Boli ste v aquaparku počas tehotenstva?

zahrah
3. nov 2014

Boli ste v aquaparku pocas tehotenstva?
Chystame sa do Tatralandia alebo Besenovej. Budem v 18tt, doteraz som nemala ziadne problemy.
Hlavne tam chcem ist kvoli manzelovi, je to jeho prva navsteva na Slovensku, kedze ideme v Novembei vela inych aktivit na vyber nie je.

Planujem tam hlavne oddychovat. Plavky mam len dvojdielne, ale skor planujem mat nejake volne nohavice a vrch alebo saty, proste nieco na zakrytie, nerada sa pretrcam v plavkach aj ked nie som tehotna.

Kupanie je zatial najdolezitejsia otazka, zda sa ze niektore tie bazeny by mali mat OK teplotu 31-32.
Bojim sa ale bakterii, ked som tam bola minule pamatam si deti v plavacich plienkach v beznych bazenoch . ( tu v zahranici by to nebolo dovolene z hygienickych dovodov)

Budem rada ak sa podelite so skusenostami.

liz_lemon
3. nov 2014

ja by som to neriskovala, ako tehotna som sa kupala jedine v mori, v bazenoch moze byt vselico...
a to sa chces kupat v obleceni? to sa asi nebude dat

zahrah
autor
3. nov 2014

Nie, vsak to by som si dala dole a tolko by som uz presla. 🙂
Len nechcem tam oxidovat v plavkach pokial priamo nie som vo vode.

emma2310
3. nov 2014

Ja som chodila pocas tehotenstva normalne plavat do bazenu

1177
3. nov 2014

Mozes si dat na cas pobytu vo vode laktobacilovy tampon a dufat 🙂

horana
3. nov 2014

Osobne som chodila cez tehu plavat do bazenu, hlavne mi robil dobre plavecky vonkajsi v zime, tak ledva zzz trochu ohriaty, brusko si lahodilo. Mala som tampon napusteny olivacom. Trochu som sa aj vyhrievala vo vnutornych vyhrievanych.

Nejaka detska plienka je pritom podla mna to nejmensie, detske cikanice aj stolica su sterilne, je to alibizmus zakazat tieto, pokial nikto nedokaze zabezpecit aby sa tam na tajnaka nevystal nejaky stary chory prelezeny, je naivita mysliet si ze dospelaci maju disciplninu a chodia na wc...a vobec to ze si tam dospeli vsetkeho druhu a stavov macaju svoje sliznice povazujem za vacsie riziko. Chlor to vsak vacsinou zabije. Takze ja som to riskla.

sorciera24
3. nov 2014

nie a ani by om nesla, teple a termalne vody su rieciste mnozenia bakterii....proste na mykozu ci inu pliagu ako stvorene, toto by som neriskla...ked tak, tak nejaky vhodny bazen, hotelovy napr. ....ale aquapark isto nie...

tichanska1
3. nov 2014

Tiež ti môžem odporúčať ten tampón pre ženy na kúpanie. Dostaneš to kúpiť v lekárni. Ja som bola ako tehotná viac krát v aquaparku a bez problémov. V Tatralandii máš teplé bazény s morskou vodou a tie oveľa bezpečnejšie.

kiki68
3. nov 2014

neriskovala by som to vobec. Vraj ani ten tampon nei uplne bezpecny. Ja som v mega drahom luxusnom akvaparku lapla skaredu infekciu, som mala dojem,ze mam nejaky zapal maternice o par hodin a to vobec nie som na infekcie dole nachylna,takze ma to prekvapilo. Tiez lekara to soklo,ze nieco take silne. No kaslat cely akvapark. Akoze doma ak ma niekto svoj bazen,alebo niekoho takto poznas to je ine,lebo sa tam premelie mozno par ludi z rodiny,ale nie tisicky obyvatelstva.

martina646
3. nov 2014

Ja som sa na to pytala aj svojho gynekologa a povedal mi, ze podla vlastneho pocitu a skusenosti aj mimo tehotenstva. Su totiz aj zeny, co su velmi nachylne na rozne mykozy, len co sa prejdu popri bazene, ine problemy nemavaju. Ja patrim chvalabohu k tej druhej skupine, tak som s rodinkou bola. Bola som tak okolo 19-20tt a bolo to dokonca par dni po amniocenteze. Kedze do 48hod sa nevyskytli ziadne komplikacie, kupala som sa. Boli sme konkretne v Tatralandii a v Aquacity v Poprade. Vynechala som len velmi teple bazeny, tie okolo 38stupnov a samozrejme tobogany. Do vody som si dala senta protex tampony, take s vazelinou a potom, po sprche som si dala probioticky tampon a nechala cez noc. Jedine, co mi trosku prekazalo, boli mokre plavky na brusku (mala som cele), ked som lezala na lehatku, ostalo to take studene. Je to naozaj podla subjektivneho pocitu. Prajem prijemny oddych.

ikula2
3. nov 2014

Nie

sarlota1986
3. nov 2014

urcite nie,a Besenova uz vobec nie,je tam bakterii ze az az a to aj pre netehotnu,urcite by som neriskovala.

danieli
3. nov 2014

do vody by som nesla, ako pise liz-lemon jedine more, mala som v prvom tehu skrytu infekciu, ledva som neporodila v 25 tt a do konca som bola v nemocnici, tiez som mala bezproblemove tehu dovtedy, ano su aj kocky, co maju stastie, ale ja by som teplu vodu neriskovala, ked tak plavecky bazen do 28 stupnov

30tnicka
4. nov 2014

Ahoj. Ja som bola v 7 mesiace a v pohodicke, mne voda robi len dobre 🙂

lucinka144
4. nov 2014

ahoj...ja som bola par krat v Tatralandii v tehu... vacsinou som sedela na kraji bazena a mocila som si nohy. 🙂 bola som aj chvilku vo vode a v pohode. len ja neznasam mokre plavky tak som sa vzdy sla hned prezliect do suchych. a vynechala som tie uplne horuce bazeny. je tam prijemne aj ked som sa velmi nekupala

emilia25
4. nov 2014

Ano bola som v besenovej a bola som vtedy 6mesiaci aj tampony som si kupila no o par dni som dostala taku silnu mykozu ze som musela ist hned na gyndu a ten mi hned vynadal.

lucinocka
4. nov 2014

Muz to prezije neboj;) budete mat prilezitosti neskor.. Vezmi ho do jaskyne, na dobru slovensku vecru, do tatier...🙂 my sme boli v aquaparku az po 3 rokoch azs malou a bolo nam super🙂 mala mala rok a pol 🙂a chodime len v zime lebo v lete makacka... Nasi mu zorganizovali let malym lietadlom nad spisskym hradom, boli sme na bowling a pod a bol spokojny🙂
@zahrah

p_etrisha
4. nov 2014

Ahoj, aj ja som sa kupala. Aj v lete na klasickom kupalisku, aj na jesen v termal. Ziadny tampon som neriesila, nebolo mi nic. Je to na tebe, ale tehu nie je choroba.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre