Čakám prvé bábo. Ako to všetko funguje?

kssssd779
10. máj 2022

Ahojte. Chcem sa vás opýtať, čakám prvé babo, takže neviem ako to funguje. Vedeli by ste mi to nejako v skratke povedať?
Ďalšia vec, dosť mám strach z injekcii, už len keď idem na odber krvi, mám paniku. Sú v nemocnici povinne infúzie alebo dávajú sa infúzie? Aby som sa pre istotu vedela psychicky pripraviť.
Ďakujem krásne 🙂

nelca0510
10. máj 2022

@kssssd779

https://www.youtube.com/watch?v=Y9ROwSOip2c

Dokument o tehotenstve. Prekvapivo nevieš ako to všetko funguje,ale tehotná si. Pozri si dokumenty,kúp si v bazári nejakú knihu a dočítate sa.

evita_g
10. máj 2022

@kssssd779
Tehotenstvo bolo nádherné obdobie, teda aspoň pre mňa 😉 Užívaj si ho. Akékoľvek otázky adresuj svojmu gynekológovi na pravidelných tehotenských poradniach. V tehotenstve sa párkrát berie krv, počas, resp. po pôrode sa ti tiež pravdepodobne nejaká včelička ujde 🙂

katulienocka999
10. máj 2022

@kssssd779 ja si musím 2x denne pichať sama injekcie tak som sa trocha pobavila a snazila sa predstaviť kebyze mam z nich strach 😅 inac pri poradni ti beru par krat krv inac ziadne odbery ak to nie je nutne.. A pri porode, no tak tam to bude veľmi individuálne ako to pôjde 🤔 moze to ísť úplne bez všetkého alebo nie, ale strašiť ta tu nechcem, určite si to nastuduj ci prirodzený porod alebo cisarsky ako prebieha 😊

katulienocka999
10. máj 2022

@kssssd779 inac cez víkend bude online 1. Tehotenská konferencia, úplne zadarmo.. Skus si to pohľadať na fb, mne sa tam náhodné objavila tato udalosť.. podla mna celkom dobrý obsah, a aspoň by si mala nejaký prehľad 😊 bude tam info ohladom porodu, kojenia, starostlivosti a ine 😊

ckatka
10. máj 2022

@katulienocka999 ja som to nezvládla...mne pichá všetko manžel 🤦‍♀️ (Tak ale on je lekár takže nemá problém).

ckatka
10. máj 2022

@kssssd779 ja mam syndróm bieleho plášťa ako vysity. Nenávidím akýkoľvek kontakt so zdravotnictvom....tehotenstvo som prežila štýlom "mala som všetko v paži, odmietla som všetky vyšetrenia ktoré som nepovažovala za život zachranujuce....".A lekárom som sa chodila len ukázať a na ultrazvuk . Denne som ocikavala papieriky detekcne (cukor, krv, bielkoviny...atď, tie co aj na poradni ocikavas) aby som vedela ci je nejaký problém. Odmietla som totiž aj glukozovy test.

V 10tt som v rámci prvého odberu krvi dala spraviť Trisomy testy takže som vedela ze babo je minimálne po genetickej stránke v poriadku a v 22 tt som si zaplatila morfologiu u Holana v ProCare. Iné ma nezaujímalo. Vedela som, že moje dieťa to zvláda, keď sa k nám rozhodlo po 10rokoch neplodnosti prísť. Povedala som mu, že "ja poskytujem stravu a ubytovanie a zbytok je na ňom " 😉

V nemocnici som mala jeden odber krvi na príjme, a potom ma napichli až keď mi šli robiť cisársky. Po ňom som mala do druhého dňa zavedenu kanylu ktorou mi púšťali infuzky od bolesti, ale keďže mi mentálne hrozne vadila, kázala som im ju dat von a pri bolesti po cisarskom som si bola radšej pýtať injekciu do zadku. A potom mi ešte tuším dva týždne manžel pichal fraxiparine proti tromboze. Ale to už som mala bábätko to už mi bolo všetko jedno. Akonáhle si matka...vydrzis aj nemožné a fakt ti je jedno.
Mala som na izbe babu po prirodzenom pôrode (mala epidural) a strašne dlho trvalo kým jej to prišli vybrať...chudera nevedela si ani na chrbát ľahnúť.

kssssd779
autor
11. máj 2022

@nelca0510 zle som sa vyjadrila, myslím tým ako to chodí v pôrodnici a podobne, na či sa mám poprípade pripraviť ….

patricia229
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre