Decembrové tehuľky
Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.
baby ja som len 4tt,a chcem zmenit dr ku staremu uz ist nechcem takze k novemu pojdem az nejako v 7tt,teraz asi aj tak zbytocne este by nic nevidel ci?ciarka silnie kazdym dnom tak hadam je vsetko ok.
@monika_123 sklamaná aj ja čistý displej ešte že som si urobila fotky 🙂 ako pamiatky ktovie či sa dá použiť aj viac x? lekár sa dá zmeniť len musí byť nový mesiac u nového k novému ísť podpísať papiere a ony si vyžiadajú dokumentáciu ja som tak urobila v novembri, nakoľko som nechcela prejsť k inému lekárovi čo bude na poliklinike tak som sa presunula k môjmu ale do inej ambulancii
@sev111 da sa pouzit iba raz 🙂 ano tak presne to funguje s tou zmenou dr.neviem kolko to bude presne trvat,ale ten novy mi urobi vysetrenie za poplatok aj ked u neho este oficialne nebudem.Ale aj tak nechcem ist skor ako v 6tt,je to podla mna zbytocne skoro.aj tak by mi kazal prist zas za 2tyzdne ked by uz bolo daco vidiet.
@monika_123 k novému môžem už dnes ísť podpísať papiere stým ze od januára 2015 budeš už u neho a budeš tam mať aj papiere, ja idem teraz v piatok podľa tehu kalku budem už 7tt tak uvidím čo a ako poviem dúfam že dovtedy budem zdravá ako repka aj s bábätkom
@sev111 tak teraz som mu volala,tak idem si pre tu odhlasku a zanesiem to mojmu a ked to prevezme v tomto mesiaci tak vraj od 1.1. som uz u nich takze super 🙂
@sev111 tak to mi je luto ze si chora veeela ovocia a zeleniny papaj a aj vitamin c.ja citim bolestive prsia ale len trosku a sem tam ako keby som mala hrcu v hrdle obcas ma pichne v lavom vajecniku je to normalne??ked som cakala maleho tak mi zacalo byt zle tak okolo 7-8tt tak som zvedava ak je vsetko o.k.ako to bude pokracovat... 😀
Ahojte. Ja som asi v 2-3 týždni. Včera som si urobila test a konečne 2 čiaročky na ňom 🙂 Snažili sme sa asi 2 roky. V januári som mala ísť už na laparoskopiu a teraz sa to podarilo 🙂 Dnes mi to potvrdil môj lekár ultrazvukom. Som ale na rizikovom, lebo pred 7 rokmi som spontánne potratila. Začala som vtedy krvácať. No a teraz som tiež krvácala po milovaní - pred Vianocami. To som vtedy ale ešte nevedela, že som v tom.. Beriem utrogestan vaginálne 2x1 tbl, nesmiem ísť do práce a kľudový režim je priorita č. 1. Tak mi nakázal dr. Všetkým vám držím palčeky.
A tiež som to ešte nikomu nepovedala. Iba moja polovička to vie.
Po tom prvom neúspešnom tehu som sa cítila strašne, keď sa všetci pýtali ako a čo a ja som musela odpovedať, že sme o to prišli. Je to veľmi nepríjemné a tentokrát to nechcem prezradiť ani rodine aspoň 2-3 mesiace. Ak sa mi to ovšem podarí 😀
Ahojte.Chcela by som sa spytat ci ste pred ocakavanou menstruaciou necitili take vibrovanie v podbrusku.Citim to obcas ked zakaslem tak pri maternici.Este som toto nikdy necitila.Diky 🙂
@ivankaberrynka ja by som to rodine tiez rada oznamila az trosku neskor, len sa obavam,ze to dovtedy neskryjem 🙂
@luucka32 mňa tiež sem-tam pichne vo vaječníkoch. Aj ma pobolievajú. Niekto hovorí, že je to zväčšovaním maternice, no môj dr. mi povedal, že nič nemá bolieť, ani špinenie, či krvácanie nie je normálne. V každom prípade je určite prvý trimester trochu rizikový a aspoň tieto 3 prvé mesiace by každá tehuľka mala dávať na seba a drobčeka väčší pozor.
@ivankaberrynka Gratulujem a prajem prijemne tehulkovanie.Mi sa snazime viac ako rok,tento mesiac som brala clostyl.Potom uz idu vysetrenia.Cykly mam dlhe,no teraz pocitujem na 27dc mierne bolesti a toto vibrovanie pri maternici ked zakaslem.Chcem aj ja mat dve ciarky ☹
@anitu Aj ja som brala clostil, aj inofolic drahý a nič z toho. A keď som pred Vianocami popri zhone pozabudla pri milovaní na to, že sa snažíme o bábätko, tak sa to zrazu podarilo. Asi je veľa pravdy v tom, že na to netreba myslieť. No a moje cykly boli 32-38 dňové. Ja nepociťujem skoro žiadne príznaky, len ma veľmi bolia prsia a včera som napr. zaspala poobede na gauči pri filme. Ani neviem ako 🙂
No, budem ti držať palce. Viem aké to je, keď už chceš bábiku a nedarí sa...
@ivankaberrynka gratujujem ti a drzim palce aby vsetko dobre dopadlo.ja mam stale malu dusicku az pokial mi dr.nepovie ze je babo tam kde ma byt a ze mu tlkoce srdiecko k dr.idem az okolo 7.1tak len to s nervami dovtedy vydrzat.tiez som potratila prve v 8tt a tak som radsej ticho ze nikomu okrem partnera zatial nic nehovorim aj ked mam uz neake nafuknute brusko a mama sa mi stale nan pozera no este sa nespytala nastastie
@red_kika Ale ako to ukryť? Ja som taký príležitostný fajčiar - asi 1-2 cigi denne, niekedy ani jednu. To by sa dalo vyriešiť Novým rokom, že akože si dávam predsavzatie. Ale neviem čo mám povedať v práci. Nemám zmluvu, len dohodu, takže nepotrebujem pn od dr., ale neviem čo im mám povedať. A rodina? Neviem. Ešte aj rizikové....no ako to len utajiť 😕
@luucka32 Ja to prvé tiež v 8 tt. Takisto držím palce. Nech nám to všetkým dobre dopadne! Ja už mám 30 rokov a konečne zase hrášok v brušku 😉
@ivankaberrynka no rizikove bude asi tazsie. a sak ked to povies aspon najuzsej rodine? rodicia, surodenci, pripadne stary rodicia (ak su velmi zvedavy).
ak si ale na rizikovom tak si na pn, ci myslim ze kvoli dohode nepotrebujes PN papiere?
@red_kika Nemôžem to povedať hlavne priateľovej rodine, lebo to práve oni sa po mojom prvom otehotnení postarali o roznesenie tejto správy po celom našom meste. Doteraz sa na nich trochu hnevám...
Pracujem u súkromníka - taký menší známy v rodine a keď som bola chorá, tak odo mňa vôbec nevyžadoval pn od lekárky.
@ivankaberrynka podla mna ked budem tehotna prvy priznak bude ze ma budu boliet prsia.niekedy ma pred menstruaciou velmi bolia,tak iste budu velmi boliet.teraz nic,tak podla mna teho sa nekona 😒
@anitu aj môj prvý príznak boli prsia. Ale bolia ma inak ako pred očakávanou menštruáciou. Mám ich také napäté a bolia aj večer v posteli, keď si ľahnem na bok.
Ahojte 🙂 ja som zistila ze som tehotná pár dni pred Vianocami. Najkrajsi darcek aky sme si mohli priat 🙂 Podľa všetkého by som teraz mala byt v 4tt . K lekárovi idem az po novom roku i tak sa odporúča ísť az v 6tt takze pohodka.priznaky uz su záchod je môj najlepsi priateľ chce sa mi cikať furt, hlava ma boli ani nehovorím ... Najprv sme vahali ci to povedať hlavne rodičom, ale stalo sa ... Kupily sme im na poslednú chvíľu pod stromček hrnčeky s napísmi babka, dedko . Najprv im to nedochadzalo ale potom bolo radosti. Pravdaze stym ze este to netreba rozchilit lebo prvých mesiacoch sa môže stať hoci čo na čo ja pravdaze nechcem ani pomysliet!! Začala som jesť každý den nejaku tu zeleninu, ovocie , biely jogurt. A hlavne kyselinu listovu. Baby vy ste si este ake vitamíny kupily??? Ja chcem počkať čo mi este odporuci lekár. Tehulky blahozelam 🙂
Ahojte 🙂 tak už patrím medzi vás aj ja 🙂 viem o tom pár dní a povedali sme to zatiaľ len najbližšej rodine 🙂 baby ,chcem sa spýtať či má niektorá z vás bolesti v podbrušku a slabe krvácanie ? 😒
@ivankaberrynka ahoooj no velka gratulacia! skvele, ze sa vam po takom case konecne zadarilo, drziiim moc palce nech to hladko prebieha 😉
@bogarik_11 ahoj vitaj a gratulujem 🙂 prve?
Ja tiez ako ty, snazim do seba pchat viac ovocia a zeleniny + kys. listovu uz 2. mesiac beriem..ale opytam sa gyn na nejake vitaminy, ci netreba kedze ja tu zeleninu a ovocie zase v tolkom mnozstve neprijimam.
@simona2007 vitaj aj ty medzi nami 🙂 no ja by som sa bolesti a krvacania asi zlakla 😖 prip. by som si robila testy, ci silneju ako maju..a asi by som utekala aj hned ku gyn
Nejake tehulky z terminom september 2015? Tak sem poprosim 😀 Ja som si dnes robila test a su tam // koonecneee 😀
@simona2007 krvacat nemas vobec, utekaj na pohotovost.
@misdan ahoj. Ďakujem 🙂 áno prvé 🙂 Snažily sme sa asi pol roka, no snažily jak snazily ked bolo času ;) a potom mi lekár predpísal clostylbegyt a hned po mesiaci sa zadarilo 🙂
@mamulienka30 aaa ked ja to mam tak na rozhrani 29.-31.8. tazko povedat ked som nemavala uplne pravidelny cyklus..asi mi to bude priebezne doktor posuvat, uvidime 😀 ale asi este stiham ja augustovky..
@misdan - ja urcite tiez stihnem augustovky kedze to neni prvy porod 😅 Ale idem ako mam podla terminu do septembroviek, kvoli poradniam, vysetreniam v tych tehotenskych tyzdnoch, nie, ze vsetky baby v augustovkach uz budu mat vsetko za sebou, vediet pohlavie a ja budem cakat... ja som u lekara este nebola, pojdem az o nejake dva-tri tyzdne uvidim... na co sa ponahlat.

@monika_123 idem kuk