Čo ma čaká na úplne prvom vyšetrení?
Dobrý deň, minulý týžden vo štvrtok som zistila, že som tehotná, s priateľom sme sa začali snažiť koncom mája a vyšlo nám to. 🙂 Neviem ešte ani presne, že v ktorom som týždni, v stredu idem k lekárke, ale do tel mi nepovedala nič, čo ma čaká (je to moje prvé tehu). Vedeli by ste mi poradiť, na čo sa mám pripraviť? ďakujem za reakcie 🙂
mne nerobili ani sono,ani nebrali krv prvýkrát,len ma vyšetril zo spodu,pýtal info o poslednej menštruácii a tak.krv bral až na ďalší krát,keď aj vypísal tehotenskú knižku.soná mi robili až neskôr /ale ak ho dr.má v ambulancii,tak ti ho určite bude robiť skôr,alebo aj hneď/.
mne nebrala krvicku na hcg. bolo to zbytocne lebo na sone bolo vidno bublinku. potom len zmerali tlak, vysku, vahu. 🙂
pozrel na sone a jasne videl vnutromaternicove tehu, takze sa len potvrdilo, co povedali testy a objednal ma na dalsiu prehliadku. Bude chciet vediet posledny termin menstruacie. Priebezne ti potom budu brat krv, kontrolovat srdiecko, sem-tam usg. Zo zaciatku sa sono robi vaginalne, asi tak do, uz si nepamatam presne, 20tt? a potom uz cez brucho. Ked uz robi cez brucho, mozes ist aj s partnerom, aby sa na babatko mohol aj on pozriet.
tehotensku knizku dostanes az cca v 3.mes. hlavne sa tes, ze sa vam to takto podarilo a nestresuj sa. 🙂 ved to je to najkrajsie, co sa ti mohlo stat. (inak nerozumiem, preco sem pises, ved na nete najdes aj info o kontrolach v tehu-to su ovela doveryhodnejsie info ako od pisateliek.)
tak to sa teším ja zažívam niečo podobne dnes som si robila 4 testy a všetky vyšli pozitívne zajtra idem k doktorovy tak dufam že všetko bude OK držím palce
no na prvom vysetreni ti pravdepodobne urobi vnutorne sono ak ho ma v ambulancii, samozrejme ta vysetri rucne-klasicky, popyta sa na cyklus a tak...uz to mas vsetko zodpovedane 🙂 ani moja dr neberie krv hned, ked jej to potvrdi pohmat a sono, naco krv....to az potom ... tak vela stastia a nech sa to narodi v poriadku !!!! 🙂
ja som bola potom ako mi vysiel test pozitivny na potrdenie tehotenstva na odber krvi. Ked to bolo potvrdene, tak som sla na USG a hned mi vypisal lekar tehotensky preukaz. Zajtra mam ist na odbery krvi KS,Rh,KO, Ptl...neviete niektora co znamenaju tie skratky?
Viem len o co ide pri Rh.

tak urcite sono ako prve a mozno ti vezme aj krv kkde ti z hcg ukaze a potvrdi ze si tehotna neviem ci ti hned vyda tehu knizku mne dali az niekedy v 2 mesiaci tehu ale nic ta strasne necaka 🙂