Čaká ma cisársky rez a veľmi sa bojím
Ahoj o par dni mam čaká pôrod cisárskym rezom a mam veľké obavy je tu nejaká a žena co rodila týmto spôsobom a popísala trosku o tom? Neviem co od toho očakávať viem ze každá má nato iný nárazom ale asi sa chcem len trosku ukludnit☹
Ja mam za sebou tri cisárske. Bez komplikácií. Pôrod ti dá do tela kopu endorfinu, z toho, že máš babo, že ťa to bude hnať, aby si sa rýchlo zostavila. Áno, boli to, ale dá sa to prežiť. Ja som ani od bolesti lieky nepotrebovala. Keď budeš vstávať, nebuď zhrbena. Bo prídeš o chrbát. Ja som sa tak hrbila, som si myslela, že ma menej bude jazva bolieť. A výsledok bol, že ma bolel chrbát ešte viac
@katarinakacka1993 hlavne sa toho neboj, pre mňa bol Cisarsky krásny zážitok, spinal neboli, pred tým ti pichnú lokálne umrtvenie ako u zubára, to troska štípe, ale nič hrozné, samotný spinal neboli, za chvíľku ucitis ako máš teply zadok a nohy a bude to, po cisárskom ti dám jeden tip, keď budeš robiť hocaky namáhavejsi úkon, to jest vstávať z postele, pretacat sa atď, vždy sa nadychni pekne zhlboka a vydychuj a počas toho vydýchu rob ten úkon, takže pekne s hlbokým výdychom napríklad vstávať, pôjde to ľahšie. Držím palce a uži si to! Bude to krásne keď budeš počuť ako prvýkrát zaplače bábätko.
A čo samotný rez cítiť to alebo vôbec? Ja sa veľmi teším na maličkú len strach je tiež veľký keďže je to po prvý krát bolo tak ze som mala mat termín 22ho no ale keďže kvôli výške a panve to nepôjde tak nám dali na 15steho termín cisárskym rezom lokálne.... A tak sme chceli ze by teda aj muž bol so mnou no teraz to zrejme nepôjde.
@katarinakacka1993 rez necitis, ja som pri druhom citila, ako dieta vyberaju, ale nie bolest
Kazda ti povoe inac, vid prispevky hore, pre mna to bolo peklo. Samotny rez necitis ale ked vyprcha anesteza nastupuju mega bolesti. Ziadne endorfiny sa teda nedostavili 🤷🏼♀️24 hodin som bola napichana na infuzie bez pohybu. Ked mi nosili maleho tak som odratavala minuty kedy po neho naspat prídu lebo som ho ani nevedela ako chytit od bolesti. 24 hodin som lezala bez pohnutia, bolelo ma aj pohyb palcom na nohe,plac,smiech, vsetko. Po 24 hod ma postavili na nohy, skolabovala som od bolesti v sprche. Naspat postel infuzie. Po 48 hod vybrali mocovy kateter aby ma donutili chodit na wc, ja som plakala ako male decko. Donesili mi maleho na izbu. No trebalo sa starať. Bol to horor. Ano je pravda ze sa streba vela hybat, to velmi urychluje rekonvalescenciu, no nie kazdy to dokaze. Po prepusteni doma uz bolo dobre, na 7 den po sekcii som behala po záhrade ako srnka, ale tie prve dni ma utvrdili v tom ze druhe dieta nebude ani nahodou.
a kolko dni ste boli v nemocnici? cim ste si osetrovali jazvu? diky🙂
Moja skusenost - prvá plánovaná sekcia 13 rokov dozadu, celková anestézia ráno o 9ej, prebudenie do nenormalnej bolesti, dceru som videla cca po troch hodinách na pár minút, konecne som ju mohla pomojkať na kojeni o 15ej.. večer vstať z postele, ísť si umyť zuby, chôdza ako tak, suchtanim sa popri stene, dojst na wc na opacnej strane chodby bol nenormalny vykon.. bolesť časom znesiteľnejšia viac a viac. Domov na ôsmy deň, kojila som rok. Druha plánovaná sekcia 2,5 roka dozadu, spinal o 8ej, ocko celý čas vedľa mojej hlavy, drobca sme videli hned, na pooperacke mi anesteziologicka pichla do bruška tzv. Blok, bolesť po vyprchani anestézy prichádzala postupne, akonahle silnela, dostala som ďalší liek. Bruško chladené ľadom, drobec pri mne na izbe hned po prevezení z pooperacky, boli sme spolu asi dve hodiny, aj mi ho sestrička hned priložila. Večer vstať z postele, umyť si zuby, chodilo sa mi oveľa lepšie ako po prvej sekcii, wc som mala na izbe 😉 domov na piaty deň, kojila som 9 mesiacov. Celkové zotavenie a existencia v domácnosti oveľa rýchlejšie a menej bolestivé po spinale. Jazvicky mám asi 1cm od seba, obe pekne, tenké. Neosetrovala som ich nicim specialnym, bezne pouzivam nechtikovu mast (na suchu pokozku). Držím ti prsty 👧💕
Ďakujem vám veľmi pekne dúfam že všetko dobre dopadne a budeme čím skvor aj doma
@nikaeli môžem sa ťa opýtať,kde si rodila druhé dieťa?ze bol otecko pri sekcií?mna čaká pravdepodobne 2.sekcia v októbri,1.bola akútna v plnej anesteze,teraz snáď spinka. Rozmýšľala som,že by to bolo krásne,keby bol manžel pri mne,ale ešte som to nezisťovali,či sa to dá,preto sa pýtam ☺️
@zuzzqa ja som mala taky isty zazitok. Tiez som v sprche omdlela od bolesti. Vraveli mi ze ked nebudem chodit tak mi maleho nedaju ... moja odpoved bola ... nechajte si ho 🤣 V zivote by som neverila ze take nieco poviem. Mne popri tom cisarsko rezali aj 10cm myom. Takze 2 reze na 1 maternici. A opat ma toto cele caka o 14 dni 🤣🙈 zvladnem 💪🏻 tentokrat uz viem co ma caka
@katarinakacka1993 mne sa potrhala maternica na viacerých miestach som teda musela byť šitá,vybehol mi aj zápal potom a tu som dalo sa to🙂starostlivosť o malinké ti nedá myslieť na bolesť😉
Ja mám za sebou dva, jeden akútny, druhý plánovaný. Oba bez celkovej anestézy. Prvý som od únavy prespala, druhý nie. Ani raz som okrem ťahania a tlaku necítila nič. Po prvom som mala problém vstať, lebo som stratila dosť krvi, normálne ma nohy neposlúchali. Po druhom som sa už v noci sprchovala, lebo som nevedela spať. Malá sa narodila na obed. Po oboch som na druhý deň chodila. Nehovorím, že to nebolelo, ale dalo sa to zvládnuť. Po návrate domov som fungovala normále. Aj deti dvíhala, aj von sme chodili. Na jazvu som si dávala imunoglukán krém. Skoro vôbec ju nevidno. Inak druhý cisársky bol lepší a ešte mi aj zrasty po prvom dali preč.
Inak mna najviac zdeptali rady tipu :"pockaj ked zacujes plac, na vsetko zabudnes", "ked ucitis materinsku lásku ani nebudes vediet ze si rodila", "ked ti daju tvoje babatko na izbu tak pojdes cez bolest aby si tomu uzlicku vyhovela" BULLSHIT! Vďaka tomu som sa citila este horsie, lebo ziadna materinska laska ma nezaliala, ked mi ho po vybrati ukázali prva myslienka v mojej hlave bola "no dobre, a teraz cos TYM mam jaj akoze robit?" Ked mi chceli sestricky dat maleho na izbu po 24 hod som ich poslala do prdele ze teda v ziadnom pripade a uz aj ked bol pri mne mala som stavy kedy som vstatie z postele predlzovala ako sa len dalo. A je to v poriadku! Kiezby mi to niekto povedal pred porodom,usetrila by som si dost poporodnych slz... Cize ano mysliet pozitívne, ale neupinat sa prehnane na vzdusne zamky
Mňa onedlho čaká 3 cisársky 😉 ale prvé 2 boli úplne v pohode, obidva cisaraky som mala v spinalnej anestéze ale zotavila som sa veľmi rýchlo a bolo to akosi v pohode...je pravda, že ja mám vysoký prah bolesti takže to pre mňa nič nebolo naozaj a aj rada na to spomínam....a to obidva som mala akútne, predtým som si užila pri prvom 12hod.kontrakcii, pri druhom to šlo pomaly ale kontrakcie už 2 dni predtým 🤦 aaale v pohode 😉 najviac sa asi bojím toho tretieho..ale teraz mám problémov viac, než dosť 😕
Držím palčeky aj tebe, nech je všetko v najlepšom poriadku, aj ty aj bábätko a uvidíš bude to v pohode, zvládneš to... veď toľké sme to už zvládli 😉 🙏
Cisársky v kompletnej anestéze som.mala teraz vo februári..úplne super.. bolest minimálna.. jediné čo bolelo bolo keď som si odkašlala ale kýchla.. to bolo hrozné.. vtedy si treba položiť ruku na rez akoby podoprieť.. zobudila som sa cca 2-3 hodiny po.. prvé vstanie z postele bolo ťažké ale potom to už išlo.. hlavne si treba vypýtať tabletky od bolesti ak treba .. našťastie ja som potrebovala len jednu v prvý deň a jednu po výbere polovice stehov...pri druhej polovice stehov som nepotrebovala nič.. druhé dieťa dúfam že pôjde tiež cisárskom
@katarinakacka1993 pred tromi mesiacmi som mala 4.cisarsky...prve dva v celkovej,druhe dva v spinali,...no co ti poviem, od mala sa bojim aj injekcie...mala somstrach, spinalu s sa velmi bala-toho pichania, ale na moje prekvapenie,to vobec nebolelo, pocas zakroku som nic necitila, len take tahanie,ked vyberali babatko, ako pisali uz vyssie,treba sa hybat a da sa to vydrzat, ved si v nemocnici, nemusis nasilu vydrzat bolest, stale sa sestricky pytali,ci nechcem od bolesti injekciu, kazdy znasa bolest inak, ...a este jedna vec: u mna tie hormony fungovali;) bola som tak stastna z babatka,ze je vsetko o.k.a ze je to uz za mnou, ze ma to dobijalo energiou, ...po prvom cisarskom som nevedela,co sa bude diat ako kedy sa zotavim,ako sa mam hybat, co mam od toho cakat,akoto bude...ale staci vediet, ze kazde dalsie rano je ti OVELA lepsie...neboj, to das,
Ps: existuje take ,ze pozehnanie pred porodom, da ti ho na vyziadanie hociktory knaz, mne to velmi pomohlo psychicky...
Drzim prsty,nech ti vsetko dobre dopadne, a nech sa uz tesis z drobceka vo svojom naruci...
Tiez v pohode bola som.aj rada ze idem trochu na druhy den to tahalo bola som zospinkovana nie klasicke sitie ale uplne dobre ani jazva pomalu neni vidno len tenucka ciarka
@katarinakacka1993 bojíš sa len teraz..pred zákrokom dostaneš naladovku a na salu pôjdeš ako na kávičku 😀.. Ja má za sebou 2 cisárske a prvý čistá katastrofa
a druhý malina...Alee potom je to horšie ,keď odstúpi anestézia.. Hlavne nevsatvat z postele skôr ako po 12 hodinách.. určite to zvládneš ..držím palce
dnes je presne mesiac od spinalneho planovanwho cisarskeho rezu. prislo mi ti surealne. od strachu som nespala noc predtym. citis tahy a tlak. vidiet malinku bol najkrajsi moment mojho zivota. dost ma to potom bolelo vypytala som si vsetky drohy co mi mohli dat morfium opiaty tramal vsetko. po 12hodinach vstavanie. po 24hodinach uz sorcha a chodenie. boello ma dychat otacat sa na posteli lezat na boku ale vzdy ma niekto nasral tak som sa premohla 😂 tazko sa mi kojilo malicku. ale dali sme to. najma.maj doma navarene a pomoc. ja som mala sekciu v utorok rano a v piatok som sla na obed domov s malou. a tam sa mi pustilo mlieko
@katarinakacka1993 Ja som mala tiež spinál a bol to zážitok, to ti poviem.. Vôbec som nevedela, do čoho idem..vedela som len, že v žiadnom prípade nechcem celkovú anestéziu. Keď ma napichávali, začala som panikáriť..sama som sa čudovala s odstupom, že som tak reagovala..musela som to predýchať, inak by ma uspali..mali obavu, či to zvládnem. Ja som ale vedela, že to prejde, len to musím predýchať, tak aj bolo, a potom to už bolo fajn.. Anesteziologička, čo mi pichala spinálnu injekciu bola profíčka, klobúk dolu.. Najväčšia bolesť bola, keď mi stláčali brucho už potom na popôrodnej izbe, to bol horor..kričala som zakaždým, čo sa priblížili, nevedela som tú bolesť zniesť. Domov sme išli na šiesty deň..po pár dňoch som behala ako srnka, bolesť preč, zlé z pôrodu preč, sústredila som sa už len na dieťa.. Všetko zvládneš, neboj...

@katarinakacka1993 ja som po dvoch 😉 úplná pohoda, pri prvom už na druhý deň som behala, síce s bolesťami, ale prezijes.
Pri druhom to bolo horšie, keďže maternica už bola porezana raz, aj bruško, všetko robia cez ten istý rez. Zotavovanie bolo horšie, ale tiež som prežila
Nič neboj, za polhodku máš po vsetkom, otvorená aj pozasivana a babo na svete 😉. Bolieť ta bude, čím skôr sa postavis na nohy tým lepšie, treba rozchodiť aj cez bolesť, zvládneš to 🙏💪