Čo všetko sa vybavuje pred pôrodom?
Ahojte dievčatá chcem sa spýtať či treba pediatra pre dieťa vybaviť ešte pred pôrodom a ako je to s určením otcovstva? Či sa to vybavuje na matrike pred pôrodom alebo v nemocnici keď sa dieťa narodí? Ďakujem. 🙂
@miuska88 pokial nie ste s partnerom zosobaseni, otcovstvo vybavit pred porodom,tiez kvoli dohode o mene a priezvisku dietatka.ak ste manzelia,otcovstvo automaticky pada na neho,treba to dokladovat sobasnym listom v porodnici.
Pediater-budete mat toho,do ktoreho obvodu patrite alebo ineho?ak ineho,lepsie sa s nim vopred dohodnut,ci Vas vobec vezme,nie kazdy prijima novych pacientov..ak aj obvodneho,ja osobne by som sa s nim spojila este vopred,ked aj telefonicky a informovala ho o predpokladanom termine porodu a tiez sa spytala,ci je potrebne nieco dokladovat,ziadat,alebo aky bude priebeh po porode-kedy s dietatkom prist a kedy podpisat papier o poskytovani zdr.starostlivosti.
Ja som s pediatrickou dohodnuta,ze budeme veci riesit az po porode,nespadame sice do jej obvodu,ale ja mam u nej uz dve deti,tak sama povedala,ze hadam tretie nedam inde.. 🙂
@miuska88 uplne v pohode,nato su tu diskusie. 🙂 ale inak je vzdy najlepsie sa vopred informovat na danom mieste,v tomto pripade zavolat pediatrovi a matriku..lebo aj zozivot viem,ze prax byva casto ina ako nejake pisomne usmernenia..s niekym sa da dohodnut inak,na niekoho striktne platia pravidla.. 🙂
Všetko pred pôrodom. Ja som otcovstvo vybavovala po pôrode, čo bola chyba, pretože dieťa bolo zapísané mojím menom. Treba ísť na matriku, lebo potom nebudeš mať kedy behať po úradoch s novorodeniatkom, taktiež si vybav aj pediatra, už na novorodeneckom sa ma pýtali meno a adresu pediatra. Papiere sme u pediatričky vybavovali po pôrode, kedy sme prišli prvýkrát do poradne, ale už sme boli dojednaní, osobne aj telefonicky, potom sme sa len dohodli na termíne, kedy máme prísť aj s bábom. Držím palčeky. Všetko, čo sa dá vybavuj pred pôrodom, potom to bude komplikovanejšie a budeš mať stresy. Nech všetko hladko vybavíš, držím palce. 🙂
Pred porodom som sa dohodla s dr. V nemocke sa diktuje adresa a meno prdiatra. A otcovstvo naj je pred porodom. Ja som to neriesila. Ak ste zobraty staci kopia sobasneho listu

@miuska88 ahoj, co sa tyka pediatra - treba ho mat uz pred porodom - vlastne hned prvy pracovny den po prepusteni by si teoreticky s babom mala ist tam a zaniest prepustaciu spravu ( u mna pediatricka chodi k nam obhliadnut novorodenca... )
s tym druhym zial neporadim...