie je vhodný vek na dieťatko, ale je to tak, som tehotná a veľmi sa teším (je to moja zodpovednosť, malé za to nemôže, preto ani nad potratom neuvažujem), ale nemôžem to povedať našim ☹ oni ma zabijú, veľmi sa toho bojím, vôbec neviem, čo budem robiť, mama ma vyhodí z domu, vynadá mi, možno aj dostanem a neviem, čo mám robiť ☹
Ahoj, ja som mala 25, ked som otehotnela prvý raz a moj otec mal depresie, že je príliš mladý na deda. Pol roka bola malá pre neho- mlaé čudo- ale od prvej chvíle ako ju uvidel, miloval ju tak, ako zbytok našej rodiny. Dieťa spája rodinu a má šťastie, že má mamičku, ktorá ho ľúbi aj napriek mladému veku a má ocka, ktorý stojí pri tebe. Často krát je najhoršie začať a po rozhovore s rodičmi si možno povieš: prečo som sa vlastne bála? 🙂 Si zodpovedná za život, nemaj strach oň bojovať 🙂🙂🙂 Držím palce!!
ahoj.ja som otehotnela ked som mala19 aj my sme sa bali povedat,ked su normalni neboj sa
no ja mam 30 a cakam svojho2.anjelika,moju prvu dcerku som porodila ako 25rocna,vtedy som sa citila strasne mlado, a teraz ked mam dcerku a druhe najdrahsie nosim pod srdieckom,lutujem,ze som nepocala dcerku v 20tke a v 25ke totho nasho este nenarodeneho anjelika...a v 30tke sme mohli dat este jedno 😉 ako si trufam,ale mat dieta je neico uzasne,mala ked je v skolke a ja doma,to ticho je pre mna deprimujuce..vzdy sa jej nevim dockat,taktiez ked je naprazdninach a neviem sa dockat kedy pride nasvet nas druhy drobcek;)a ver mi,ze by som si trufla o 5 rokov na dalsieho anjelika s manzelom,ale uz by som si ja zas pripadala stara 😉 20tka je podla mna super vek na dieta,ale ako niektore babenky hovorili,kazda zena je ina...a verim,ze ak ta vaasi skutocne miluju,vsak si ich dieta,tak ta podporia a urcite ta nezabiju ako to pises a pomozu ti.ovsem bude to pre nich sok,ale neboj,ono to prejde a budu sa tesit zaroven s vami a budu hrdymi starymi rodicmi a budu kocikovat so vztycenou hlavou 😉 drzim prstiky,hlavne sa nestresuj...opatruj sa
nuz, dvadsat rokov nie je zas tak malo. Co sa tyka rodicov, holt, musia to vediet a ak sa ti obratia chrbtom, urobia velku chybu. Dufaj, ze to neurobia. Ak sa budu chovat zle, skus sa necitit ako najhorsia na svete, nie si. Ak ta dokaze partner podporit, budete si musiet poradit sami. Ale drzim palce, aby ta podporili aj rodicia.
@weru3ka vies, kto ma pozna vie, ze ja si z reci okolia vela toho nenarobim 😉 nie som ten typ, kt. ho zaujimaju zivoty susedov a je mi jedno, doslova, co si o mne susedia myslia, teda o nas...na zaciatku si urcite kazdy myslel, ked vedeli, ze som sa vydala ako 20 rocna, ze som uuuurcite tehotna. Samozrejme, ze polke ludi, kt. nas poznaju /ak nie aj viac../ nepripadalo do uvahy, ze sa mozeme brat z lasky a z presvedcenia, ze chceme byt spolu a casom sa porozrastat. Mesiac po svadbe sme tomu nechali volny priebeh, ved sa nemusi zadarit hned, moji na mne ako prvej vytuzenej dcere pracovali 4 roky...nam sa zadarilo vsak hned na prvykrat. Cize v juli bola svadba, koncom augusta som bola tehotna, v maji sa nam narodila krasna zdrava dcerka. Od zaciatku sa s nami tesili nasi najblizsi. Ako moji tak aj jeho rodicia aj moji stari aj jeho stari rodicia. Od prveho momentu to bolo chcene a milovane dieta. Neriesila som kto si co o nas mysli. Naozaj nie. Teraz, od kedy mame druhu babulku, nam normalne niektori mam pocit aj zavidia 🙂 minule ma zastavila suseda z bloku mojej mamy a povedala mi, ze nam to velmi pristane. Ze nam fandi. Takej mladej rodinke a ze mame krasne dievcatka, ze mam za toto stastie dakovat Bohu. A ja aj dakujem. Som naozaj vdacna za toto co mam 🙂 U nas kde byvame momentalne /zaciname vsak s rekonstrukciou domceka, takze budeme mat dokonca ak sa podari aj domcek/ sa nastahovali asi 4-5 novych parov. Z toho jedny jediny nemaju dieta. Akurat v sobotu sme boli kupit v jednom nabytku pre malu postielku a stretli sme tam tu susedu s mamou. Tesila sa ako s prapcenim tutu nad nejakou lampou ci co si to kupila do bytu, ja som mala ten isty pocit z postielky pre malu 🙂
. Maju obaja davno po 30tke a su sami. Obaja vyslovene dobre zarabaju vidiet to na nich. Maju vsetko. Prerobeny byt, dobre platenu pracu, auta, vzdy tip top upravena...a sama. Neviem, nepoznam ich naozaj nesudim, je to ich zivot. Mozno nemozu mozno nechcu mat dieta...ide o to, ze kazdy si vybera svoju cestu a ak mu je dopriate aj sa mu splni po com tuzi. Kazdy mame svoje priority a preto si treba zit svoj zivot. So vsetkym....zit na plno a byt stastny 🙂 a to prajem aj tebe. Ak naozaj tuzite po babatku, vykasli sa na vsetkych okolo. Dolezite je to, ze to chcete vy dvaja a ze si budete oporou v zlych a tazsich chvilach a za to vas caka plno sladkych odmien /bozteky, mojkacky, objimacky, slovko mama...lubim ta 🙂 😉
a este dodam, ked som sa uz tak rozkecala, ze ak nam to vyjde s domom a budeme moct este mat, tak budem rada ak nam do tej 30tky bude dopriate este jedno. Momentalne to tak citim, ze je Emmka este mala a vyhovuje nam to tak ako to je, nechame to na "osud" co nam prinesie 🙂
jeejo tak to je ozaj krasne..🙂 drzim palceky .takto ked mi niekto povedal ze uzivaj ziovta este ale coje to uzivanie? ked sme s priatelom v Bojniciach sami tak urcite radsej by som si uzivala s tymi rozziarenymi ockami dietata ako my dvaja com sa usmejeme na slona a nic viac:( kedze dost casto planujeme vyletiky dovolenky tak nam chyba niekto pre koho by sme to chceli robit) neviem ci ma dost chapes..Sme spolu uz 4 roky mame byt na hypoteku kde je uz aj detska izba tak naco odkladat?:D myslim ze som tak trocha ina od ostatnych kde vsetci este studuju a podobne ale ja som bola v zdy na rodinku a mas pravdu co tam po okoliii🙂) juuj bodaj by sa uz len zadarilo lebo je to uz rok a stale nic... Tebe ako dlho trvalo kym ste otehotneli?:
tak ja mam 20 a chceme s priatelom dieta takze mi mne sa zda ze je to vhodny vek,ale je pravda ze zijeme sami v anglicku a obaja zarabame takze je to ine ako ked byvas s nimi ale napriklad ja viem na 100% ze budu pindat ked im poviem ze som tehotna...tvarili sa ked som im povedala ze sa budeme s priatelom brat takze tak,urob si podla seba je to tvoj zivot a aj ked budu chvilku urazeny nakjoniec budu s tebou su to tvoji rodicia 🙂
@pepepepa Bylo mi "už" 23, když jsem otěhotněla, ale studovala jsem medicínu a naši-oba doktoři-měli striktní názor, že dítě až po VŠ, nejlépe po atestaci, tak kolem 29let...navíc nepřijali mého partnera a tohle celou situaci ještě více znesnadňovalo...nicméně...ve chvíli, kdy jsem viděla Bublinku na UZ, uvědomila jsem si, že jsem Matka. A že součástí tohoto nejkrásnějšího životního titulu je nekonečný boj za dobro dítěte-počínaje obhájením jeho existence, přes hádky se zaujatou učitelkou, až bude jednou ve škole....
Můj táta mě poslal na potrat, dodnes se s dcerou úplně nesmířil, ale mamka pochopila, že ji potkalo něco krásného, je babička. jak má být, a Johanku hrozně miluje.
Moje dítě mi dodalo ODVAHU žít svůj život tak, jak ho žít opravdu chci. A za to budu Johance navždy vděčná.
Drž se, nebojuješ za sebe, ale za své dítě!!!

@pepepepa ahoj, presne viem, ako sa cítiš... možno keby si hľadala, tak by si ešte natrafila na takúto tému, ktorú som pred 7 rokmi zakladala ja... Mala som 20, naši sa dali na prestavbu domu, že sa presťahujú z mesta na dedinu a ja som zistila, že som tehotná... Tak strašne som sa bála im to povedať... Ale, povedala som... V prvom rade, si musíš ujasniť, čo chceš ty... Nabrať odvahu a povedať im to. Hlavne neplač pred nimi, netvár sa, akoby si urobila niečo zlé... Lebo si nespravila, si dospelá a takéto veci sa stávajú. Možno budú najprv zaskočení, šokovaní a nebudú sa tváriť nadšene, ale to bude tým šokom... Potom ich to prejde a budú sa spolu s tebou tešiť na bábetko...
Ja môžem takto s odstupom času povedať, že to, že som otehotnela tak skoro, bolo úžasné, Simonku nadovšetko zbožňujem a možno aj vďaka "mladosti" a "hlúposti" ako sa niektorí nazdávajú som veľa vecí zvládala oveľa lepšie ako niektoré moje "staršie" známe, ktoré boli až príliš úzkostlivé, lebo na bábetko pridlho čakali... 😀