Bude nemanželské dieťa diskriminované?

ana107
21. máj 2020

Ahojte baby,
Chcela by som od Vás radu, čo sa stane, ak nebudem mať svadbu pred pôrodom a narodí sa mi nemanželské dieťa. Bude dieťa štátom diskriminované?

kiki68
21. máj 2020

A preco by malo byt? Ved dnes sa polovica deti rodi vo vztahoch bez ofiko papiera. Myslim ze vela ludi na teraz svadby aj zrusene a nestihnu sa vziat kym pride dieta na svet. V rodnom liste moze mat oboch rodicov a tym to hasne.

fokuska
21. máj 2020

@ana107 Nic sa nestane, co by sa malo stat? A preco by malo byt statom diskriminovane?! To ti preboha ako napadlo a v akom zmysle by malo byt diskriminovane??

sim_simonka
21. máj 2020

Ja som napríklad slobodná matka. Takze mám vlastne uz 6 rokov diskriminované dieťa??

suzitok
21. máj 2020

Nie sme v 18.storoci, toto dnes uz fakt nikto nerieši, ci je dieta od matky vydatej, slobodnej, rozvedenej.....a uz vobec nie deti medzi sebou ak mas z toho obavy...

extempore
21. máj 2020

Nikto dieťa diskriminovať nebude... na druhu stranu si myslim, že deti by sa mali rodiť v manželstve. Chlap, ktory si ta nechce vziat za ženu bude akým otcom?

h2
21. máj 2020

@extempore Prečo si hneď všetci myslia, že ak má žena dieťa a nie je vydatá, tak je to preto, lebo ten chlap si ju nechce vziať? Čo ak ona nechce jeho? Alebo ho chce, ale nechce sa vydávať?Navyše, ja som to pochopila tak, že autorka svadbu nestíha, čiže svadba asi bude, len nie pred pôrodom.

ana107
autor
21. máj 2020

Baby, ja sa obávam co na to povie náš farar, žijem vo veľmi kresťansky záložnej komunite a bojím sa aby bábätko bolo dobre prijaté keďže sa nám svadba výrazne posunula kvôli pandemii a panbozko nám nečakane požehnal ☺️ chcela som aby dieťatko nebolo diskriminované ani v očiach štátu ani nášho Pána

fokuska
21. máj 2020

@extempore Aj moj osobny nazor je taky. Preto som nemala deti pred manzelstvom.
Ak si ty myslis to iste, tak nemaj deti pred manzelstvom.
Ale hadam sa tvojim nazorom nebudu riadi vsetky zeny. Rovnako ako sa vsetky neriadia tym, ze jedna si mysli, ze deti maju byt pokrstene a pod.

fokuska
21. máj 2020

@ana107 Statom diskriminovane nebude - pytam sa zas, ze ako ti to napadlo? Ako konkretne sa bojis ze by mohlo byt diskriminovane?

A to ci nebude diskriminovane "tvojim Panom" zalezi od toho v akeho "Pana" veris. Lebo velmi krestansky zalozene komunity ta mozu odsudit aj za to, ze si mala sex pred svadbou, ze zijes s muzom, ktory nie je este tvojim manzelom, aj za to, ze by si aj po svadbe pouzivala antikoncepciu a pod.

Ak ti tak zalezi na tom co povie farar, tak si sa mala drzat jeho pravidiel. Ak si sa nebala vtedy, ze co povie, tak na to "kasli" aj teraz, co uz ti pomoze at sa ze co povie?

h2
21. máj 2020

@ana107 Podľa toho, v koho očiach chceš, aby bolo dobre prijaté. Štát, ani Pán Boh ho diskriminovať nebudú. Ak žiješ vo výrazne kresťanskej komunite, tak Ťa možno nejaké svätuškárske babky ohovoria, ale na tie sa môžeš zvysoka...

fokuska
21. máj 2020

@ana107 A este dodam: Pises, ze panbozko vam pozehnal - tak ako sa mozes bat, ci nebude panom diskriminovane, ked vam ho on sam pozehnal?

ana107
autor
21. máj 2020

Napadlo mi to lebo podľa krizovkarskeho slovníka je nemanželské dieťa BASTARD

h2
21. máj 2020

@ana107 Podľa krížovkárskeho slovníka??? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

fokuska
21. máj 2020

@ana107 Teraz si robis srandu? Podla krizovkarskeho slovnika je nemanzelske dieta bastard a preto ho bude stat NEJAKO (stale si nenapisala ako) diskriminovat?

h2
21. máj 2020

@ana107 No tak keď to tak hrozne prežívaš, tak sa teda vydaj pred pôrodom. Stačí predsa len obrad, veselicu môžete mať po pôrode. Máš sa teraz na čo vyhovoriť, keď sú karanténne opatrenia.

mila23
21. máj 2020

@ana107 asi nie je ta krestanska komunita az taka krestanska, resp. vy dvaja s chlapom asi nie ste az taki zaryti krestania,kedze ste sexovali pred svadbou....to fararovi nevadi ci si sa z toho nespovedala?

autumm
21. máj 2020

Ja odpadnem 😂😂 ze podla slovníka

daganov
21. máj 2020

@ana107 môžeš napísať konkrétne, ako by mal nemanželské dieťa štát diskriminovať? Čo si pod tým predstavuješ? Ty si nikdy doteraz nevidela nemanželské dieťa? Ako je diskriminované?

daganov
21. máj 2020

@autumm nenudí sa zase nejaká žaba?

veronikaszabova
21. máj 2020

Baby, toto nemoze normalna zena mysliet vazne 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Diskriminovane dieta, .... krizovkarsky slovnik... 🤣🤣🤣🤣🤣

h2
21. máj 2020

@veronikaszabova A prečo si myslíš, že je normálna? 😂

veronikaszabova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
21. máj 2020

@h2 dobra otazka 🤣

jana_eyre_2
21. máj 2020

@h2 myslia si to preto, lebo je jednoduché rozmýšľať čiernobielo.. ja som sa vydávala až keď som čakala druhé dieťa, môj muž je úžasný otec a vôbec to nebolo o tom, že by ma nechcel za ženu... Jednoducho sa nám to nechcelo riešiť, ale to proste niektorí ľudia nepochopia..

jana_eyre_2
21. máj 2020

Mimochodom medzi mojim prvým synom čo sa narodil mimo manželstva a mojimi ďalšími manželskými deťmi nie je a nebol absolútne žiaden rozdiel a štát nás nikdy nijako nediskriminoval 😅😅

h2
21. máj 2020

@jana_eyre_2 Ani ja nie som vydatá. Svojho muža poznám skoro 27 rokov, 16 rokov sme spolu. Hovorili sme aj o svadbe, ale mne sa teda do toho vôbec nechce. On by si ma zobral a tiež sa už stretol s tým, že mu jedna známa vyčítala, prečo si ma nevezme. Zvalil to vtedy na mňa, že ho nechcem. 😁

pribinak
21. máj 2020

Toto snáď ani nemyslíš vážne, je rok 2020 a nie 1674.

merkelica
21. máj 2020

dnes sme diskriminovani totizto vsetci. a kedze je vo vlade zaborska, tak by som sa nedivil, keby je diskriminovane aj tvoje nemanzelske (ak) dieta

ana107
autor
21. máj 2020

@mila23 vyspovedali sme sa z toho

ana107
autor
21. máj 2020

@extempore ja som nenapísala že si ma nechce vziať, ja sa bojím diskriminácie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre