Decembrové tehuľky
Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.
@liligreg, no u mna to bolo tak, ze ked som si robila testy, tak som tomu neverila ... ale ked vysiel dalsi pozitivne, zacala som tomu verit 🙂 a problem je, ze ja som volala hned gynekologicke, ze ma treba objednat a v tom soku som jej povedala, ze mi MS meska 3 tyzdne, co samozrejme nie je pravda, 3 tyzdne bude ked tam pojdem .. to by som mala byt 6tt+5 podla mojich vypoctov, tak hadam aspon machulku tam bude vidiet 🙂
a tiez mam pobobne pocity, ze vaham, ci povedat, ci nie ... a obzvlast ked som s mamkou o tom vcera bavila a pri tom som uz vedela, ze som tehulka ...len viem, ze ten prvy trimeste je kriticky, len kvoli tomu vaham.
@meedulienka ja poviem len mame asi.. uvidim ako sa s priatelom dohodneme.. ja sa budim teraz kazdy den o 3.00..a som jej vravela minulu stredu, ze sa budim skoro rano a som z toho na nervy..a ona mi vravi, ze ked bola tehotna, tak som jej od 2.30 nedala spat. som sa v duchu pousmiala
@liligreg, aj jaaaaaaaaa .. a trosku ma to hneva, vacsinou sa zobudim, idem na wc a potom uz neviem zaspat a len sa prevalujem zo strany na stranu ... tak to je aka nahoda 🙂 aj dnes som vstala o tretej a ked som sa pozrela na hodinky, bolo pol piatej ...a to vstavam pred siestou ...
no mozno poviem mamke a rozmyslam, ze aj polovickenej rodinke najblizsej, aj to len preto, lebo im bude divne, preco si nedam pripitok, ci nepijem ... aj dobre, ze su tie sviatky aj zle, lebo clovek len musi dat dovod, boli ma hlava, soferujem alebo nieco v tom style 🙂
@meedulienka ahoj,ja som tiez v piatom alebo siestom,bola som na krvi,hcg je vysoke,,15teho idem na prehliadku,,,u nas to vie moja a partnerova najblizsia rodina
vitaj @lilinka323 🙂 super, aspon aj touto formou si mi dodala odvahu, aby si pod stromcekom nasli takyto odkaz 🙂 a ako to inak znasas, mas nejake priznaky, ci ani nie?
@meedulienka my mame same oslavy teraz. priatelova rodina vie, ze mam problem so spankom, tak sa vyhovorim, ze beriem lieky na spanie 😉 a ked pojdeme krstniatku na narodeninovu oslavu, sme sa dohodli, ze povieme tiez bud tie lieky, alebo ze si davame ocistnu kuru s priatelom 😉 lebo ani papat mi velmi nechuti. ako niebje mi zle, len necitim hlad
@liligreg, ty mi obcas hovoris ako z duse, aj co sa tyka jedla, zvycajne ked sme sli z prace na obed, hned som ho cely zjedla, a naposledy tusim v piatok som si dala kusok polievky a cele druhe jedlo som nechala kolegyni ... som nebola schopna ho zjest, nastastie u nas to v praci este neriesia a tak nemusim nic vysvetlovat a tieto sviatky mi pridu aj vhod, lebo aspon budem doma, vklude a naordinovany rezim kludu ..aj ked klud, no... v sobotu som vsetky okna poumyvala, piekla 🙂
takze priatelovu rodinu si nechavas tuto info na neskor?
@meedulienka tak ja mam pomerne skore priznaky aj test mi ukazal ducha uz 5 dni pred MS,no prsia si citim,hlava ma bolela teraz uz nie no a chodim castejsie na wc...no a vcera som revala cely cas pri vykrajovani medovnikov,,,moj nechapal...ani ja 😀
@lalinka323, ja som dnes v aute plakala pri pesnicke nelutujem od adama duricu 🙂 no okrem tych prs a hlavy, co zatial nemam, dufam, ze to aj tak ostane, tak to wc plati aj u mna 🙂
@meedulienka no a ja mam skor problem s pracou,teda nepracou,,som doma a bol som v stadiu hladania ,,ale teraz neviem,ze co mam robit,ci povedat,ci nie,,,ci ako,,inak brucho ked s najem tak uz mam ako tehotna fakt :D
@meedulienka ano, urcite na neskor 😉 lebo oni su ako hlasna truba. a teda, hlavne to chcem mat najprv potvrdene. a buduci svojor ma 1.2 50tku, tak aspon by mal darcek a nemuseli by sme si lamat hlavu
@lalinka323, trosku som sa stratila, takze pracu si si hladala, ci hladas, ci mas, a nevies, co a ako? 🙂 ja som inak na zastup na MD, mhm ..... trosku ma to mrzi, ze to takto dopadlo, co sa tyka prace, ale tak to malo byt. 🙂
@meedulienka no tak ja si akoby hladam,,lenze neviem co teraz,,,akoze ci nemama vraviet a potom mi o dva mesiace brucho vykukne ci mam na to kaslat neviem,,nejake peniazky naviac by sa hodili,,ale mam dceru 3 a pol rocna a je stale chora ,,,takze by som chcela aj zaziadat a predlzenie a bola by som s nmou doma,,,neviem
@lalinka323, no tak ja sa poznam, a ja by si nemala tu guraz, ze pridem do prace a po skusobnej odidem ...mi to pride ako nefer voci zamestnavatelovi, coz ale nemusi byt tvoj pripad. 🙂 ja chapem, ze kazde € sa zide, ved komu by aj nie ..obzvlast, ked je/bude len jeden prijem. ja sama riesim, co a ako, kedy to povedat v praci ... ale to si pockam aspon na tehotensku knizku a potom budem riesit pracu ....a ty si vklude hladaj, mozno motyka vystreli, praca sa najde a aj zamestnavatel to vezme ako tak ;)
ahojte kočkyyy,možno sa k vam aj ja pridam 🙂 🙂 🙂
@meedulienka inak decembrová tema tu už je buduce snažilky december 2014 či vy ste tu uź všetky tehu?
@butterlfy333, ano, myslela som, ze sa vytvori tema pre decembrove tehulky ...uz tehulky, hadam uz nie je nieco podobne. viem, ze je tema, decembrove snazilky,ale nepostrehla som tehulky ...
@meedulienka ahoj! tak tuto temu potrebujem teraz ako sol nad zlato 😀 dakujem ti za nu!
Iba dnes som si totiz spravila tehu test a jednoznacne pozitivny, este som v soku, este nikto nic nevie 😎
Manzelovi chcem zajtra vecer urobit prekvapko, ked si budeme davat doma darceky /idem zajtra do detskeho obchodu/, potom uz cestujeme po rodinach..
Vychadza mi to tiez len na 5tt a tiez lekar az v novom roku- zajtra sa chcem objednat. Takze neviem, ale najlepsie by bolo asi este mlcat, je to priiilis skoro.. 😖 aj ked idu Vianoceee, ach. A navyse, aj tak nebudem moct dlho cakat, nakolko hned po lekarovi to musim oznamit v praci /rizikove pracovisko/ a dohodnut sa s nimi..takze to bude vediet cela firma uzas 😀
@meedulienka
@lalinka323
@liligreg gratulujem vam kocky 🙂
A k mojim priznakom- len trocha citim prsia, castejsie chodim na wc, inak mi je fajn 🙂 teda bolo mi blbo minuly stvrtok, cely den, aj som myslela ze budem chora a na druhy den nic 🙂 potom pri peceni vianocneho peciva mi tie vone uz vadili- ale zase to mohlo byt aj objektivne 😀 a treti vsugerovani priznak- trocha nafukovanie..
Inak toto je fakt strasne, ja to este nechcem vsetkym hned vykvakat a nechcem ani aby sa opytali, ked uvidia ze si nedam prippitok /budeme na vianoce u nasich, u svokrovcov, u manzelovej sestry, u mojho otca a u babky..kazdy den niekde..a ocino sa uz na mna chysta, akurat vcera mi volal, ze mi chladi vinko 😎
Pomozte mi nejake vyhovorky, nesoferujem..a zase tvarit a hrat, ze mi je zle neviem :/
A posledne, vase polovicky uz vedia? Z tohto mam tiez obavu troska zajtra..lebo nam to vyslo akosi hned na prvykrat, ked sme si povedali, ze vsak skusime pomaly, urcite sa hned nezadari..aby sme potom nemali stresy 😀 no a zaciname prave teraz vo februari stavat RD, nedavno sme vzali hypoteku..a manzel sa aj tesil na to obdobie "snazilkovania" 😎
podl
@misdan podla mna je to ok,,,povedat to pri pripitku...a je pokoj a aspon budete mat o com rozpravat cez veceru 😀 a daju si rovno na zdravie na male 😵
Ahojte, pridavam sa k vam tehulkam🙂 uz to viem tyzden ale dnes mi vysli krasne ruzove ciarky,doktorovi budem volat az po sviatkoch aby som videla nasu hviezdicku🙂 ako ste si vypocitali v kolkatom tt ste?
@222edit ahoj, vitaj medzi nami 🙂 aj mne uz vychadzaju krasne obe ciarocky, najprv boli dusikovia a potom bledo ruzove ale teraz uz su take jasne 🙂 ja som cca 5 tt ak dobre ratam.. posledne ms bola 1.11, ALE!! ovu ola az na 34DC..takze sa neviem z toho ratania vysomarit, tym ze to bolo tak posunute, ale teda asi 5 tt...mne prvy uplne slaby dusik bol 14.12
Ja som mala poslednu ms 22.11 a 5 alebo 6 decembra ovu. a podla kalkulacky som v 5tt ale to je blbost, podla mna som 3tt asi
Aha ok🙂 tak uvidim co povie doktor v januari🙂
Ahojte. Tak ja som v 7tt a zistila som to pred Mikulášom, takže priateľovi som to povedala na Mikuláša. Čo sa rodiny týka, tak oni sa to žiaľ dozvedeli inak ako som chcela, lebo labák dal moje výsledky omylom môjmu všeobecnému lekárovi a sestrička zavolala mame (poznajú sa) a nie mne. Bol z toho doma trochu cirkus, čo ma mrzí. :/ Ale už to nejako predýchali. Som sklamaná z konania sestričky, pretože už dávno som dospelá a mala kontaktovať mňa - som jej to aj vytmavila po telefóne. Čo sa týka priateľovej najbližšej rodiny (mama aj súrodenci) tak oni o tom vedia a tešia sa. 🙂 Ostatnej rodine som zatiaľ nič nepovedala, lebo si chcem ešte počkať. Do poradne idem prvýkrát v polke januára, takže asi niekedy potom by som im to povedala. Príznaky som mala také, že mi nechutilo nejaké jedlo, čo som predtým jedla a boleli ma prsia aj v podbrušku. Ale nemala som žiadne nevoľnosti. No teraz ma prsia až tak nebolia, ale nevoľnosti sú dosť silné. Zatiaľ som síce nevracala, ale ten pocit mám počas celého dňa. Beriem aj kyselinu listovú, vitamín C aj vápnik, ale musím povedať, že niekoľko dní som to vynechala, lebo mi bolo strašne zle už len z čistej vody. Pôvodne som sa stravovala celkom zdravo, papala som aj šalátiky, no teraz mám problém do seba niečo dostať. Žalúdok mám taký, akooby som pojedla kamene. Dúfam, že sa mi to čím skôr upraví. Blahoželám všetkým tehuľkám 🙂
@misdan, vitaj medzi nami 🙂 takze co sa tyka tvojich otazok, moj partner to vedel ako prvy, bolo to presne 19.12. na mojho brata narodeniny inak 🙂 vtedy som si robila prvykrat test a bol pozitivny .... cize ked prisiel domov, cakalo ho prekvapenie ...je pravda, ze teraz sa ale velmi sledujem a nenechavam tomu volny priebeh, potom ma napadne, ze ani brusko ma nepobolieva a tak ... ale ja verim, ze vsetko je v poriadku a lekarka mi to v novom roku len potvrdi. co sa tyka pripitkov a tak .. tak otazka je, ci to povies aspon svojej rodine, alebo nie ...
ja este stale vaham, ci ano, ci nie .. aj ked chvilu som bola, ze ano, ze poviem, teraz opat vaham ... ak by som aj nepovedala, tak s pripitkom to bude tak, ze len namocim pery a polozim pohar a budem verit, ze si to nikto nevsimne a potom ho dam dopit priatelovi ;)
ja by som to inak velmi rada povedala mojej a priatelovej rodine, len tie obavy, ci to naozaj je tak ... aj ked vsetko tomu nasvedcuje, ale predsa ...
a bud len rada, ze sa to takto rychlo podarilo, ja som tu chodila dlhsiu dobu, sledovala som zienky, a nie kazdej to ide hned a na prvykrat ... cize tesme sa z toho, ze sa to podarilo 🙂
co sa tyka prace, pojdes aj na rizikove, ci len budes menej pracovat? ja mam pracu uplne v pohode, neda sa to porovnat s mojou byvalou pracou, to keby som bola tam, tak hned idem na PN ... ale momentalne mam pohodovu pracu, kludnu, sedavu ...skoda, ze len zaskok na MD ...ja si ale pockam najprv na tehotesnku knizku a tak ..dufam, ze moje chute, nechute ma medzitym neprezradia 🙂 uz dva posledne dni som sa s mojim obedom delila 🙂 inokedy by som zjedla vsetko, teraz vobec ...

@meedulienka ahoj, ja to tiez nemam este potvrdene od lekara, po sviatkoch mu chcem zavolat a objednat sa, teraz uz neordinuje a aj tak sme sa prestahovali do ineho mesta, takze najredsej by som si uz tu nasla gyn, tak to skusim medzi sviatkami vyriesit a potom volat, sesterka spominala ked bola tehu, ze caka a neuteka hned na gyndu, ze aj tak takto skoro nie je nic vidiet a ze ani nie je dobre, ked sa v tebe vrta....zatial som to povedala len drahemu a rozmyslame, ze mozno na Stedry den povieme mamine mojej inak, dnes ma ocino narodeniny, tak som na vazkach... mna tiez kazdy den pobolieva podbrusko, teda nie nonstop, ale obcas zaboli a vzdy sa zlaknem.obcas mam strach ist na wc...