Čakáme bábätko i napriek tomu, že sme si dávali pozor
Ahojte mamky,potrebovala by som váš názor,otehotnela niektorá z vás neplánovane,keď som 4 roky bez akej koľvek ochrany a neotehotnela som ,mm si dáva 100%pozor,a teraz bum čakáme mimčo?samozrejme sa veľmi tešíme,ale v mojom prípade sa mi to zdá nemožné,pretože tak sme fungovali 8 rokov po staršom,bez antiky 😉 rada,si prečítam vaše názory 🙂
@mamavera To je síce fajn, ale antikoncepciu nemôžem kvôli opuchom nôh - brala som ju pol roka a dosť sa to zhoršilo, gumu zase neznášam, takže veľa toho nezostalo. Teraz je to ale všetko jedno, vzhľadom na vek a tretí cisarák si bude musieť dať podviazať vaječníky, takže táto otázka bude už vyriešená.
ahojte zienky, ja co sa tyka toho neplanovaneho tehotenstva neverim..... mne sa to este nikdy nestalo, ze som otehotnela tak zeby som o tom nevedela. My sme stratili prve babatko v poslednom 6 mesiaci tehotenstva, a preto sa budeme neskor snazit o dalsie babatko. Teraz si sice davame pozor, ale neverim zeby som otehotnela tak zeby sme nedali kvapky stastia do mna. Takze ked tu citam o tom ako ste niektore otehotneli tak nechce sa mi verit. Ja to nechavam na osud, a bola by normalne stranda, keby to takou nahodou vyslo...myslim tym bez planovania.
a este k tomu, naplno to robime tesne pred mestruaciou a po mens.a nikdy som neotehotnela.!!!!
@xena11 A nám sa zase podarilo deň po menzese, teda neviem, aké tie spermie majú výdrž, ale my sme to urobili dnu iba raz, v 6. deň cyklu, presne tak, ako sme to robili už 16 rokov, takže naozaj nechápem. Dnu dávame ešte tesne pred menzesom, teraz sme to ale nestihli, lebo to už som vedela, že som tehotná. Mimochodom aj termín podľa ultrazvuku mi vychádza presne na ten 6. deň cyklu (dokonca potvrdené 2x - v 13. aj 19. týždni to vyšlo na chlp presne. Gynekologička mi ale našla pri potvrdzovaní cystu na vaječníku a tvrdila, že asi tá za to môže, že sa mi nejako pošramotil cyklus. Ale to som fakt nemohla tušiť. Mimochodom, doteraz som bola zástancom plánovaného tehotenstva, vždy som tvrdila, že sa to dá, obidve deti som mala plánované a naozaj by som bola schopná sa vadiť, že ak človek chce, tak si pozor dá a takýmto náhodám som neverila. Ale prišiel na psa mráz.
@xena11 AKOBY SOM SEBA POČULA!!!!!!!!!!!Dokonca mi to prišlo dosť smiešne a dnes po dvoch plánovaných deťoch som takto záhadne "otehotnela!!!a dovolím si tvrdiť,že 8rokov po prvej dcére som nič nebrala a potom na prvý šup plánovane otehotnela ,ale 8rokov vidíš nič,keď si dával pozor!a teraz po troch rokov,bum.žeby osud,či moja ľahostajnosť,si predpísať lieky,ale dať Danu!!ale ja som šťastná,ale mm tomu nechce uveriť 😀
ja by som to uz nikdy neriskovala, styri roky som fungovala bez akejkolvek antikoncepcie, davali sme si pozor. nechcela som sa zbytocne pchat hormonmi. raz si nedal pozor, bolo to jeden den po menst. a hned sa to aj podarilo. takze uz by som sa nespoliehala na plodne a neplodne dni, na niekoho to mozno funguje ale na mna nie. otehotniet sa da aj pocas menst. vsetko je mozne
@ssweety otehotnies vzdy iba pocas plodnych dni, ale ak mas ovulaciu na nejaky 11.-12. den cyklu, tak musis proste ratat s tym ze si to tam na tie plodne dni jednoducho pocka 😉 nam sa tiez presne takto zadarilo 😅 mam skor kratky cyklus, takze ist naplno po menzese uz neriskujeme...ale po ovulacii je to v pohode, nam to zatial funguje 😉
...ahojte babenky, tak ako citam tak vidim, ze prirode clovek nerozkaze, a ked raz chce aby to babo prislo, tak pride.... aj napriek mojej zlej skusenosti, davam si pozor, lebo je pravda ze planovane tehotenstvo je naj....
no ale teraz sa mi nedavno stalo, ze dom krvacala pri sexe.... baby napiste ak mate nejaka stym skusenosti a poradit mi, ci mam ist hned stym k lekarovi alebo pockat.... kramy mam dostat az o tyzden tak neviem co to bolo... krvacala som len ked som dostala orgazmus a potom uz nie..... neviem co to mohlo byt, ale mam trochu aj strach....
rozmyslam ze zavolam mojmu gynekologovi a opytam sa ci sa mam dalej sledovat alebo mam ist na vysetrenie... neviem co mam robit..... poradte mi)!!!!
@xena11 mne sa to tiez stava, vzdy v druhej polovici cyklu, tak tyzden pred tym ako mam dostat menzes. po sexe krvacam, a potom to prejde, niekedy to neprejde uplne, ale ostanem spinit az do menzesu...tiez netusim, preco, ale kamoska mi poradila davat si vtedy ascorutin, som to vyskusala a spinenie hned ustalo, ani som uz nekrvacala pri dalsom styku...ascorutin vie aj oddialit menzes, skusala som tiez, a fungovalo...tak vyskusaj. ja mam tieto kvazi problemy od porodu, predtym sa mi to nestavalo. ked som to hovorila svojmu gynekologovi, tak mi vravel, ze mam este stale trochu poraneny krcok.
ahojte...my sme s partnerom 4roky išli naplno bez HAK, potom pred svadbou som chcela schudnúť, tak som si zaobstarala vitamíny na úpravu PH tela ( na odporúčanie)...a zrazu bum...žiaľ, to mi odišlo...potom som brala HAK 4mesiace a v momente po vysadení som ostala tehu...aj to mi odišlo a príbeh sa opakoval...a teraz má štuplík 11mesiacov...po 6,5roku sme sa s mužom rozišli a ja mám teraz nového partnera...len sa chcem spýtať, či by to mohlo fungovať aj pri ňom! keď HAK, tak žiadne tehu...lebo som čítala, že veľa záleží aj od kvality spermií...nemenila som druh HAK...totiž ešte by som tehu nemala ostať, aspoň rok, som po cisárskom...dúfam, že otázku som položila dobre...
@sarka307 Moja už 20 týždňov, už mi aj začalo rapídne rásť brucho, teraz už by som to ťažko utajila. Dnes ma akurát chytila panika, ako to budem všetko stíhať, totiž pracovať nebudem môcť prestať, som prekladateľka a je problém vôbec prerušiť robotu na týždeň, keď chcem ísť na dovolenku, mám niekoľko dlhodobých klientov, kde pre určitých zákazníkov robím už roky, totiž v našej branži je to tak, že buď sa sťažuješ na nedostatok roboty alebo jej máš vyše hlavy, ja som ten druhý prípad a ešte na druhej strane platíme hypotéku, ktorej výška je vyššia ako manžel zarobí, takže keby som nerobila, mohli by sme ísť bývať pod most. Dnes som mala deti doma, mala som termín odovzdávky prekladu, ktorý som nestíhala, k tomu som musela ísť s dcérou ku lekárke, keďže ochorela, bolo treba navariť a keď som si predstavila, že k tomu pribudne ešte malé dieťa, tak to teda bude radosť, všetko stíhať. Najmä keď môj prostredný strávil prvé mesiace života prilepený na mojom prsníku. No, bude veselo.
dakujem za rady.... 🙂
Ahojte, Úplne ste mi dvihli náladu... Mala som pocit že som snaď jedina na svete s takýmto problémom. Mám dve detičky, prvá slečna sa prihlásila úplne neplánovane. Preto som po pôrode nasadila HAK. Tú som brala dva roky, hned ako som ju vysadila ostala som tehotná. Narodil sa nám zdravý chlapček. Po tejto skúsenosti som znova nasadila HAK s tým, že dve detičky naozaj stačia. Darilo sa nám odolávať 6 rokov, o ďalšom dieťati sme neuvažovali, mám výbornú prácu, ktorá ma baví, ako tak odrastené deti že si človek môže konečne aj trošku oddychnut a užívať život. A zrazu ako blesk z jasneho neba som zistila že som tehotná... Cez HAK. Jednoducho som v novembri ochorela úžívala som antibiotika a hoci sme si dávali pozor, tak som otehotnela. Teraz som v 22 týždni a som šťastná že bábo je podľa doterajších vyšetrení v poriadku. No samozrejme že na začiatku to bol veľky šok aj so slzičkami, no teraz som rada že sa tak stalo a úžívam si tehotenstvo...
@ewisam no ja som neuvažovala ani chvilu veď keď beriem HAK tak nemôže sa stať... Aj test som si robila s tým že len pre pokoj duše, nie je možné aby na ňom boli dve čiarky... Ale ako som zistila stávaju sa aj veci, ktorým my nerozumieme... Spočiatku bol strach či bude všetko s babatkom v poriadku,,, hlavne kvoli moje práci robím na operačke a dýchať tie plyny je škodlivé pre plod a občas aj rtg sa robil. No babo je zdá sa zatial v najlepšom poriadku čo ma veľmi teší. A som si istá že to teraz už poistím sterilizáciou :D
@ewisam Máš pravdu. Rozmášľala som aj nad takou možnosťou. Ale vieme aka je dnes doba. vela manželstiev sa rozvadza. Ja som presvedčena o tom že dalšie dieťa už určite nie aj keby som mala ineho partnera. No manžel by s inou mohol este mať detičky, tak preto som sa rozhodla že zakrok podstupim ja. Možno je to čudné rozhodnutie no ja som presvedčená o tom že to tyk bude správne..
@nicky07 Znie to akoby si cakala, ze sa rozidete, ale kazdopadne rozhodnutie je na tebe a na tvojom partnerovi, takze ja b som to riesila hlavne s nim, aby sa nestalo, ze mu za tri-styri roky napadne: Pocuj urobme si este jedno 😲 nech sa ma najmensie s kym hrat 🙂 aj to sa moze stat;
@nicky07 krasne si to napisala a blahozelam k drobcekovi v brusku..ono to asi za nas niekto iny zariaduje..
Co sa tyka HAK, tak ono je sice spolahliva uplne, ale nie si prva ktora brala ATB, pripadne ked prekonas nejaky virus, beries nejake vitaminy naviac a co ja viem co, moze to mat na HAK vplyv a je to🙂
Ja osobne inak nechcem povedat NIKDY, lebo clovek sa poucil uz na mnohych veciach, ze tak to nie je, ale viem, ze nam sa napriklad nemoze stat, ze otehotniem, ak tam nie je aspon malicka moznost si pripustat, ze to akceptujeme ak to tak bude..myslim tym to, ze moj mm bol doteraz skalopevne presvedceny, ze druhe dieta v ziadnom pripade mat nemozeme a tak si daval taky pozor, ze uz ozaj neviem ako by to bolo..takze ked som nechcela HAK ( kvoli krcovym zilam, opuchom atd), tak aj napriek nevoli to bez kondomu nespravi a este aj neskutocne obzera dokola ci nepraskol, ci je vsetko ok...rozprava aj on o tom, ze pojde na zakrok on, aby som nemusela ja, nech ma istotu, ze viac deti nebude...a ja viem, ze aj keby som neviem ako chcela, aby sa nam vysmyklo, tak sa to stat nemohlo....ale..uz dva mesiace sme sli aj bez, len tesne pred m...haha..moj muz po tom tak strasne tuzi uz 2 roky (od porodu), ze aj ked sa boji ako cert kriza, tak ostalo v nom uz nieco take, ze AK tak to prezijeme..a ja to viem len vdaka tomu, ze sa na to dal..lebo doteraz aj ked s nevolou ale nedovolil si bez kondomu nikdy...
Tak chcem povedat hlavne to, ze ja si myslim, ze aj ked to neviem kolko rokov prerusovane funguje, vzdy musi byt kazdy pripraveny na to, ze nieco to moze zmenit..choroba, zmena cyklu, hormonalne vykyvy...tak kazdy kto praktizuje prerusovany styk musi byt zmiereny s tym, ze tam to dieta moze prist...proste si myslim, ze ked niekto povie, ze je prekvapeny, tak by nemal byt🙂 Je to zakon prirody..
Ja mam cyklus ako podla knihy, 28 dni, ukazkovy..viem presne kedy mam ovulaciu, tiez sme fungovali 6 rokov prerusovane pred planovanym otehotnenim..prve tehotenstvo skoncili priskoro, ale druhe bolo zas presne naplanovane a aj to vsetko vyslo.....ale aj pocas tych 6 rokov ked sme sa nechranili sme v kutiku duse boli zmiereni s tym, ze ak by nieco bolo, co byt moze, tak to nebude tragedia🙂

@mamavera tak vies, nie kazda z nas ma chut tlacit do seba hormonalnu antikoncepciu...a na margo tych plodnych a neplodnych dni, metoda je spolahliva, len ti aplikujuci dvaja su casto nespolahlivi 😅