icon

Čakám tretie dieťa a neteším sa

alexandra206
27. nov 2015

ahojte mam doma dceru ma cca 2,5 roka a skoro pol rocneho chlapceka zistili sme ze cakame dalsie ale ja to neviem niako spracovat neviem sa ani len tesit bola som aj na sone ale vobec nic to somnou neurobilo som az nestatna myslite ze to prejde

alexandra206
autor
2. dec 2015

@erickaa chlap chodi uz o6tej autobusom budem musiet sama mne nema kto pomoct

erickaa
2. dec 2015

@alexandra206 pozri stránky s opatrovatelkami alebo nájdi v susedstve dake študentky alebo tetu na dôchodku a oslov, či si nechcú privyrobiť, že by ti za nejakú odplatu vodili dieťa ráno do skolky. Skus domelia.sk a napíš si tam inzerát že niekoho takého hľadáš. ..Možno budeš prekvapena ako ľahko si niekoho nájdeš a ani vás to nezruinuje. ...

alexandra206
autor
2. dec 2015

@erickaa a inac ak si citala ja nechcem aby mi vodil niekto cudzi dceru do skvolky

erickaa
2. dec 2015

@alexandra206 a hlavne vybavuj škôlku, ostatné sa utrase za pochodu...začni si už zisťovať veci okolo toho, kedy treba dať prihlášku atď. Doma ti 3 ročné dieťa ah tak nemá čo sedieť pri zadku. Potrebuje kolektív ako soľ, a hlavne preto že je náročná. ..Sú tam pedagogovia a plus odkukaju to dobre správanie a plus majú tam aktivity iné ako ty je vieš poskytnúť. Ako sebelepsie sa budeš snažiť. ..

alexandra206
autor
2. dec 2015

@erickaa ja mam vybavenu uz skvolku

erickaa
2. dec 2015

@alexandra206 Ťažko ti potom poradiť, mám pocit, že ani nechceš. Vybrala si si cestu martyra? Aj takí sú ľudia, ale potom vlastne čo chces? Však sa vzchop ženská. ..

alexandra206
autor
2. dec 2015

@erickaa ale ja som nikoho neprosila aby mi hovoril co mam robit so starsou dcerou pojde urcite do skvolky ak tam vobec bude chciet byt. ak si precitac nazov temi je to o comsi inom

erickaa
2. dec 2015

@alexandra206 Jasne, asi som už odbocila od témy, ale to sa stáva pri rozhovoroch ☺ Tešiť sa začneš, hlavne keď sa troška odbremenis. Moja dcéra je teraz v skolke, 14 mesačný syn zahájil obedny spánok a ja sedím s vylozenymi nohami a kávou. A v takýchto presne chvíľach sa teším na to tretie bábo, pri tom relaxe. Nie vtedy, keď neviem kde mi hlava stojí 😂

alexandra206
autor
2. dec 2015

@erickaa tak u nas starsia pozera spievankovo mladcsi sa hra na deke a ja upratujem a kukam sudnu sien

erickaa
2. dec 2015

@alexandra206 supni ju do skolky, spievankovo ju roky baviť nebude a celkovo tie naše "zle" deti potrebujú čo najviac pohybu a kolektív. Iné deti, iné aktivity. tvoriť stále niečo, byt zamestnane. Takto o chvíľu vstane od telky znudena a začne vymýšľať, čo kde zle urobiť. Aspoň moja dcéra je taká 😂

alexandra206
autor
2. dec 2015

@erickaa pojde v sebtembry ale este stale bojujeme s plienkami

erickaa
2. dec 2015

@alexandra206 tak bojujte, my sme tiež bojovali, ale presne o rok skôr ako vy. Prečo má ešte stále plienku? Zahodiť a nedať. Supni gatky. A príprav sa na to že ju možno 10x denne budeš prezliekat. A ked je vzdorovita, tak sa príprav na to, že ti to bude robiť najust. Daj plienku len a len na noc, ani von jej nedaj. Prečo ste to v lete neporiesili? Teraz je už zima, škoda. Ja keď som sa rozhodla že nebude mať plienky, taj som jej nedala a von som ťahala 3 sady oblečenia. Mala rok aj 9mesiacov. Cikanie pochopila za týždeň, kakanie trvalo 2 mesiace. Do skolky ako presne 2 ročná išla bez plienok, samozrejme nehody sa stavali, ale to sa stáva deťom bezne. ..aj starším. Čím to budeš viac odkladať, tým to bude ťažšie, nečakaj že to samo pride...☺

alexandra206
autor
2. dec 2015

@erickaa mi sme bojovali uz ked mala rok cez leto bojovali sme teraz cez leto a jej je to uplne jedno ze sa pocika

alexandra206
autor
2. dec 2015

@erickaa alebo to potom drzi drzi aj polku dna

skipka2
2. dec 2015

@alexandra206 ahoj, ja som na tom podobne psychicky ako ty. Sice sme sa snazili o druhe babo ale nakoniec cakam dvojicky, som v 11tt, este stale som v soku a nepredychala som to. Nechcela som nikdy tri deti, neviem si oredstavit ake tazke to bude s dvojickami, syn mal teraz dva roky. Je sice rozmuny ale neviem ako bude reagovat na dalsie dve babatka v dome a ze sa mu nebudem uz tak venovat. Mesiac mi je zle a len lezim a predychavam. So syncekom mi pomaha mama a ja stale len rozmyslam nad tymi dvoma piskotkami v bruchu. Nesla by som na potrat v ziadnom pripade, mam dva spontanne za sebou ale obcas sa prichytim ze si zelam aby jedno nejako odislo a ostalo len jedno. A potom mi je z toho smutno ako takto mozem rozmyslat... No tiez cakam kedy to prejde a zacnem sa na obidve tesit..

erickaa
2. dec 2015

@alexandra206 a ked jej dáš plienku naspäť, tak tomu nepomôžes. Keby si vytrvala, možno by si už mala pokoj. Mojej dcére to bolo tiež suma fuk, nemyslí si. Ale krok späť už neexistoval. Ak sa raz rozhodnes, musíš zotrvať. Inak dcéra zistí kto z koho. Na to si davaj pozor, ty si šéf doma, nie dcéra. My sme zas tak dlho bojovali s dudlom, presne mala už vyše 2 a pol roka a dúfala viac a viac, a čím bola starsia stupnovali sa jej hystericke výstupy plus nás aj bila. Tak sme sa jednu noc zatali a to teda sme nespal nikto, ani celá ulica podľa mňa. A trvalo to 3 noci. Potom utalo. Ja som sice zosedivela, ale krok späť neexistoval. ..

alexandra206
autor
2. dec 2015

@erickaa teraz sa stahujeme konecne tak musime od zaciatku zacat s plienkami a aj cumel mame ale ten ma len na spanie

poohie
2. dec 2015

@alexandra206 blahozelam ti k babatku 😉 aj ked ty sa zatial tesit nevies. ano, je to celkom maly vekovy rozdiel, tak sa ti necudujem, ze ta to hned nepotesilo. no verim, ze sa tvoje pocity zmenia a na dietatko sa budete vsetci spolu tesit. ja mam 4, hoci vacsie rozdiely, ale je to super! cim viac ich je, tym viac radosti! 😉 prajem ti, nech tvoje tehotenstvo prebieha pokojne a radostne a nech sa Boh postara o vsetko, co s tromi malymi detmi suvisi, ked vam ich daroval 😉

alexandra206
autor
2. dec 2015

@poohie dakujem moc

havedka
5. dec 2015

@malena pekne napisane,ja by som este chcela mam 43 a bojim sa uz,ale na potrat by som urcite nesla,zeny sexuju a neechrania sa,alebo nie dostatocne

dolijalu
27. dec 2015

Ahoj,
netrap sa pre svoje pocity...ani sa za ne nehanbi...si s detmi kazdy den...v podstate si v kolotoci materskej...je to prirodzene...mam mne velmi blizku osobu, ktora otehotnela s tretim este v sestonedeli a presne viem, ci si asi teraz prechadzas....podla mna je velmi malo zien, ktore by sa z takejto spravy citovo nezrutili, hlavne v takom casovom rozmedzi....postupne ta to prejde a zacnes sa tesit...je to narocne, ale deticky nebudu male vecne, ved oni aj rastu..mysli na trojnasobok pozitiv, nie prace a starosti...aj ja mam tri a potvrdzujem, ze je to super pocet🙂 drzim palce

dellfi
27. dec 2015

@alexandra206 a vies ako by som ja chcela takto deticky po sebe a nejako mi to nejde. Nefunguje mi telo. Ja ti napriklad trosku zavidem. No ale kazdy chceme to co nemame.

jeennyv
28. dec 2015

@alexandra206 ja ta chapem, moj ocik je z pocetnej rodiny oni boli dokonca 7 a mam kamosky co uz maju viac deti alebo su z pocetnejsich rodin.... tam nejde o ten fakt, ze dieta pojde do skolky a baby co tu spominaju, skolka to doobedie a poobedie, ale aj tak dieta treba priniest odniest napakovat tie dalsie a aj ked je dieta v skole treba sa o neho starat niekedy aj viac, ked sa mu v skolke nepaci atd...ide o ten pocet a tu unavu a pocity atd... z toho co som sa u rodiny naucila, vsetko sa utrasie, ked si najdete aky taky rezim a ked deti hlavne pripravis na to, ze budu viaceri a budes schopna delit vsetko materialne ci psychicke medzi troch...lahko sa hovori a pise, ale da sa vsetko moja babka zvladla 7 deti a to nie v takej modernej dobe, kde su pampersky a vseliake mliecka, antikolik flasticky atd... zvladnes to aj ty...

monikaparson
28. dec 2015

Milé dievčatá, hlavne ma veľmi baví ako tu riešite plienky a dudle, ako deti nechcú byť bez nich, ako vy ste sa rozhodli, že im ich chcete vziať. Kým vám vyhovovalo, že si robili potrebu do vlastného oblečenia a ožužlávali tú gumu, tak to bolo dobre. Teraz to chcete dať preč, lebo ja neviem, ľudia, reči, atď, a oni to nechcú. No jooo, to sa stáva. Dajte preč telefón alebo tv, keď ste na ňu zvyknutí, asi tiež budete robiť scény, že jooo. Čím viac mi budú chcieť niečo vziať, tým viac budem proti. A to, že vy ste páni domu a nie dieťa. Prebohaaaaaaaaa. Dieťa nemá byť môj súper, môj protivník, môj nepriateľ, je to moje dieeeťa, nie to malý dospelý.
Ale teda k téme, či to príde netuším, mám jedno a nechcem ďalšie. Neviem aká si povaha, nečítala som všetky strany, máš dve deti, tretie dáš, vždy môžeš to dieťa nosiť, budeš mať ruky voľné, malé bude spokojné a keď si to pripustíš a zvykneš na to, že takto to má byť, tak to bude super. Tiež som bojovala, tiež som chcela, aby bola ako iné deti (tie, čo rezignovali), nakoniec som to spravila ja a bolo to tak správne. Ver si a ver tomu krpcovi. Kašli na reči, aj tak stoja za prd.

dana_l
28. dec 2015

@alexandra206 ale ved do septembra mas este vyse pol roka. naco sa stresujes teraz. aj keby si mala odplienkovat malu v lete, aj tak mas este cas do septembra. netlac zbytocne na tvoje dieta len preto ze INE DETI su take alebo onake. tvoje dieta moze a je uplne ine ako susedkine/kamaratkine/sestrine dieta.
Cakas tretie. netesis sa. lebo uz teraz vidis co je to mat dve deti a dalsie do toho bude este viac prace a vsetkeho. Nie si prva ani posledna v tejto situacii. Tehotenstvo dotiahnes az do konca a potom ked sa narodi dieta, potom sa spytaj sama seba, lubim ta alebo sa musim naucit ta lubit. Mas deti, lubis ich, preco si myslis ze to tretie uz nebudes lubit. ked sa na teba pozrie tak sa roztopis a budes sa sama seba pytat, ako si k nemu volakedy nemohla nic citit.
tri deti. ano, nie je to prechadzka ruzovou zahradou. ale ked je babatko male, do toho roka, tak je vsetko jednoduchsie. potom ked zacne behat az kym nepojde do skolky/skoly, vtedy to bude narocne.
ani ja nemam nikoho na pomoc. muz robil od rana a prichadzal az po polnoci. sama som bola na styri deti. ked sa spatne pozeram, az neuveritelne ako rychle to ubehlo. teraz mi to pride niekedy narocnejsie - deti su vsetky v skole, mladsie dvojicky su jazykovo pozadu a starsie maju ulohy v skole. najst si cas sa vsetkym venovat nie je jednoduche. ale nikdy by som nevymenila za menej deti. za lahsi zivot.

monikaparson
28. dec 2015

@dana_l pekne napísané

predajmamina
4. jan 2020

@sonicika krásny príspevok..tak veľmi by som ti dopriala možnosť mať tretie bábo 😉

predajmamina
4. jan 2020

Sorry ale v dnešnej dobe sa dá chrániť ..a najmä ak sa žena musí lebo nechce tretie bábo ako píšeš 🤦

veronikaszabova
4. jan 2020

@predajmamina november 2015...