icon

Decembrové tehuľky

meedulienka
22. dec 2014

Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.

meedulienka
autor
23. dec 2014

@222edit, vitaj medzi nami 🙂 tehotenstvo sa rata od poslednej menstruacie, aspon podla vsetkeho co som sa docitala, ide o to, ze vajicko uz bolo na ceste, aj ked este nebolo oplodnene ..cize ak si mala poslednu menstruaciu 22.11., tak mne to vychadza na nejaky 4 tyzden a par dni ... ale ozaj nie som si ista ... kalkulacky ti mozu vyratat aj piaty ..kazdopadne plus minus treba to brat tak.
to all, hlavne nech doktor nieco uvidi a vsetkym nam povie, ze je vsetko v poriadku. a uz mate aj konkretny termin kontroly?

liligreg
23. dec 2014

baby, ked va, ide iba pitie pripitku, tak ak je to pohar vinka aleb vermut, nie nieco tvrde, neboe, mlinkemu to neubliyi.. pripadne si dajte len glg a nikto si nic nevsimne, ak nechcete zatial hovorit..u nas je to horsie.. mame same oslavy od 22.12 do 7.2 :D :D

meedulienka
autor
23. dec 2014

@radka752@, blahozelam aj tebe 🙂 rada by som sa opytala, tu kyselinu listovu jes len v zelenine, alebo nejake vitaminy? citala som, ze ten femibion je dobry .. asi si ho pojdem kupit ... u mna je dobre to, ze mam rada paradajky, tak teraz ich len jem a jem a jem ...aj ked so stravou je to take striedmejsie, citim, ze jem pomenej ako kedysi ... ty to inak mas potvrdene aj od svojho gynekologa? a ver tomu, ze cela rodina bude stastna ked sa to male narodi. 🙂

meedulienka
autor
23. dec 2014

@liligreg, ze ty si si vedela vybrat 🙂 a stale plati to, ze mamke to povies, tak? dobre pamatam? 🙂

liligreg
23. dec 2014

@meedulienka no hej, vedela 🙂 pozeram,ze pisem ako tatar, len na mobile to velmi nejde 🙂 hej, mamke poviem, lebo potrebujem pomoct vybavit gyn tu.. lebo uz 5 rokov som zila 350km od domoviny, tak tu nemam ziadneho dok...vsetko bolo v mieste predchadzajuceho bydliska...a naspat som len dva mesiace,takze som este nic nevybavila

misdan
23. dec 2014

@222edit mame rovnaky termin poslednej MS a podla toho sme v 5tt ;)

misdan
23. dec 2014

@meedulienka dakujem za privitanie 🙂
Tak manzelovi to dnes poviem.. 😎 idem kupit nieco male mile do detskeho obchodu 🙂
A tej rodine, no ja to asi spravim tak, ze si dam len pripitok troska na pery prip.si odpijem vina za glg..teda este uvidim co povie manzel..ale nerada by som predbiehala, ked to nemam od lekara potvrdene je to take citlive este..i ked sestre asi poviem, juj vsak zatial som to nikomu-je to strasnee 😀
Inak prave som sa objednala u gyn na 2.1., snad tam bude uz nieco vidno..lebo potom mi ponukali az na 14.1.a to uz mam neskoro kvoli praci..no na rizikove dufam nie, chcem pracovat, snad sa s lekarom rozumne dohodnem..i ked viem, ze by som bola kandidatkou na "rizikove" kvoli tej praci..no uvidime.

radka752
23. dec 2014

meedulienka Ďakujem. No ja nemám femibion, ale snažím sa tie vitamíny dostať do tela stravou aj som si kúpila iba čistú kyselinu listovú v lekárni. Áno tehotentstvo mám potvrdené už aj gynekológom. Do poradne idem až v januári, keďže v prvom trimestri sa môže ešte všetko pokaziť a vtedy mi aj vypíše knižku. No ja som stále veľa jedla aj pred tehotenstvom aj zo začiatku tehu (resp. keď mi to potvrdil doky). Ja som dosť veľký jedák, no našťastie to nebolo vidieť :D .... no posledný týždeň sa mi tak zosilnili nevoľnosti, že aj ja jem dosť málo, pretože mi je zo všetkého zle. Ale trošku mám mániu na mandarinky teraz 🙂

222edit
23. dec 2014

@meedulienka ja som este nevolala doktorovi,budem az po sviatkoch tak v januari lebo on ma hned zobere na druhy den ked ze chodim sukromnemu a myslim ze teraz by to bolo zbytocne stresovanie pre mna kam dam malu a tobota plus tak januari mu zavolam a aspon uvidim hviezdicku lepsie uz🙂 pri malej Silvinke som hned bola u doktorky a skoro nic nebolo vydiet a to iste pri malom anjelikovi Lukaskovi tak nebudem to silit som sa rozhodla🙂

222edit
23. dec 2014

@misdan jej parada tesim sa🙂

222edit
23. dec 2014

@meedulienka ja aj berem vitaminy kyselinu listovu a a-z na imumitu celkovu uz 4mesiace,ani si nefarbim vlasy a ani z chemikaliami niesom v kontakte ked ze malinky bol vazne chorucky - zavazdna kostna dysplanzia,niejaky syndrom a srdiecko mal chorucke. nezistilo sa preco sa to stalo tak sme vsetko vylucili co sa dalo aby sa to nezopakovalo🙂tak verime ze tento raz bude stasny koniec🙂

juzanka151
23. dec 2014

Dievcata som asi v 5 tyzdni tehotenstva a citim sa ako by na mna nieco islo aj hrdlo ma pobolieva mozem si nieco dat na cmulanie ci mam ostt iba pri slanej vode

liligreg
24. dec 2014

@juzanka151 v lekarni ti daco odporucia pre tehotne zeny. pripadne sa doma mrkni na lieky, ktore uz mas, ci je tam pisane, ci su alebo nie su vhodne... isto tam tato informacia bude. a ak mas nejake homeopatika, to by nemal byt problem

liligreg
24. dec 2014

baby, niekotra ste sa pytali, kde vsade je kyselina listova http://www.pluska.sk/mamina/tehotenstvo/tehoten...

misdan
24. dec 2014

Dobre rano kocky tehulky, ktora ste tu pisali o nespavosti?.. 😀
Inak, dnes som si robila druhy test (prvy v pond.poobede) a troska som sklamana, cakala som silnejsiu ciarku..tak snad to bude ok 😖 no ved uvidime, skusim na to nemysliet.
Manzela som vcera prekvapila, kupila som mu stojan na sviecku s napisom otec a pod stromcek som supla male ponozky a testik 🙂 jeho prva reakcia: "mame to pozitivne?" Zlaty 🙂

Kraaasne vianocne sviatky kocky, oddychujte 😎

misdan
24. dec 2014

Baby a beriem spat, po uschnuti a ked som porovnala, je silnejsia 🙂

liligreg
24. dec 2014

@misdan ja tiez porovnavam zo zasady suche, vtedy je najlepsie vidiet rozdiel

meedulienka
autor
24. dec 2014

@misdan, som rada, dufam, ze uz bude len a len silniet.
mne to nedalo a vcera som si kupila este jeden test, ci sa nahodou nieco nezmenilo, ale nezmenilo, ciarka krasna silna 🙂 kupila som si aj femibion, dnes som si dala prvu tabletku .. tak dufam, ze aj ked neskor ale predsa to na nieco bude ...
@liligreg a ja som sa urcite pytala, kde je kyselina listova 🙂
rozhodla som sa inak povedat o tehotenstve mamke a zvysku to poviem, ked to budem mat potvrdene od lekarky ... a potom len odovzdam oneskorene darcek 🙂

blanch12
24. dec 2014

@222edit Ahojte 🙂...tak konecne aj ja 😉...a pocitas to dobre...som na tom rovnako...cca 5tt...a s pripitkom si starosti robit netreba...hlt vina neuskodi ani Tebe ani babatku 😉...aj o prvu dcerku sme sa "postarali" cez Vianoce (cca 2 tyzdne neskor ako tento krat 😀 ) a ani cez Novy rok som nevedela, ze som tehotna a pili sme a oslavovali...a mame krasne a zdrave uz trojrocne dievcatko 😉...drzim vsetkym palce a krasne Vianoce 🙂

sev111
26. dec 2014

tak žienky pridávam sa ku Vám posledná MS 20.11. k dokymu idem 1x až v novom roku nakoľko teraz neordinuje pridávam svoje testíky 1 je 10DPO v deň neočakávanej MS a posledný je dnešný je 19DPO konečne vidno koľajničky ako sa patrí, je ti niektorá čo čaká druhé dieťatko? aj Vám vykúka bruško skôr?

luucka32
26. dec 2014

@sev111 ahoj tak ja som mala poslednu ms 22.11.este mi trosku chyba do takich kolajnic ale o dva dni hadam aj ja budem mat take.k dr.tiez az po novom roku a len pevne dufam ze uvidim uz aj srdiecko a ze vsetko bude o.k.ja cakam 3 a tiez mam neak nafuknute brusko.

sev111
26. dec 2014

@luucka32 tak super 😀 blahoželám potom pridaj foto, a ja som si myslela že to len ja bruškatá 😀

svatava74
26. dec 2014

@sev111 ahojky.....posledna ms 24.11. a vcerajsie kolajnicky uplne ze super....23. som davala aj mk....ale tie z 25.12. su super.....a uz mam 4 rocneho....a k toho sme na prvy raz v svadobnu noc pocali.....12.12.2009....cize ak vsetko pojde dobre, bude medzi nasimi drobcami presne 5 rocny rozdiel.....drzte sa kočenky....a nech nam rastu miminka v brusku...... 🙂

luucka32
26. dec 2014
somtoja13
27. dec 2014

Tak baby pripajam sa aj ja som asi len daky 4tt mam 2 dni pred MS ale digi test uz ukazal ;) tesimsa s vamiiii

misdan
27. dec 2014

@sev111
@luucka32 gratulujem kocky, krasne testiky 🙂

@all kocky, a je tu niektora, ktora caka prve ako ja a este k tomu sa citi tak "netehotne?" 😀 Fakt si to musim kazdy den v duchu pripominat, a kazde rano sa utvrdzujem v tom, ze to nebol len sen 😎 ale to bude asi aj tym, ze o tom este nikto nevie..takze sa uz nemozem dockat gyn 2.1. 🙂 snaaad bude vsetko v poriadku..

A inak, ako ste prezili sviatky, a pripitky? 😉 My sme vyrazili v utorok vecer a vratili sa az dnes, mame velku rodinu, nasi su aj rozvedeni, takze klasika sme boli so vsetkymi 🙂 Napodiv, nie som vobec prejedena, dokonca mam o 1kg menej- a to som si dopriala ozaj vsetko.
S pripatkami som to kamuflovala ako sa dalo, niekde som odmietla, niekde odpila a dopil manzel a niekde potajomky vyliala 😀

misdan
27. dec 2014

@somtoja13 vitaj a gratulujem!! 🙂

monika_123
27. dec 2014

babulky tak aj ja sa pridavam vcera som mala dostat ms a neprisla tak som urobila test a aha... Vyslo nam to na prvu šupu 😉 tak sa tesime uz len aby bolo zdraveee 🙂

meedulienka
autor
27. dec 2014

@misdan, ja cakam prve babatko 🙂 a nebyt toho, ze ma obcas pobolieva brusko, tak ani o tom neviem, ale to asi vies, uz sme si o tom pisali 🙂 uz aj to ranne vstavanie o tretej padlo, aj mi celkom chuti, s prsiami sa mi nic nedialo, nedeje ...cize skoro ziadne priznaky, ja tiez verim, ze vsetko bude v poriadku, a na kontrolu idem az 5.1., test som si robila 24.12, ci je vsetko ok ...lebo mi to nedalo a povedala som to mojej mamke a uz aj mamkinej sestre-ako mojej sestre a zajtra to dam ako darcek mojmu bratovi ....to je zatial vsetko a zvysok rodiny ked tak az po 5.1. ....
co sa tyka sviatkov, tak pripitky som len namocila pery a zvysok dala dopit priatelovi 🙂 a taky salat, dala som si trosku, tak hadam to bude v poriadku, aj kapustnicu som jedla ....nejako som sa neobmedzila ... a ano, zacala som uzivat femibion ... hadam to pomoze ...
ja ked si spomeniem, ze som si robila test 15.12. a bol negativny, a to sme mali vianocny vecierok, a 17.12. mi ukazal dve ciarocky .. tak mi nie je jedno, hadam to ale na babatko nemalo vplyv, myslima lkohol ....:((( nebolo toho vela, ale moja hlava vela cita a cita ...a niekedy je to az na skodu ...