Čakáme bábätko i napriek tomu, že sme si dávali pozor
Ahojte mamky,potrebovala by som váš názor,otehotnela niektorá z vás neplánovane,keď som 4 roky bez akej koľvek ochrany a neotehotnela som ,mm si dáva 100%pozor,a teraz bum čakáme mimčo?samozrejme sa veľmi tešíme,ale v mojom prípade sa mi to zdá nemožné,pretože tak sme fungovali 8 rokov po staršom,bez antiky 😉 rada,si prečítam vaše názory 🙂
jasne, ze je to kazdeho vec, ale sterilizacia je uz nezvratny zakrok, ja by som sa na to urcite nedala...ako poznam seba, to co sa mi zdalo este pred rokom nemozne a nezelane, uz dnes prezivam uplne inak a to ze sme plodne, je aspon podla mna uzasny pocit, ze mozme pocat a porodit dieta, dat novy zivot, nehovorim, ze chcem rodit kazdy rok ako jablon, ale co ak ma to chyti hoci aj po 40., aj napriek tomu ze uz by som mala x-deti a budem opat chciet byt mamou??zenska dusa je nevyspytatelna, ja by som sa urcite nechcela pripravit o svoju plodnost, asi by som sa citila tak trochu plana a menej zenska...
Ahoj 🙂 nezlobte se, že se vám sem vměšuju 🙂 nicméně jsem vám chtěla povyprávět historku jedné maminky, co se mnou ležela v porodnici na pokoji :D měli s manželem doma tři holky, říkali si, že čtvrté dítě už fakt nechtějí, tak šla paní na sterilizaci, podvázali jí oba vejcovody...a co se nestalo za dva roky? 🙂 Otěhotněla počtvrté-a má zas holku. Podvazoval ji zkušený gyndař, který jí rodil všechny dcery a sám nechápal, co jí to teda podvázal :D :D :D
Takže se vůbec netrapte tím, že se šmýklo i přes počítání, hlídání, HAK, pokud to má tak být, Život si cestu vždy najde 🙂
Ahojte vsetky maminky, chcem sa aj s vami podelit s mojimi pocitmi, ako sme neplanovali nase babatko a predsa som otehotnela. Mam o mesiac 39 rokov, manzel bude mat 45. Doma mam 4 deti vo veku 21,19,17 a 12 rokov. Pred 6 rokmi som podstupila operaciu , kde mi lekari oznamili, ze uz nebudeme moct mat deti. Ani sme ich uz neplanovali. A j ked sme si stale davali pozor, cakam piate babo. Bude to dcerka , termin mam o tyzden. ked som to zistila, ani na chvilu som nezavahala o potrate. Prvemu som to povedala najstarsiemu synovi. jeho reakcia bola, ze nie sme normalny a odisiel prec. Po dvoch hodinach prisiel a pozeral na mna a opytal sa, ze dufa, ze neuvazujem o potrate.Mami nikdy nevies co z neho vyrastie a komu pomoze. Viac som nepotrebovala, a nestarala som sa ani na reakcie okolia. Dcera ma 19 ta si trocha poplakala a ostatni dvaja synovia to zobrali celkom dobre.Manzel po oznameni ostal v soku, spamataval sa 3 mesiace, az kym som necitila prve pohyby, tak tomu uveril. Teraz ked sa blizi termin, tak sa uz vsetci nevedia dockat. Ci uz rodina , kolegovia v praci, ale aj moji znami.Bola som aj na 4D ultrazvuk, pretoze som mala zly vysledok skriningu, tam mi odporucili amnio, ale nesla som. Spolieham sa na nasho najvyssieho Pana, ze ked nas uz takto pozehnal, tak bude vsetko o.k.
ked som cakal tie predchadzajuce dati, tak sa ziadne taketo vysetrenia a ceremonie okolo toho nerobili.A chvalabohu vsetky deti su zdrave.
@betunka39 Tak držím palce, aby pôrod dobre dopadol. Neboj sa, veľké deti Ti pomôžu a keď už všetci vyletia postupne z hniezda, tak tu stále bude tá najmenšia, ktorá vám bude robiť radosť. môj manžel moje tehotenstvo tiež dosť dlho predýchaval, ale už je to ok. Zaujímavé, že som sa ešte doposiaľ nestretla s negatívnou reakciou ľudí, ktorí sa dozvedeli, že čakám bábo. Skôr každý povie však do nového domu (sťahovali sme sa pred rokom) treba aj nové bábo - akože postav strom, zasaď strom a sploď syna. Akurát, že jedného syna sme mali už pred postavením domu.
@malki
29.aprila presne o 12.00 h , dan pred terminom sa narodila nasa mala Alzbetka, mala 3200 g a 50 cm. Obe sme uz doma a sme v poriadku. Malicka je v poriadku, hlavne zdravotne papa a spinka. Cela rodina je s nej unesena. Najviac vsak najstarsi syn, ktory ma odviezol do porodnice a spolu s mojou kamoskou prezil cely moj porod_ale nevidel ho, nechcela som to- iba pocul. Manzel bol totiz este pracovne prec. A tiez starsia dcera, ta sa jej nevie nabazit. Tak som velmi ststna, ze to takto dopadlo a cela rodina sa tesime.
@sarka307 toto sa stalo presne aj mne po prvej dcere som 4 roky neužívala antikoncepciu druhu dceru sme museli naozaj splodiť na plno lebo nič a potom po druhej dcere sme davali pozor ako predtým a hned este nemal 2 roky znovu otehotnela 🙂 teraz ešte malý mal len dva roky a znovu 4 dieťa takže šok ale milý 🙂 o mesiac rodim 😀
dá sa dávať väčší pozor, ako pravidelne, bez akýchkoľvek zabudnutí alebo posunutí užívať HAK 😖 ?? som 8+4
na omdletie...potom nas doktor poslal na farmakologiu, kedze tam bola ta HAK a 2 noci som nespala, co dalej ☹ otrasny pocit, ked vam niekto povie, ze to ci bude male OK zavisi od par dni - teda kedy sme ho vyrobili...potom sme s gynekologom pocitali ako divi a vysiel nam 1 max. 2 dni, kedy by mohlo byt pod vplyvom hormonov....vo stvrtok idem na kontrolu, uvidime co bude 😖
@maarlie - moj "taky maly osud" ma uz takmer 6 rokov a vola sa Alexandra 😅 A neboj sa, mala je zdrava ako repa, HAK nema ako ohrozit plod, uz kvoli tomu, ze nie je napojene na tvoj krvny obeh v prvych tyzdnoch, mne doky hovorila, ze tehotenstvo ak tak len posilni, takze hlavu hore! Dietatko je napojene na krvny obeh ciastocne od 8. a uplne od 12.tyzdna. Je to ochranny mechanizmus prirody, aby zena prestala pit, fajcit, brat lieky - dopln vhodne - ak zisti, ked je tehu.
ahojte,
konecne som si nasla chvilku pre seba a dostala som sa aj k pocitacu a k poste. Malicka Alzbetka mi da zabrat, hlavne doobeda, ked su vsetci z domu prec. Akurat sa stihnem naranajkovat a uvarit obed. Poobede , je to lepsie, ked pridu deti z o skoly a z prace. Neviete mi niektora poradit, uz druhu noc sa mala zobudi okolo druhej hodiny a nespi aj do pol stvrtej. Moze to byt tym, ze ju kupem uz o pol piatej poobede, ona potom pekne spinka a je cely vecer kludna. Len ja som nevyspata rano. Aj poobede celokom dobre spinka, hlavne vonku. Uz som zabudla po tych rokoch, aky maju male babatka spankovy rezim. Dakujem za odpovede. A odkazujem, nebojte sa mat dalsie deticky,ak su v rodine dobre vztahy , je to krasny pocit, aj ja som mala na zaciatku strach, ale uz to pominulo.
@mikella Blahozelam k babatku, drzim palce,Ja sa uz len tesim mam mile starosti. Moje deti su uz vacsinou dospele, takze mam u nich velku oporu a pomoc. Je to fakt rozdiel teraz a pred rokmi, ked som ich mala po sebe.Mas dve starsie dcerky tak tie sa ti budu o babo start. Drzim ti palce, aj ked su deti mensie da sa to zvladnut, len ich treba ucit uz od malicka, ze sa maju o vsetko podelit a pomahat si navzajom, aspon u nas to vzdy fungovalo a funguje doteraz.Uz viete co to bude.
@betunka39 ja veru stále im to vtlkam do hlavy aby vedeli že sa budú mocť vždy jedna na druhú spoľahnut a že kamaráti prichádzaju a odchádzaju ale oni sú stále sestry a tak musia držať spolu a môžu si čokoľvek povedať a pomoct dať na seba pozor požičať si veci a nemusia sa báť že im ich nevrátia 😀 ale mladšia má teraz strašný problem požičať tak s tým akurát bojujeme niekedy sa tak krásne hrajú ale niekedy som nešťastná ked si robia prieky 🙄 ja som bola jedináčik tak som chcela aby oni mali súrodencov s ktorými sa môžu hrať 🙂
Nemožne sa stalo skutočnosťou a nie si sama..🙂 stalo sa mi presne to iste 🙂 bolo to asi veľmi plodné obdobie a tiež som tomu nechcela veriť a nechápala som, že z čoho a ako, keď nikdy doteraz sa nič takéto nestalo..🙂 takže teraz sa už len tešíme 🙂
oznamujem svetu,že sa nám narodilo tretie dieťatko,chlapček ako buk 🙂 zdravý krásny donosený Maximko :*

@ewisam ja som tiez inak rozhodnuta pre sterilizaciu po druhom dietati..ak sa ho niekedy dockam 😀 moj muz sice sam tvrdi, ze pojde on, ale ja nechcem aby isiel..vzdy to beriem tak, ze chlap predsa este moze mat deti aj vo vyssom veku, ja by som uz zas velmi neskoro nechcela, ani s inym muzom..a kedze som mala prvy cisarsky, asi bude aj druhy..tak uz sa to da spravit naraz...vzdy hovorim muzovi, ze nevie, co sa moze stat..co ak sa rozideme, co ak sa mne nieco stane, nech este ma moznost mat deti...aj ked on hovori, ze uz ziadne viac by nechcel....no je to tazke, prekonavat matku prirodu takymito zasahmi🙂