Čakáme tretie bábo a bojím sa ako to zvládneme
Ahojte. Hladam u vas pomoc a rady,prip.vase skusenosti. Mame doma 3,5rocneho a 11mesacneho synceka. Cakame asi mesiac tretie babo. Manzel sa vyjadril,ze prislo to moc nevhodne a najradsej by bol,keby som sla na potrat. Ja mam velmi protichodne pocity,iste je,ze na potrat nepojdem(ani si ho nemozme dovolit),ale predsa si neviem predstavit ako to zvladnem s tromi detmi. Mm chodi do zahranicia,pride asi po mesiaci na tyzden,cize som na deti sama. Auto nemame,chodit s tromi detmi peso bude o drzku a o navsteve dr.ani nehovorim...bojim sa toho,niekedy si zelam,aby sa babo rozhodlo "odist"...poprosim hlavne mamicky,ktore maju podobnu skusenost,aby mi napisali,ci sa to da zvladnut ☹
Tiež toto neviem pochopiť.. Peniaze nemáte, aby ste vychovávali ďalšie dieťa, ale aby ste sa lepšie chránili, to nie? .. Bóóóže, veď žena v tvojom veku už by mohla mať nejakú zodpovednosť. Koľko žien je takých, čo dieťatko nemôže mať alebo sa im nedarí otehotnieť a ty si praješ, aby tvoje vlastné "odišlo".. velmi zle sa to číta, ver mi.. :( Neodsudzujem ťa, stáva sa, ale veď keď si niečo nemôžem dovoliť, tak pre to aj čosi treba spraviť :/
@ewellina ved v poriadku. Ale to budu i moje planovane deti. Ci preto ze moje boli planovane ja na dochodku narok na kupenie chleba mat nebudem?
@zeriempizzu a toto je tiež zaujímavé čítanie:
@zeriempizzu a koľko máš detí? Lebo na to, aby civilizácia prežila, sú v priemere dve deti na jednu ženu ešte stále málo.
@anula106 už sa neplahočím, to bolo pred časom, ked boli deti ešte malé .. ale chodila som peši vždy rada ... teraz som už som v tomto smere "za vodou"... vyvažam si zadok v aute, aj som zo 10 kíl pribrala ked som ho dostala , lepšie mi bolo tuším bez neho ... a deti sú už pubertaci takže poniektorí by mi to auto radšej zrekvírovali pre seba 😝 😉
@bejulka11 moja zlata,nikdy som nepisala,ze je to o tom,ze nemame peniaze! Z coho usudzujes?ze nemame auto?tak ho nemame preto,lebo nemam vodicak,mm nemoze kvoli epilepsii...aj ked je pravda,ze castokrat nemam ani na chleba,ale na to som pri zisteni,ze som tehotna vobec nepomyslela,ze kolko bude dalsie babo stat!!!ja si nepotrpim na znackove kociare,oblecenie a somariny,ktore tu mbohe z vas davaju,jak keby bol na tom cely svet postaveny!!! Ty cakas asi prve,vsak? Tak ti prajem aby si niekedy v buducnosti nebola aj ty v takejto situacii...apropo. Hotm.antikoncepcia stoji peniaze,nikto ju neda zadarmo. Budem pchat do seba chemiu,ked mm je doma raz za cas?! Kondom,ano mali sme pouzit,nepouzili,ale uzili a tu je vysledok...nasa chyba,ale ja som sa pytala mamiciek co maju podobne skusenosti...
@anula106 Ahoj, neviem či patrím do kategórie, ktorú si požiadala o radu. Mám 3 detičky, no nie s takým malým rozdielom. Dve som mala s rozdielom 2 rokov a zvládala som to bez akýchkoľvek problémov. Tretie mám s odstupom času. Ono je to určite šok na začiatku ale postupne sa do toho dostaneš a tvoje detičky sa tiež naučia s tým žiť, že si tu pre všetkých rovnako. Paradoxne si myslím že ten 11-mesačný sa s tým vyrovná úplne bez problémov. Asi toho sa bojíš najviac nie? je ešte maličký ale práve preto si na túto situáciu skôr zvykne. Okrem toho on nikdy nebol jedináčik, takže ťa vždy vnímal, že si tu nie len pre neho ale aj pre toho staršieho. Skôr zle znášajú nového člena prvorodené deti ale ten už mal tiež dosť času pochopiť že tu nie je sám 😉 Neboj sa toho. A prechádzky - starší ti už prejde isto bez problémov a maldšiemu dokúpiš na kočík také tie kolieska, keď nebude vládať, tak sa zvezie 😉
@ewellina to je jedno kolko ich mam. Dolezite je ze dochodok od tvojich ani inych necakam. Staram sa aby som mala z coho v dochodku zit - niekto investuje iba do potomkov, niekto investiciu rozklada aj inde. Vsetko sa da, len na to treba trochu rozhladu - i ked to moze mat za naledok to ze vam ine zeny povedia ze ste este nemohli mat poriadny sex ked takto fungujete.
@anula106 juj... nepotrebujes"taketo" reci, ale potrebovala by si nieco ine... nemozem to ani napisat, lebo som mierumilovny clovek. Zvladnut sa to da, zvladnes to ty? Zvladnete to financne napriklad? ahaaa... to uz je inaaa vec, na potrat nemate, cize ked nemate tych neviem 200-300EUR, tak mate na vychovu dalsieho dietata? (Ja nie som zastanca potratov, to nie.. len trosku suvislosti). K veku.. aj to vacsie aj mensie vyrastu... do konca tehu je este daleko. Tym by som sa vobec nezaoberala. Ale budete zvladat nastup do skolok/skol/ty do prace? Financne, casovo? Nieeeee, nie je vsetko o hmotnych veciach, musime sa vsetci lubit, ale na psychike ludi sa odrazi aj nedostatok hmotnych veci aj napr. nasledny nedostatok volneho casu, casu na deti, na pracu.. na vsetko.
Niekto sa spamatava z neplanovaneho tehu.. a ja sa spamatavam z tem, ako je tato.. pretoze takato nezodpovednost nema ani len obdobu.
@zeriempizzu Nie uplne tak som to povedala, treba citat s porozumenim a nevkladat do nieco co tam nie je. Tvrdim ze take co ho zazili poriadny, bars by sa im osobne nehoda nestala, by to aspon vedeli to pochopit a nehrali sa na majsterky sveta. Tie co nevedia...tak nevedia, no...
A dochodky, ved uvidime, ked nebudu, zrejme nebude mnohe z toho na co sa da spolahnut dnes, a budu vo vyhode viaclenne rodiny, kde je vacsia sanca ze sa zomknu a postaraju jeden o druheho (sanca, nie istota), tak ako v minulosti uz mnohokrat bolo. Aj keby sa civilizacia v tej forme v akej ju pozname rozpadne, nic nebudu platit vsetky vyhody tie uspory, positky a drahe skoly, ine bude dolezite. Kto je najviac hrdy na to ako to vychytal, moze byt este najviac prekvapeny. Bohorovnost sa nevyplaca.
ahoj necitala som predchadzajuce tak sa možno budem opakovať,
ahoj ja mam teraz 5ročného, 2,5ročnú slečnu a krpec má trištvrte roka asi tri týždne v kuse snimi sama nebude lahke ja mam niekedy po pol dni co robiť ale naš tatino vecer nastasite vzdy dorazi, a presuvanie to zvladnete naučia sa, mne moc pomohol skejt za kočik a islo to... oni tie deti ja mam pocit aspon u nas ked treba tak posluchaju su krasny ako velký ale ked o nic nejde tak su to pojašený čerti..... 🙂 🙂 🙂
@zeriempizzu Už som ti vysvetlila, že bez potomkov to jednoducho nepôjde a ty si mi na to napísala, že veď v poriadku. Tvoje investície ti v starobe vôbec nemusia pomôcť. Nevieš predpovedať budúcnosť, môže sa stať, že to, čo dnes v treťom pilieri šetriš, tak o niekoľko rokov nebude mať vôbec žiadnu hodnotu.
@fidka79 Ahoj, netvrdím, že tie čo ste písali negatívne príspevky nemáte v niečom pravdu. A @2712sasenka sa mi zdá až moc premúdrelá (a zjavne nie som jediná toho názoru)! No pred tým ako niečo napíšete sa trocha zamyslite!!! Nie každý má v živote šťastie, že všetko mu vychádza tak ako si naplánuje...Aj ja som otehotnela neplánovane, aj mňa 3. tehu zaskočilo a aj ja som uvažovala o potrate. Dnes sa za to hanbím!!! No tým, že sme s mm uvažovali nad potratom sme sa rozhodne nechceli zbaviť zodpovednosti, jednoducho sme v tej situácii prebrali aj túto možnosť (tak ako asi každý, kto sa dostane do podobnej situácie). No kto nezažil podobnú situáciu tak to nepochopí.
@fidka79 Opat citanie s porozumenim, nevravim o permanentnej absencii discipliny, vrhani sa na zenu ked len zachavti chtic, ale o par "zlyhaniach" v zivote, ktore sa snad stali temer kazdej co sa len neladuje tabletkami a nie je frigida...a ani pri tych tablatach nie je konieckoncov 100perc. ucinnosti. A pocitat s tym je jedna vec a potom naozaj riesit druha. Myslim ze sa s tym popasovali skvelo, po pociatocnom soku ktory by som akiste mala aj ty alebo ja, rozvazovani a rozpakoch sa schosnovali a bohviekolke planujuce panicky by odklusali na potrat rovno, mozno prave tie majsterky v planovani, ktorym sa decko do kramu nehodi...Neviem aku antiku pouzivas ty, ale nech je to cokolvek aj ty, ako ja, a kazda ina musime ratat s tym ze stat sa moze. A teraz co? Pojde s na potrat? Oni nesli...Tak o com sa tu vlastne bavime?
@fidka79 No tak niekto s tym pocita natolko ze by nevahal a dieta prijal hned, niekto s tym sice pocita, ale zaskoci ho to ked predsa len prijde na lamanie chleba, ma vselijake myslienky, ale nakoniec sa rozhodne pre zivot. Su tie pochybnosti tym hlavnym co robi zo zakladatelky nejaku menejcennu, co sa nevie ovladat? Nie, len mala pochybnosti, no boze. Nebala sa s nimi priznat. Ale ustala to. A mozno by sme aj my mali, co mozes vediet, kym naozaj nezazijes?! Ja som sa jedno naucila, nedavat ruku do ohna za to, co som nezazila, lebo niektore ine veci sice to boli, ale tam kde som paradoxne si bola hodne ista, tak prave tie ma v koncovke zaskocili a nevysli podla mojich predstav...preto pisem ze respekt a pokora...
A ano, vacsia rodina nie je zaruka zomknutia sa, preto aj pisem o sanci, nie o istote, nakolko ale v minulosti a v tazkych casoch vobec sa ukazalo ze vacsie rodinne klany mali percentualne vacsiu uspesnost prezitia, tak zrejme na tom nieco bude, lebo tam casto ide o tych viac roli co treba zabezpecit a pod.
@simca06022011 prepáč ale tvoj príspevok je neskutočne sebecký a ty si presne typ človeka čo vidí všetko len cez peniaze. Nevravím že ich k životu netreba a áno žije sa ľahšie keď ich máš dosť. Ale čo je to vlastne dosť?? keď si môžeš kúpiť auto? drahú dovolenku? značkové veci? Je to určite ťažšie s tromi deťmi ale čo ak by sme sa uskromnili, ušlo by sa tomu tretiemu z nášho hrnca? Keď chcem zahádzať svojho jedináčika všetkým čo mu na očiach vidím, chodiť pravidelne ku kaderníčke, kozmetičke, kupovať sebe aj jedináčikovi najnovšie značkové módne hity a vycapovať si ich tu na nástenku, tak to určite nepôjde, hlavne ak nie som Mojsejová 😕 My teda nie sme v zlej finančnej situácii ale napriek tomu učím deti skromnosti, lebo z nich vyrastú určite lepšie zmýšlajúce osobnosti ako tie ktoré rozmýšlajú či si dieťa nechať preto že sa im neujde krajec chleba. Naši starí rodičia by vedeli o tom rozprávať ako bolo za vojny ťažko, no napriek tomu sa deti rodili a nepozeralo sa na nich ako na "NIEČO" čo uberie z môjho rozpočtu
Nechápem, prečo si po mne hneď tak vyletela, veď ja som ti nenapísala nič zlé. Neusúdila som to z toho, že nemáte auto ale z toho, že si nemôžte potrat dovoliť. Nehnevaj sa, ale z toho mi vyplýva, že nemáte asi veľa finančných prostriedkov. Sama si napísala, že nemáte niekedy ani na chleba.. Jasné, tak 10 € na HAK nemáš, ale máš na to vychovávať ďalšie dieťa? Bože veď si uvedom, čo píšeš.. Áno, čakám svoje prvé dieťa, no a čo?! Keď budem chcieť čakať ďalšie, tak si najprv zvážim, či mám na to nervy, čas a financie! A ke´d už chcem súložiť, tak bohužial tú ochranu treba! To dá každému normálnemu logiku. Nezáleží na tom, či máš 1, 2 alebo 3 a viac detí. A vyprosím si hentaké priblbnuté narážky, že si potrpíme na značkovom oblečení, to kde si vyčítala z tej správy.. ach bože, nielenže zodpovednosť, ale tuším aj rozum je niekde mimo..Pekný deň
@zeriempizzu To je jedno, či tretí pilier, či do pančuchy v skrini, či investovanie do akcií. Pokiaľ bude málo detí, darmo budeš mať kopu peňazí, keď nebude mať kto napiecť ten chlieb a keď budeš ležať stará a nevládna, nebude ťa mať kto kŕmiť, umývať, vyšetriť, predpísať lieky, atď. Alebo možno áno. Deti nejakej anuly106, alebo nejakej podobnej "nezodpovednej". 😉
@simca06022011 akoze co potrebujem?! Ze mam ist na potrat?nedavno tu jedna taka mamicka bola,rozhodla sa ist na potrat a kazdy ju prehovaral,odsudzoval,ako to moze urobit?!!! Neviem ci aj jej si tam nedavala rady,uvedomujem si,ze to bude aj financne trochu narocnejsie,ale snad prezijeme,nie?

@zeriempizzu ale materiálne aj nemateriálne hodnoty stále musí niekto vytvárať - piecť chlieb, šoférovať bus, postaviť hospic pre starých, robiť v ňom ošetrovateľku.... Toto všetko raz budú robiť dnešné deti. Nie je to všetko len o peniazoch.