icon

Cesta letecky v 1. trimestri tehotenstva. Čo mi hrozí?

cherry1981
17. okt 2011

Chcem sa Vas opytat. Mam na plane letiet za sestrou do anglicka som v 9tt. Keby som letela bola by som v necelom 11tt. Myslite ze je to bezpecne a ze sa nemoze nic stat? Moje tehu je zatial bezproblemove az na nevolnosti ktore mam dost vyrazne. Vela som citala ze ked sa leti do 12 tt tak hrozi potrat 😕

Strana
z3
yanni
4. apr 2017

@sangre nedakuj, to nie je len moja vlastna skusenost. M zijeme povodne v nemecku, momentalne uz ale par rockov pacovne v Saudskej Arabii a tu co mam zname, vea znaaaaamych, co bud uz boli tehu alebo tu otehu, takmer kazda lieta do svojej domovskej krajiny na prehliadky. Dokonca suseda tiez z Nemecka caka dvojicky a je v lietadle takmer kazdy mesiac.
Ak s v pohu, tak je to bez problemu. Vyckaj este, mas par tyzdnov, ak by bol pred odletom nejaky problem, mozes dovcu aj stronovat (zalezi, co mam v podmienkych). Vtedy ti staci papier od dr.
Ale lietania ako takeho sa neboj.
radsej ani kona necitaj ani sa o tom s nikym nebav. To co tu obcas (casto grrrr) citam, niektore zenule vedia fakt prehanat.
Nepit, nejest, nedychat. Ja som zivy priklad toho (a aj deti), ze ked je clovek ok po zdravotnej a psychickej stranke, tehu je ok.

sangre
4. apr 2017

@yanni ved jasne len som.dakovala ze sa nasiel niekto normalny ja to tiez neprezivam len dakedy citas a ze preboha no jasne nebudem.snikym.nic riesit lebo je to na palicu fakt 😀 len lezat s vystretymi nohami do hora 😅jak.mi zajtra doktorka vsetko vysetri a povoli aj behat uz by som.zacala 😅a sak uvidime aj tak dakujem

yanni
4. apr 2017

@sangre a ja som sa dr. ani nepytala a behala v pohode do 25tt. Potom mi uz zacalo rast brucho, uz mi to bolo neprijemne. A zacala byt jar, nejak mi to blbe pocasie nepasovalo. V zime bolo fajn. Az do posledneho dna tehu som ale plavala. Ale poriadne, nie len tak clap clap😂
Po porode (a to isla copana cisarom) som tiez zacala dost skoro. mala mala dva mesiace, ked som sa rozbehla😂

sangre
4. apr 2017

@yanni pani tak skoro si sa dala.dokopy po cisarskom paradicka no.jaby som.tiez neprestala.stym.behanim ale nebola som.si ista lebo.este ked som.nevedela ze som.som.dost behala.a mala.som.take pichanie vpodbrusku a reku pockam.si co.povie lekarka nech si budem.ista zas nechcela.som to.riskovat ze by daco nahodou

luciaahmed
14. júl 2017

Dobry den chcem sa informovat?som tehotna mam 13tydnov a moze letiet ?aj musi mat lekarske potvrdenie?

anega79
14. júl 2017

kludne mozes ak nemas ziadne problemy. papier az od 32 tt

zufka10
14. júl 2017

@luciaahmed ak chces odmietnut scan, tak potrebujes potvrdenie.

petrusia1989
18. júl 2017

@zufka10 môžem sa spýtať, ako sa dostanem k tomu potvrdeniu? To nájdem na nete alebo mi to dá doktor? Ďakujem za odpoveď.

yanni
18. júl 2017

@petrusia1989 chod na stranku leteckej spolocnosti a vytlac si to a daj potvrdit u gyn. Neviem, ci to maju vsetky letecke spolocnosti. Lufthansa ma, myslim, ze je to neutralne, mozes si vytlacit aj ich.
Ale tak scan nie je röntgen, je to neskodne. ja som lietala cele tehu s copanou od 6tt az do ca. 32-34 takmer kazdy mesiac a aj dlhsie lety 6+hodin. copana je uplne v poriadku, krasne, uplne zdrave, velmi ineligentne dievcatko, svojmu veku dva roky a jeden den velmi popredu. Nic jej nechaba a nic jej neuskodilo. A tiez lieta dalej od narodenia po celom svete.
ja som nikdy ziadne potvrdenie nemala, a ani nikdy nik odomna nic neziadal a ked aj povies ako tehu, ze nechces ist cez "branu" (rozumej scan) aj tak ta oscanuju tym rucnym, takze to mas za jedno.

zufka10
18. júl 2017

@petrusia1989 presne tak, ako vyssie spomina yanni. Da sa to vytlacit z internetu. Ja ked som mala to potvrdenie, tak ma len pocapkali, ani rucnym scannom ma nepozerali.

mimka1726
30. okt 2017

@roxi77 ahoj ako dopadla vaša cesta do Thajska ako tehotná.?ja som tiež tehotná a idem o týždeň do Thajska

roxi77
30. okt 2017

@mimka1726 ahoj, vsetko bolo uplne v pohode 🙂 nebolo mi ani zle, citila som sa v podstate ako netehotna az na tu unavu😀

mimka1726
31. okt 2017

@roxi77 lebo riešim dilemu ci ísť alebo nie....z toho letu mam obavy dvakrát 6 hodín..vy ste leteli koľko?

1kriosa1
31. okt 2017

@mimka1726
@roxi77
Ahoj baby, mňa tiež celkom zaujímajú Vaše skúsenosti, mňa čakajú na sviatky dva lety na dovolenku, jeden 2,5 hodiny a druhý dlhý 12 hodín....s lietaním som nikdy problém nemala, ale teraz sa toho trocha obávam, keďže budem v 5.mesiaci.
A inak ako si užívate dovolenku? Necítite nejaké veľké obmedzenia?

mimka1726
31. okt 2017

@1kriosa1 ahoj,ja letim až 9.11 12 hodinový let...ešte sa rozhodujem lebo som v 5tt... Ale ty si už v 5m tak si myslím,že už v pohode by to malo byt...nie je také riziko ako v prvom trimestri

1kriosa1
31. okt 2017

@mimka1726 áno, viem že 1. trimester je rizikový, ja som mala tiež letieť v 8tt síce len 1,5 hodiny, ale doktor mi to neodporúčal. Ale ja som mala veľké nevoľnosti, točenie hlavy a veľmi nízky tlak. Celkovo lekári, nevidia radi lietať tehotné.
Aj sa Vám dá letenka stornovať? Ja mám žiaľ hento bez vrátenia peňazí, inak by som rozmýšľala nad stornom, aj keď to už bude 5.mesiac.
Máte to teraz dosť na rýchlo, nad čím rozmýšľať, ale pevne verím, že sa dobre rozhodnete 🙂 ak pôjdete, tak nezabudni na kompresné pančušky 🙂

mimka1726
31. okt 2017

@1kriosa1 no už sa nedá stornovať všetko je zaplatené 😒ešte sa poradíme s manželom a potom sa uvidí...keď by sme aj nešli kašľať na peniaze...

sangre
1. nov 2017

Caute letela.som v 13tt uplne pohode

sangre
1. nov 2017

Doktorka mi este popriala nech si dobre oddychnem mne ale.nic nebolo ani som.nevedela ze som.vtom ale ze vobec ani unava ani zle nic

mimka1726
1. nov 2017

@sangre tiež do Thajska?

sangre
1. nov 2017

@mimka1726 nie na kretu ale pytala som.sa do buducna aj na thajsko.kedze tam jazdime a bola stym oki kedze som.nemala absolutne ziadne komplikacie nevidela problem akonje lepsie pockat do toho 12tt vravela ale ze nevidi problem.v lietani

veroni_21
Autor odpoveď zmazal
bubutko
2. máj 2018

@veroni_21 len tam pri dlhych letoch je potom vysoke radioaktivne ziarenie, pri lete 8h sa to prirovnava k rtg pluc v nemocnici, co je niekolkonasobne viac ako je povolene pre plod, a nemusel by to zvladnut. Mala si stastie, našťastie.

4nikol4
2. apr 2019

@brcka23
@rencacaa
Ahojte, chcela by som sa opýtať ako teda s letom? Čaká ma v 8 tt 10+2 hodiny do vietnamu. Čítala som toho uz na internete veľa a je to tak 50/50. Momentalne teda zvažujem či ísť alebo nie? Pocitovo sa na to cítim a teším ale po všetkých tých článkoch a odporúčaniach prečo ne ísť, už neviem 😏

sivana09
2. apr 2019

@4nikol4 ja by som to neriskovala. Potratila som po lete - nikto nevie kvoli comu. Moj gynekolog mi zakazal lietanie pocas tehotenstva. Tak som zrušila dovolenku keďže som zase tehotna

myajakab
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3