icon

Budú to dvojičky?

aerin15
21. júl 2017

Ahojte, chcela by som sa opýtať na jednu vec. V utorok som si robila test a vyšiel pozitívne. Následne, asi deň- dva na to, ma mierne pobolievala ľavá strana podbruška, ako som zvykla mávať v prvý deň menštruácie. V noci to bolo trochu intenzívnejšie a bolo mi trochu na vracanie. Trvalo to cca dva dni a hneď potom ma to chytilo s pravou stranou. Mohlo by to znamenať, že čakám dvojičky? Priateľ má na to predispozície. Jeho mamina je z dvojičiek. Keďže je to moje prvé tehotenstvo a nemám s tým vôbec žiadne skúsenosti, rada si vypočujem každý názor 🙂

Strana
z2
evittam
22. júl 2017

@ajush5 A treba naozaj diskutovat s odborníkom a nie s "odbornikom"😉. A co je zle na čítaní a vzdelávaní sa. Samozrejme myslim prislusnej literatúry.

ajush5
22. júl 2017

@evittam http://www.dvojickovo.sk/index.php/mame-dvojcat... ... ked sme pri tych neodbornych prikladoch... ked tvrdis ze je to dedicne tak logicky z tvojho dedukovania nemozem cakat dvojvajecne dvojicky. ano mozes zdedit geneticku "chybu" co sa tyka hormonalnych vykyvov a tie sposobuju to ze mozes mat dvojvajecne dvojicky. muz ma babku z jednovajecnych a tuto predispoziciu si vzali aj vnucata ktore taktiez cakaju jednovajecne. babkin starký bol tiež z jednovaječných dvojičiek... v ich rodine by si krásne videla ako sa im jednovajecnosť dedí... preto sme mali aj my obavy že budeme mať dvojky a nakoniec ich mame koli mne nie koli nemu

simusska
22. júl 2017

Pozri moj otec je z dvojiciek, mamkyn brat ma dvojicky, jej ujo ma tiez...tiez som mala take bolesti a nemam dvojicky. A to som bola tehotna 3x a deticky mam len sice 2.

ajush5
22. júl 2017

@evittam a pekny priklad su statistiky porodov dvojvajecnych dvojiciek pri umelom oplodneni... nikdy nie jednovajecnych. pri hormonalnyc hliebach pripada na 8 porodov s jednym babatkom 1 porod s dvojvajecnymi

evittam
22. júl 2017

@ajush5 Tvoje presvedcenie ti neberiem. Do nedávna som si myslela to iste. Ale nie je to tak.😉

xevulax
22. júl 2017

Ja ked som cakala dvojicky necitila som nic oproti tomu ked som cakala jedno. To ze priatelova mama je z dvojiciek sa ta nijako nrtyka, kedze tato prrdispozicia sa dedi po zenskej linii- aj to iba "schopnost" ivolnit dve vajicka. My mame v rodine vela dvojvajecnych dvojiciek- z mamiinej strany. V kazdej generacii. Len my sme vynimka my mame doma jednovajky- cize hracka prirody.

Strana
z2