Čakám tretie dieťa a neteším sa
ahojte mam doma dceru ma cca 2,5 roka a skoro pol rocneho chlapceka zistili sme ze cakame dalsie ale ja to neviem niako spracovat neviem sa ani len tesit bola som aj na sone ale vobec nic to somnou neurobilo som az nestatna myslite ze to prejde
@katrin21 chodi o6 rano uz autobusom
@katrin21 a domou chodi o 7 vecer
@mima595
@alexandra206 ono to so skolkou je take vselijake... na jednej strane dobre padne mat niekolko hodin o jedno dieta doma menej, v skolke kde ma program, rezim, spolocnost deti.... na druhej strane, treba riesit 2x denne odchod prichod zo skolky, rano budit, obliekat drobce, hlavne v zime za tmy a zleho pocasia je to neprijemne. Nehovorim o noseni viroz a dookola tocenie chorob celu zimu 😖
Ja som mala dcery doma jednu do 4,5 roka a druhu do 4 rokov a az potom isli do skolky, na jednej strane som ich mala doma stale, bolo treba zosuladit rezim , kazde spalo inak. ale zase tie kludne rana, ked sme nikde nemuseli vstavat z teplych posteli, ranajkovali sme o deviatej , obedovali o druhej 😉 ten rezim nemusel byt prisposobeny skolke.
Ked som mala nakoniec nastarsiu 4,5 rocnu v skolke, doma babetko a tu mladsiu narocnu nerozumiacu 😕 ...tak mi tiez uzasne pomohla kamaratka z vedlajsieho bloku, ktora sa mi ponukla vodit dcerku zo skolky, kolko krat si ju aj nechala poobede chvilu u nich doma, aby sa pohrala s jej synom jedinacikom. chodili spolu do triedy. Bolo take obdobie v zime, ze za cely mesiac som bola 1x v skolke ja, zvysok ona. nic za to nechcela, dodnes som jej za to vdacna.
@jolinka ja taku moznost mat nebudem budem na dedine a v mojom okoli neni ziadne take male dieta
@alexandra206 tak to by som radsej malu nechala doma, viem skolka je super vec...ale zase ak to mas sama s tolkymi malickymi detmi, kazde rano sa trapit, v zime, tme, blate a potom to iste pobede 😝
@jolinka budeme musiet zmaknut
@jolinka presne tak! A takuto osobku musi zakladatelka najst. Kedze tretie sa narodi v juli, prazdniny budu este doma, ale nebude tolko obliekania, nejako sa premoce s tromi ak jej niekto zo zaciatku pomoze. V septembri by som tu nastarsiu dala do skolky, alebo nejaka kamoska co ma podobne stare deti. Vozit ju sama, popritom dve dat do kocika, obliekanie a pod.kedze nema auto, nehrozi aby to zvladala ked bude prsat a pod.pripadne autobusom. To co toho novorodenca o 7.rano zobudi ak bude spat, ze "ideme"?? Este poobede ist podobnym sposobom pre nu. A tu osobu co jej pomoze by mala najst skor ako sa tretie narodi, nie za pochodu ako radi mima.
@alexandra206 mne aspon muz vodil rano... poobede som ale kolkokrat z najlepsieho spanku budila 2 deti a isla po tretie.
Paradoxne mne sa ulavilo az pri stvrtom 😀 😀 lebo tu uz aj ta problemova dcerka sa davala "do soru" pri narodeni najmladsieho mala 5 rokov a zacinala uz rozumiet /nacase ze?/ a uz chodila rok do skolky, takze som 1. septembra mala.... 3tyzdnove babetko. 2,5 rocneho v skolke, 5 rocnu v skolke a 7 rocnu prvacku v skole.
Babetko cakas v juli, cez leto sa ako tak skonsolidujete, stredny uz bude chodit, najstarsia ked jej preklopi 3 rocky uz hadam aj ten vzdor po troche povoli, a ked ti ju od septembra vezmu do skolky... hadam to nejak zvladnete. Prinajhorsom keby ti nosila vela chorob a bola viac doma jak v skolke, mozete na par mesiacov prerusit dochadzku /ak sa bude dat/ a potom opat pokracovat. Neboj ...dajak to zvladnete. Zavolaj si mamu k sebe ak sa da, alebo na vikend nech ta odbremeni od najstarsej, Mne 2 tyzdne pred porodom najmladsieho, kamaratka /krstna syna/ vzala 2 tyzdne dovolenky a vzala mi vsetky 3 starsie na prazdniny... to bolo labuzo 😎 😎
Ked mi ich po 2 tyzdnoch doviedla, este ten vecer som rodila...
ale ja taku osobu nemam kto by mi dieta vodil do skvolky budem tu msuiet zvladnut kazdy den ss 3mi
@alexandra206 ale ked ste na dedine, nemohla by si popytat nejaku babku dochodkynu, ci nejaku nezamestnanu tetu aby ti len zo skolky doviedla poobede dieta? mnohym tak beru deti zo skolky babky, pribuzni, tak ked beru jedno, zoberu aj dve, neverim ze na celej ulici sa niekto nenajde. Prinajhorsom das jej za to 10 eur mesacne, niekomu sa aj to prida maly peniaz...
@jolinka ale moja sa moji cudzich ludi
@jolinka boji
@alexandra206 a ucitelky sa bat nebude? niektore deti sa boja starsich ludi, ale mozno by sa nebala nejakeho starsieho dievcata, mozes aj take skusit najst, 12- 15 rocnu dievcinu z dediny, das jej par eur, bude cela stastna a privedie ti malu, bezne tak beru deti surodencov. Treba hladat, skamaratit sa dopredu aby si na nu mala zvykla. na zapade sa bezne tak zaucaju mlade dievcata do opatrovania malych deti
@jolinka neviem prečo ma stale presviedcas ze sa to neda ked to zvladam s dvomi zmaknem aj 3 chodit hore dole do teraz som chodila s dediny busom do mesta na nakupi a zase naspet
@alexandra206 chapes...ked ma nejake problemy, uzkosti z ludi, silnejsi vzdor, place atd... co si tu spominala... tak vodenie do skolky bude len jeden problem.... ovela vacsi bude vobec zapracovat ju do skolky ako takej.
@alexandra206 no tak potom nic... uz ta nepresviedcam. rob ako myslis. najprv sa stazujes, potom ked ti niekto hlada sposoby, tak vyhlasis ze v pohode zvladas. 😕
@jolinka hej to bude problem ci tam vobec bude chciet byt
@jolinka ja som nepovedala ze to zvladam ale ja nebudem davat cudzim ludom vodit dceru ked viem aka je no
@alexandra206 tak je nacase, aby si na druhych zvykala...
@alexandra206 neboj, zacnes ju vodit sama, a ked ta uvidia ze sa tam trepes kazde rano s dalsimi dvomi, tak sa ti urcite nejaka mamicka ponukne ze bude bravat aj tvoju ked jej ju rano nachystas, dediny nebyvaju extra velke, urcite bude nejaka mozno o par domov od teba a zoberie ti ju spolu so svojim. Alebo si dcera najde kamaratky a z ich mamiciek sa niekto najde. Ked nie kazdy den tak obcas urcite. Mozno uz na zapise do skolky spoznas nejake susedy co sa s nimi este nepoznas a maju podobne deti.
@99zuzula nemaju ja tam byvam uz rok nenmaju tak take male deti iba pri skole alebo na druhej strane dediny tak to pochybujem ze mi ju ktosy bude nosti domou
@alexandra206 kto.nema take dieta tak to neepochopi
@alexandra206 no tak to je skoda. Potom poradim jedine ze sa rano prejdes, sice to bude narocne, ale aspon si ti dvaja mensi vyvetraju hlavu, nebudes musiet s nimi ist cez obed uz von. Druha prechadzka bude poobede so vsetkymi tromi a potom uz vobec nemusite ist von. Tak treba najst aj na tom ze ti nikto nepomoze daco pozitivne ☺A ked bude dcerka chora, plus vikendy a prazdniny mozno ani nevyleziete z domu 😊
@alexandra206 aha, no tak on teda nemoze, to je jasne..
nemozete si dovolit kupit napr. starsie auto, kludne aj 15r, take co sa nezvykne moc kazit, napr. FIAT BRAVA, toto su auta co kupis za par korun a jazdia do aleluja.. sice Fiat, ale naozaj sa oplati, ked chce niekto za malo penazi celkom dost muziky 🙂 kupis aj do 500E
malu by som urcite dala do skolky, aj za cenu pesieho nosenia, lebo zase zvysok dna potrebujes mat klud...
@99zuzula ale tak cez vikend aspon na dvor urcite ano
@99zuzula acez vikend je chlap doma
@katrin21 nemam ani vodicky zatial
@jolinka aj nas ma afektivne zachvaaty a dalla nam na peritol aby bol kludnejsi
@alexandra206 dufam, ze ta potesim, vacsinou sa to zvykne prelomit akurat tym nastupom do skolky vsetko, neboj sa, bude lepsie
aj jest by tam mohla zacat normalne, ked bude mat okolo seba deti, co budu tiez jest
akurat je nanic, ze pojde do skolky, ked bude babatko, byvaju deti fakt toho pol roka minimalne casto chore a prenasa sa to do celej rodiny :( skus minimalne trosku s imunitou teraz popracovat
aspon echinaceu jej nasad aleboco

malu do skolky moze aj manzel odnasat, neviem, ako pracuje, ale dost znamych to tak riesi.... teda ak ma taku pracu, ze nechodi na 6 rano do roboty