Dá sa zvládnuť vychovať dieťa sama?
Ahoj, predtým než ma tu určité % žien pošle do horúcich pekiel, by som chcela len dodať, že som sa ocitla na dne svojich síl a neviem na ktorú stranu sa ubrať a potrebujem len poradiť od niekoho, kto bol niekedy aspoň v podobnej situácii... Ano, viem aj to, že som si zodpovedná sama za svoje rozhodnutia a prešľapy, ale bohuziaľ, človek je vždy raz len tvor omylný.. Mám 31 rokov, čiže dosť na to, aby som za svoje činy brala aj zodpovednosť.. Pred týždňom som si našla na tehotenskom teste 2 čiarky.. Teda, aby som to upresnila.. Na 7 testoch som si našla tie dve čiarky.. Mám milenca, respektíve.. On mal milenku, mňa... On kolega z inej pobočky a krajiny.. Cesta max hodinka a pol, nič neprekonateľné.. Opustil svoju ženu, má dve skoro dospelé deti.. Iba upresním, aby ste ma nezožrali, do ničoho som ho netlačila, ani náznakom nedala najavo, aby svoju ženu opúšťal, vedela som do čoho idem.. Bolo to jeho rozhodnutie, lebo ju nemiloval.. Proste pointa.. Otehotnela som s ním.. Javil sa ako super chlap.. No potom ako zistil, že som tehotná nastal úplny obrat, že ma nechce.. Som v 6. týždni a on ma len psychicky strašne ubíja.. Je jasné, že na dieťa by prispel akurát výživným.. A moja otázka znie, je správne dať si to preč? Chápem, že nikto nemôže rozhodnúť za mňa.. Vždy som túžila po deťoch, no toto je zlý sen, nespím, nejem, plačem... ak si to nechám, tak by som musela ist bývať k rodičom do jednej izby, a ani to neviem, či by prijali.. Majú zmýšľanie v plnohodnotnej rodine.. Nemám zlé zamestnanie, no úver a samoživiteľku s dieťatom proste nedám.. Je tu niekto po UPT, alebo slobodná mamička, ktorá stála pred podobným rozhodnutím? Za každú odpoveď ďakujem..
Citujem kamošku " Kvôli tomu že je niekto debil si dieťa nezabijem." ..... Mňa nahovárali na potrat a hučali do mňa... Neposlúchala som ich a nechať si bábo bolo najlepšie rozhodnutie v mojom živote.. a my ženy toho častokrát zvládneme viac než si myslíme, no rozhodnutie je len na tebe či to dieťa chceš alebo nie..
A mozno ti trošku pomoze aj moja situacia ..ktora je odlišná..ale v niečom ...
Stvrte cakame neplanovane..och..to boli zaciatky..okrem inych velmi vaznych veci a problemov prislo tehotenstvo...opora žiadna...mesiac som chodila ako obarena vriacu vodou...manzel posielal na potrat
...kto sa dozvedel odsudzoval...
Zeny tu mi pomohli psychicky velmi....a ja..hoci clovrka napadne ze co keby som...nikdy by som nedokazala cielene dat prec... aj tento nick mam preto lebo na mojom ozajstnom profile som nemohla dat nic zo seba verejne von... a ze si uzivam ustipacnych reci..och..
Niekedy mi je tazko ale súrodenci sa tesia...ludia si zvyknu...a u niektorych to neriesim lebo ma to zranuje...a aj ked msm den blbec...pred nimi som tip top..a nech ich rozpuci...
Aktuálny stav ze muz je na tom lepsie ako ja...
Vsetko cesrtve vyzera horsie ako po pár dnoch ocistenych oci a srdca slzami atd...nebude to lahke...sle zit s pocitom ze som svoje dieťa zabila..sama seba by som nezniesla...myslim ze psycho by ma neminulo a pokoj by som uz nenasla
@moodry_konik Ahoj, ja Ta chapem. To nejde len o financnu stranku ale aj celkovo tehotenstvo, vychova vsetko. Navsetko sama. Su tu maminky co to zvladaju a bravurne, ale ja priznam ze nie som dost silna a nedala by som to. Som sice po rokoch snahy otehotniet a napokon po IVF tehotna - ale aj tak saviem vzit do koze zeny ktora je v takejto situacii a vobec by som Ta neodsudzovala. Drzim palce, nie kazda zena musi nevyhnutne mat po UPT dozivotnu traumu.
@kratulka gratulujem k babatku

@kratulka inac maminke Jendruchovcov sa stale vysmievali a ponizovali ju, ze ma 9 deti. Vsetci su hudobnici a maju aj vlastnu skupinu. Raz odpovedala na jednu z narazok, ze ma vela deti, ze prave tie deti im budu prispievat na dochodok. 😉
@katharines ďakujem... 😉
@katharines ved prave...myslim ze ak nic extr nepokazime..nasi budu uzitocni...
Ano verim.ze to nie je jednoduche...mne to prislo dost do velmi zleho obfobia..ale o tom nechcem...stale je to tazke...vela sa zosypalo a preslo 7.5 mesiaca a veru nic lepšiemu neprislo...snad...
@kratulka vsetko je len do casu. Ak chces, kludne napis IP.
@kratulka ono sa niekedy nieco zosype, aby sa vybudovalo nieco omnoho krajsie, pevnejsie a kvalitnejsie.
@katharines dakujem.. snad uz bude lepšie no
@moodry_konik urcite sa to zvladnut da,je tu x takych pripadov. Neboj, malo to tak byt. Ja sa prihivaram tiez za to babatko. Ak ti ak slubil aspon vyzivne a bude posielat,ak nie je uplny chrapun.. nebude to az take hrozne.. akurat budes musiet ist skor do prace..aspon na kratsi uvazok,lebo rodicak je slaby (predpokladam,ze na matersku narok mat budes,takze tie prve mesiace by mali byt ok). Takisto vybavicka,je tu kopec mamin,co predavaju fajn veci sa fajn ceny,mozno mas kamosky,co ti oblecko posunu/pozicaju. Ja som si takto s kamoskou pomenila,popoziciavala..
@siska53 jasne zvladne to..zeny su silne. 😉
@moodry_konik a vyzivne keby aj neplatil..ale bude urcene...bude za neho platit stat a srat cez exekutora bude riesit neplatica...
Tuzis po dietati?bolo ti dopriate mat dieta?tak co riesis...to ti ozaj stoji ze si zabijes svoje vlastne doeta pre jedneho debila?budde posielat vyzivne..takych debilkov len kopat do riti....nebudes ani prva ani posledna slobodna mamicka...a casom si najdes chlapa co ozaj bude stat za to..nie jedna mamicka (ah tu na MK sa urcite nejaka najde),kt bola slobodna mamicka dokonca s viac detickami a nasla si normalneho chlapa...nezabijaj svpje dieta len preto ze sa chlap zachoval ako idiot...
Baby, absolutne som necakala takuto odozvu.. V dobrom samozrejme, neskutocne ste ma psychicky pozdvihli.. Rozhodla som sa babo si nechat aj napriek tomu, ze sploditel ma tlaci do interupcie, chova sa ako posledny odpad a dokonca po novom ziada aj testy otcovstva.. A este na mna utoci, ze ja som tu ta nezodpovedna.. A najlepsie je, ze odkedy zistil, ze som tehotna tak lobuje aj u svojej zeny a vracia sa k nej.. Neviem ci mi bolo z nejakeho chlapa s prepacenim viac na grcku ako z neho.. Myslela som, ze realne by sa takto clovek nezachoval, ale hold..
@moodry_konik super. Velmi si ma pitesila ze si sa rozhodla pre zivot..na neho kasli..on ta teraz potrebuje zdeptat a zbavit sa zodpovednosti. Ale ver mi.ziadny chlap na tomto svete nestohi za to aby si si dala zobrat svoje dieta..mysli na babätko a uzivaj si tehotenstvo ako sa len da..TY TO ZVLADNES...a ziadneho chlapa k tomu ti netreba..mna vychovala babka s dedkom a tu som...a chce dna yesty?nech sa paci..po porode a nech to zacvaka on...chcela by som vidiet ten jeho vyraz tvare ked uvidi testy..a podaj na vuzivne..nwbude chciet platit"podaj trestne ozbamenie nanho..potom ti stat bude platit nahradne vyzivne...vsetko sa da len treba chciet..urcite ti niekto pomoze s babom ak to budes potrebovat...😉
@moodry_konik všetko, čo sa bude teraz diať, je tvojou skúškou, nebude to ľahké, ale veľmi ťa to posilní ako človeka a úplne vyformuje, v mnohom vyzreješ, dospeješ a zmúdrieš. A potom, keď to budeš najmenej čakať, stretneš jeho - človeka, ktorý toto všetko na tebe ocení. Nebudeš sa spoliehať na nikoho a nebudeš padať za každú kravinu na kolená. Potom už bude dobre a sama si to uvedomíš.
@moodry_konik aj mna si potešila ze si sa takto rozhodla..ak budem môcť pomozem ti...
A taky chlap..ku životu ti ho netreba...nebolo by ti s nim dobre... za chvilu by ti zahol s druhou treťou...
Dobre ti baby radia, dietatko si nechaj a sploditela posli do teplych krajin...takeho pri sebe veru nepotrebujes! DNA testy? Nech sa paci, nech si to ale pekne aj zacvaka a rovnako tak aj vyzivne + ked dietatko podrastie a zvysia sa aj naklady nan spolu s jeho potrebami, nevahaj potom ziadat aj zvysenie vyzivneho. Len ho nechaj pekne si to vyzrat. Si dospela zena v najlepsom veku, urcite nepodstupuj potrat pokial chces mat dieta....chlapa na to nepotrebujes, vystacite si aj sami. Ty nic nestratis, naopak ziskas. Vela stastia!

@moodry_konik velmi sa tesim, ze si sa tak rozhodla. 😀 Teraz sa uz len prihovaraj babatku a lub ho a nerob si zbytocne starosti. Vela stastia.
Gratulujem k rozhodnutiu 🙂 nebude to vždy ľahké,ale myslím že nikdy neoľutuješ. Každému je dané toľko, koľko unesie ;) drž sa!
gratulujem k babatku,
ja by som to spravila takto:
8.5m budes dostavat matersku davku, ta je vlastne vo vyske platu. potom este aspon 4 mesiace zila z uspor a rocne ci troska starsie /ako uspory dovolia/ dala dietatko do jasliciek. nebudes musiet ist byvat k rodicom, stat ti ako pracujucej matke prispeje 200-250e na jasle a tym padom to financne zvladnes s prehladom aj sama.
hej, nie je to slovensky ideal ze do 3r doma s dietatom, ale proste sa treba zariadit. okrem toho, velka cast sveta ma matersku tak 2 mesiace ci pol roka a nikto sa nepozastavuje. a nie je za to zapadna europa ci usa plna zlomenych osobnosti lebo boli v jasliach. normalne sa tak funguje /a fungovalo sa tak vela aj na slovensku este 30r dozadu/
dieta nie je az taky velky vydavok, iste vela aj dostanes a vela sa da kupit za par e. napr ja som kupila kocik za 50e z bazara a povozil rovnako ako stokke :D /uz som ho darovala kamoske takze ta ma dokonca zadarmo/. bodycka ma krpec z tesca, 5 pack za 8 eur, kupila som vzdy dva packy a bolo, su pekne a nove. najvacsi vydavok su plienky, kupujem v lidli ked su v akcii za 5e a su dobre. tie vyjdu tak 60e mesacne, strava dalsich mozno 50e. to je vsetko, teraz ma 9m a uz ani oblecko tak rychlo nemeni....
Ja síce niesom v takejto situácii ale som tiež v dosť komplikovanej priatel je o dosť mladší odomna ešte študuje neuzivi ma a bála som sa ze ma opustí aj som s takou možnosťou rátala ale našťastie sa tak nestalo. Bývame u rodičov tiež mam obavy ako vyzijeme aj keď sme dvaja ale s mizernym príjmom no napriek pociatocnemu strachu čím dlhšie som tehotná tým viac som si istá ze sa stalo dobre. Všetko sa dá vyriešiť a nechať si dieťa je rozhodnutie ktoré nikdy ľutovať nebudeš

@teressa30 krásne si to napísala, stotožňujem sa s tvojim názorom