Čo očakávať na vyšetrení v 16. týždni tehotenstva?
Ahojte. Na najbližšom vyšetrení budem v 16+1 tt (podľa UZ 16+4, pravdepodobne som mala ovuláciu skôr kvôli kratšiemu cyklu). Naposledy som bola v 11+2 (11+5). Čo môžem očakávať na tomto vyšetrení v 16. týždni?
Medzitým som bola na Trisomy teste u iného lekára. Ak ponesiem výsledky, mám ich priniesť vytlačené, alebo ako sa to zvyčajne rieši?
A ešte by som sa chcela opýtať, či mala niektorá z vás v 15. týždni ťahavé bolesti v podbrušku? Ja to mám teraz pomerne často. Je pravda, že som mala v posledných dňoch dosť stresové a uplakané obdobie, tak dúfam, že to nie je z toho, ale skôr z rastu maternice.
Ďakujem za odpovede 😊
@anonym_autor v 16 tt som mala len klasicku poradnu, tlak, váha, vyšetria moč, sono mi nerobili
A tie pocity v podbrušku, môžu byť spôdobene rastom maternice ☺️
A neplač, netráp sa, bábätko to cíti 😍 posielam veľa síl
Skrz tie bolesti bude urcite sono, uvidis ci nieco nasadia na to, triple test asi nic, ked uz mas trisomy test v ruke. Podla mna to bude v pohode, ak teda nemas nieco ako skrateny krcok a taketo srandy
Aha, takže ani nie je isté, že sa pozrie na bábätko? Ja som si nejako myslela, že ho určite skontroluje. Hm… pritom som sa tak tešila, že ho znova uvidím a budem vedieť, ako sa má…🙄
Ďakujem za odpovede🙂
Mne normálne robila doktorka ultrazvuk, skontrolovala kŕčok, merali mi tlak, moč, krv zobrali
Nič super zaujímavé sa asi diať nebudem, ako baby píšu. To či ti sono spravia záleží od praxe lekára a toho či je nejaky problem/dôvod. Zo zákona je narok myslim len na sono na potvrdenie tehu v 12., 20. a 30. týždni. Moja doktorka napr. robi rýchle sono každú poradňu ale učtuje si za cele tehotenstvo extra poplatok. Zaujímavé sono bude potom okolo 20tt. Tam sa dozvieš vela o tom či je babo v poriadnu. Odporúčam ho absolvovať u odbornika ak tvoja doktorka nemá nejake super kvalitné sono. Moja automaticky posiela inam.
Ja som mala sono na každej poradni, môj Dr. má taký prístup, bola som za to vďačná. Inak klasika krv, moč, váha, výsledky dones, maximálne si ich okopiruje a založí.

Tak zvyknu sa robit tripple testy, ale kedze si bola na trisomy, asi by som to odmietla. Takze sa len berie krv, odvazia, zmeraju tlak, vysetria moc.
Tahave bolesti mozu byt, vsak maternica rastie, vazy bolia. Ja som v 20tt., posledne dni je to intenzivne, ale ja som este donedavna rylovala zahradu, zajtra sa chystam este sadit kriky, co mi prisli, rylovat uz necham syna a manzela radsej, ale motyka mi stale ruky podava 🫣. No, kazdopadne, nemala som tehotenstvo ani jedno take, ze by som nic necitila, ja hbed aj krize citim, akoby sa mi hned aj tam kosti rozchadzali alebo co 🙃😁.