icon

Decembrové tehuľky

meedulienka
22. dec 2014

Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.

xxelisxx
18. feb 2015

@radka752 tak sa skús osprchovať keď prídeš z práce, alebo skôr ako pred spaním. Ale je to zvláštne, že si vyčerpaná a nemôžeš spať, ja bývam aj v noci hore niekedy aj každé dve hodiny, ale to mi treba cikať, prídem naspäť, lahnem a bleskovo spím 🙂 A koľko sa čaká na tie výsledky?

kattyy3
18. feb 2015

@xxelisxx tak super som rada ze ti nieco poradili, ona myslim ze kazdy lekar poradi ine a aj kazdy lekarnik, hlavne nech to zaberie a nech sa citis lepsie. Vies toto prelomove pocasie zo zimy do tepla bude pre nas obtiaznejsie bo bacily sa budu len tak virit v ovzdusi a nasi drobcekovia potrebuju nase vitaminy. Ale my sme silne musime to zvladnut, neboj. A rozmyslala si kedy zacnes nieco pre malicke kupovat?

xxelisxx
19. feb 2015

@kattyy3 tak dneska som zostala doma,bo dneska mi fakt neni dobre.Tak budem cely den lezat a liecit sa.Snad drobcekovi je dobre a nejako to nevnima.Najradsej by som uz teraz nieco pokupovala,ale zacnem az ked budeme vediet ci to bude chlapec alebo dievca.Ale pozeram vselico po nete,vcera ako sme boli v tej lekarni,tak som tam pozerala po cumlikoch 🙂 Chcem kupovat tak postupne,nie narazovo a tak aby som pred porodom mala vsetko nachystane a nemusela sa stresovat,ze nieco nemam.Budem si musiet aj na nete kuknut,ze co vsetko treba,bo to ani neviem. A ty kedy sa chystas nakupovat?

kattyy3
19. feb 2015

@xxelisxx dobre si spravila ze si ostala doma vies myslim ze telo je mudrejsie ako si myslime a dava nam znamenie kedy treba polavit a dat si pauzu len zijeme v tak konzumnom svete plnom stresov a nahanania sa ze si to nevsimame a zial niekedy ani vzhladom na pracu to nejde i ked by sme chceli lebo ju potrebujeme a nechceme o nu prist. Je to tazke ja som nebola asi 6rokov na PN a vidis planovala som si ze budem cvicit a podobne a som doma a nic nemozem robit. Inak aj ja uz kde tam pozeram po nete vselico a uz mam par veci vybratych co by som potom chcela len nechcem zacat priskoro. Ja som 6rokov bola v zahranici a starala sa o deticky tak mam trochu predstavu co budem potrebovat a ver mi ze kopa veci co pisu po strankach je blbost a zbytocnost. Len vzdy to zalezi na mamine bez coho sa vie zaobist a co je pre nu potrebne. Ja jedine co viem ze si nechcem zahadzat byt velkymi rarohami bo mame maly sikovny bytik. Takze musim pozvazovat co naozaj je nevyhnutne a co nie a samozrejme aj kvoli financiam vsetko je neuveritelne drahe. Ja urcite chcem pockat minimalne na prvy screening cize teraz v pondelok velka krv na vrodene vady a potom ten morfo uzv a snat keby som vedela pohlavie to by pomohlo velmi takze urcite este taky mesiac musim pockat.

radka752
19. feb 2015

@xxelisxx No ono to s tým spánkom nie je až také zvláštne ... stávalo sa mi to aj počas skúškového, že som bola taká vyčerpaná, až som nemohla zaspať. To v určitom štádiu únavy sa telo môže takto "opačne" správať. A na tie výsledky sa čaká približne týždeň. Doky povedal, že o týždeň mi budú volať. Takže budúci týždeň zistíme na čom sme. Dúfam v dobré výsledky.

xxelisxx
19. feb 2015

@kattyy3 Ja si tiez myslim,ze uplne vsetky veci co pisu pre vabatko potrebovat nebudeme.A ako pises vsetko je strasne drahe tak nechcem vyhadzovat za nieco co mozno ani nevyuzijem.Preto chcem aj nakupovat postune aby to nebol naraz taky sok pre penazenku 🙂 A co sa tyka veci tak len par s kazdeho bo babatko aj tak bude rýchlo rast a urcite aj nejake vecicky dostaneme.Len tomu je tazko odolat ked vsetko je take jrasne malinke 🙂 Aj ja este taky urcite mesiac si pockam.A mozno aj dlhsie ak si malinke povie,ze sa nam neukaze.Kocik su budes kupovat novy ci od niekoho?Bo sa neviem rozhodnut,urcite chcem trojkombinaciu len neviem ci cisto novy,bo aj o je riadna polozka.Normalne uz sa tesim kedy pojdem do poradne aby som videla malinke 🙂 Ale ten cas celkom uteka 🙂 ved za chvilku je uz marec,ani sa nenazdame a bude leto a budeme mat svojich anjelikov pri sebe.Len ma mrzi,ze cez leto sa budem kotulat a nebudem moct robit vela veci,bo ja leto milujem.Ale stoji mi to zato 🙂 Len dufam,ze nebudu velke horka 🙂

xxelisxx
19. feb 2015

@radka752 ja som teda spac riadny 🙂 ked som sa ucila na statnice tak som bola taka vycerpana,ze som prespala cely den 🙂 Urcite výsledky dopadnu dobre.Ty si v kolkom tyzdni?

radka752
21. feb 2015

@xxelisxx vysledky dopadli dobre. Velmi ma to potesilo. Teraz som 16 tt.

xxelisxx
22. feb 2015

@radka752 tak to je super,tesim sa s tebou.To uz pomaly budes vediet aj co budete mat,mozno by to uz aj mohlo byt vidiet.

ivankaberrynka
24. feb 2015

@all Ahojte baby. O chvilu idem k zubarovi a strasne soky mam z toho. Zacinam 14 tt. Zajtra budem vediet vysledky PAPP a TRIPLE. Stresove obdobie mam teraz 😢

xxelisxx
24. feb 2015

@ivankaberrynka Neboj urcite vsetko dopadne dobre.Ja som tiez v 14 + 4 tt a na testy idem az 10.marca.Tak mna este to stresove obdobie este len caka.Zubara sa ja zasa vobev nebojim,nemam s tym problem a ked som bola naposledy a som povedala,ze som tehotna,bo to mi byvalo este zle a som nevedela,ze ako mi bude ked sa mi niekto bude hrabat v puse tak som im to hovorila a uplne sa zacali inak spravat,tak srtrnejsie,jemnejsie 🙂 stale sa ma pytali ako mi je ci je vsetko ok 🙂

moniq23
24. feb 2015

Dievcata, mate uz brusko? Ja som 14+3tt a stale nejako nic. Rano skoro vobec a vecer len akoby som sa viac najedla 🙂

xxelisxx
24. feb 2015

@moniq23 myslim,ze pri mojej nadvahe to ani nebude tak skoro pozpozorovatelne.Skor to pociťujem na obleceni,konkretne rifliach,ze je ich uz pomaly problem zapnut a ked sedim tak s rorozopnutymi 🙂 objednavala som si tehu rifle tak dufam,ze tento tyzden mi uz pridu.Na leginy sa mi zda byt este zima.

radka752
26. feb 2015

Ahojte. Tak mne bruško už pekne vidieť. Nosím iba legíny, lebo ani jedny nohavice nezapnem. Posledné dni však boli náročné. Dostala som alergiu z jedla. Bola som pre istotu na pohotovosti, keďže sa prejavila večer. Odporučili mi vrátiť sa k pôvodnej strave, lebo som si stravu konečne trocha oživila aj o ovocie a zeleninu, keďže mi predtým bolo zle aj z čistej vody. Trochu ma to naštvalo, keďže 3 mesiace som jedla hlavne rožky s maslom, piškóty a polievky, sem-tam nejaké mäsko s ryžou či zemiakmi. A teraz to musím do seba tlačiť znova. Dúfam, že tie vyrážky čoskoro zmiznú. Už som z tej jednotvárnej stravy dosť frustrovaná. 😒

nika234
2. mar 2015

@mrkvicka060 ahoj ako sa mas? Uz sa nieco zadarilo? 🙂

mrkvicka060
3. mar 2015

@nika234 ahojky 🙂 zatial asi nezadarilo. Ja uz neviem, ale posledneho pol roka som kazdy mesiac mala po ovulacii rozne bolesti v podbrusku, tento mesiac sa konecne citim dobre tak sa vytesujem. Uz mi to liezlo na nervy, stale som len na to myslela ci nie som tehu... takze fajn. Akurat ze dnes mala prist ms a nic.. tak neviem co zase.. tak len cakam no, myslim ze len posunuta ovu, takze uz nech ms pride nech mozeme snazit zase ostosest 🙂 ty sa mas ako? Nieco nove?

nika234
3. mar 2015

@mrkvicka060 no vlastne teraz sa moc nesnazime lebo som nastupila do novej prace.par krat mu "uslo" ale neviem ci z toho nieco bude-uvidime 🙂 ja mam dostat 5.3 ale ked mi furt chodi inak tak uvidim.prsia ma bolia ale brucho ani nie,len co ma picha raz v pravom a raz v lavom vajecniku.ked budes mat nieco nove daj vediet

mrkvicka060
5. mar 2015

@nika234 ahojky...tak dnes HCG v krvi 41,5 IU/l... jaj ale este sa bojim tesit, hlavne nech uz nepride ms.. ta hodnota je dost nizka este no..velmi dufam, ze to porastie.. ty mas nieco nove?

nika234
5. mar 2015

@mrkvicka060 jeeeej tak ti budem pomalicky gratulovat.mna len riadne bolia krize a myslela som ze dnes uz ms pride ale zatial nic...ale nedavam tomu velke nadeje.min.mesiac som mala 5.2 ale mne aj tak chodi nepravidelne tak este pockaaaam

mrkvicka060
5. mar 2015

@nika234 hej, radsej pockaj... den dva hore-dole, to je este nic.. no aj tak dufam, ze mi napises len dobre spravy, bolo by to super.. 🙂 drzim palec

nika234
5. mar 2015

@mrkvicka060 ani nevies ako by som sa potesila.by smw sa tesili spolu.minule som ti pisala ze moc na to nemyslim tak teraz je to naopak.stale sa sledujem a uz mi z toho sibka,stale si ale hovorim ze nemozem ale niekedy sa to neda...

mrkvicka060
5. mar 2015

@nika234 hej, viem o com hovoris.. to sa neda tak povedat, ze a teraz na to nebudem mysliet. Ale mne teraz bolo prvykrat za posledne mesiace naozaj dobre.. nic ma nebolelo.. potom par dni pred ms zacali bradavky a uz neskoncili..pridali sa cele prsia a mala som zvyseny vytok.. teraz ma pali zaha uz 4ty den.. ale podbrusko vobec nic.. takze som ani neverila ze tento mesiac by to vyslo.. 🙂 drz sa a informuj ma priebezne 🙂

nika234
5. mar 2015

mrkvicka060 dakujem.hlavne ty sa drz teda VY 😉 naozaj som velmi stastna ze sa tebe zadarilo.verim ze sa riaaaaadne tesis.urcite budem davat info

ema02
7. mar 2015

Ahojte maminy, dostala som darčekovú poukážku na odber pupočníkovej krvi. Ja už tehotenstvo neplánujem, pokiaľ by niektorá z Vás mala záujem, rada pošlem poukážku - je platná do 17.03.2015, je v hodnote 70 euro - keďže odber pupočníkovej krvi je nákladná investícia, každé euro pomôže. Pôrod nemusí byť do uvedeného dátumu, ale poukážka by mala byť do vtedy zaregistrovaná. Pokiaľ budete z Trnavy a okolia, odovzdám Vám ju osobne - môžem aj poslať poštou. Krásny deň, Ema.

ema02
7. mar 2015

@ema02 Poukážka je už podarovaná🙂 Ďakujem za záujem 🙂

mrkvicka060
8. mar 2015

@nika234 ahojky. No ako si na tom? Podarilo sa nieco?

nika234
9. mar 2015

@mrkvicka060 ahojcek nie nezadarilo v sobotu dosla mrcha takze nic.ale od minuleho mesiaca mavam strasne slabeeee.budem sa na to musiet ist opytat dr.dufam ze to nebude nic vazne.dam potom vediet 🙂

mrkvicka060
9. mar 2015

@nika234 ach no, to je skoda. No, hadam nic vazne, ale lepsie ked pojdes k Dr, to urcite. Drzim palec

nika234
9. mar 2015

@mrkvicka060 no veru aj pojdem hned ako sa mi skoncia.neviem co by to mohlo znamenat.skoro vobec ma ani brucho neboli len prsia a skoro nic zo mna nejde len ked som na wc a utrem sa...aj ty teda uz vy sa drzte aj mas nejake priznaky?

ivankaberrynka
9. mar 2015

@xxelisxx Ahoj. Zubár dopadol dobre. Urobil mi plombu a vyčistil zubný kameň. Nič viac som nepotrebovala.. Aj ja idem zajtra na kontrolu. Mne robil nejaký kombinovaný test, takže ten sa vraj môže robiť skôr. Aj výsledky už z neho viem. Nemáme zvýšené riziko vrodených chorôb, takže som úplne šťastná zatiaľ. Prestala som ale akosi priberať, zastavila sa mi ručička na váhe. A to už celý mesiac. Ale bruško vytŕča, takže verím, že je všetko ok a zajtra budeme mať aspoň 10 cm na sone 🙂 Na čo sa však teším asi najviac je, že možno zistíme pohlavie 😵