Decembrové tehuľky
Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.
@ivankaberrynka no ani nie dlho ..pol roka. tešila som sa,.. ale stále sa utešujem že to príroda pre niečo tak zariadila ...ked to bude mať prísť tak to príde ..ešte mám volať na obed na výsledky z krvi ale veľkú nádej tomu nedávam
@somtoja13 Hrášok 🙂 Ja sa tiež teším na prvú fotku. Idem o 2 týždne. Platila si za to?
@ivankaberrynka ahoj neplatila som nic ale ja som v Nemecku čiže neviem ako je to na SK. Držím palce aby bolo vsetko ok. 😉
@all, dnes som bola prvýkrát u doktorka, tehotenstvo potvrdené, bábätko je tam, kde má byť, srdiečko bilo, také malé vynikajúce 🙂 tak už len nech pekne rastie, kontrola o dva týždne 🙂
@meedulienka super gratulujem 🙂 v ktorom tt si?
@monika_123, zajtra mi začína 7. Aj podľa doktorky by to tak malo byť. 🙂
Ahojte, ja som mala poslednú MS 14.11 a kedze presne viem, kedy sa nam podarilo splodit drobca - 30.11, tak si tyzdne pocitam priamo od splodenia. Na vysetrenie ku gyn.idem 14.1, takze priblizne v 6.tyzdni (podla MS 8.tyz.) som velmi zvedava, co bude vidno, ci uz bude srdiecko. Inak gratlujem vs.budúcim mamickam ;)
Baby, ja som teraz našla na nohavičkách hnedý fľak. Aj na papieri som mala dosť veľkú machuľu. Bože, nie opäť...prosím. Utekám k dr. Veľmi sa bojím čo mi povie. Držte mi palce. Potom dám vedieť. ☹
@gabi24 Blahoželám a vitaj medzi nami. Prajem pohodové a úspešné tehuľkovanie 🙂
@6michaella6 Ahoj. Už vieš niečo nové?
@ivankaberrynka Držíme palce! Hlavne sa skúr neznervźnovať,aj keď to je určite ťažké:/. Držím palce a potom daj o sebe vedieť!
@ivankaberrynka ahoj drzim ti palce aby to to dobre dopadlo.ja som tiez pri synovi zacala mat spinenie a to som isla uz potom na rizikove ale az od 12 tt som najprv mala pn od obvod.
Tak fazuľka má už 18 mm. Je to cca 6-7 tt. Zatiaľ je v poriadku, ale dr. vôbec nebol nadšený. Musím mať maximálny kľud. K utrogestanu a kyseline listovej mi kázal kúpiť ešte vit. C. Chcel ma poslať aj do nemocnice, ale povedal mi, že v domácom prostredí nám bude lepšie. Drahý si pekne zoberie dovolenku a bude sa o nás starať. O týždeň mám dr. telefonovať ako sa máme. Ak by sa mi pohoršilo, tak mám prísť aj skôr. Alebo na pohotovosť. Malinkú dušičku mám teraz, lebo toto isté som si už raz prežila a nedopadlo to vtedy dobre 😢
Tak sa všetky držte a dávajte si na seba pozor. Ahojte.
@luucka32 a ako to u teba prebiehalo? Môžeš aj detailnejšie popísať, ak sa ti chce. Čo ti dr odporučil?
@ivankaberrynka tak som rada ze zatial sa drzite.mne to zacalo tiez v 7tt.mala som dost namahavu pracu kde som sa dost natahovala s tazkymi vecami.ked som prisla z prace tak som zacala spinit sla som na druhy den ku gyn.ten skonstatoval ze sa mam setrit no nemohol ma vypisat pn az po 12tt tak som sla k obvod.dr.ze ma bolia krize tak som marodila najprv u obvod.a potom na rizikove.mala som tiez strach lebo o prve babo som prisla v 8tt a pri dcerke som mala menstruaciu do 4mes.to bol strach vzdy ked som zacala krvacat aby som o nu neprisla.potom zo syncekom to spinenie a taraz ked som tehu ten strach tam je tiez potvrdene tehu mam srdiecko este nebolo vidiet tak mam malu dusicku lebo az 2.2.idem na sono to budem v 10tt
@ivankaberrynka spinila som pri syncek.2dni uzivala som kys.listovu a magnezium +vit.c
ahoj babenky,takze dnes som mala kontrolu u svojej lekarky. Mala by som dnesnym dnom byt 5t+5 a urobila mi sono a zistila ze gastracny vak je krasny a aj s malou bodkou ktora je zltkovym vakom a presne zodpoveda asi 5 tyzdnu. Dobceka este vidno nebolo vraj to je este velmi skoro ale ze vsetko je na najlepsej ceste ako ma byt.Tak som sa trosku ukludnila i ked som s usmevom na tvary odtialneodisla kedye som dostalainjekcie Fraxiparin a este dalsie injekcie a aj nejake tabletky teda hormoniky,vraj kedze som uz mala 2 krat MA ze uz to teraz nechce riskovat a musi ma ochranit z kazdej strany. Vraj to je len docastne na najblizsie 2 tyzdne a potom sa rozhodne ci mi uz len ostane fraxiparin najnizsia davka pre istotu.Tak uz som dnes hned dostala dve injekcie a teray hura kazdy den dalsie juj to bude zabava ale kvoli malemu drobcekovi asi dokazeme vsetko. Najblizsia kontrola bude za 10 dni vraj to uz uvidime kompletne vsetko tak sa snazim byt optimista a tesit sa a verit ze vsetko bude dobre.
@luucka32 To si spinila iba 2 dni? Uff, keby to tak bolo aj u mna. Ja uz to nechcem zase zazit ☹
A kde si rodila, pripadne kde chces rodit tentokrat? Ja mam uplnu dilemu, iked teraz ma trapi najviac to spinenie. Verim, ze ti toto tehu dopadne dobre. Treba len pozitivne mysliet, hovorit si, ze to bude dobre a samozrejme sa aj snazit o to, aby to tak bolo 🙂 To mi povedala-napisala jedna pani a je mi z toho psychicky lepsie.
@kattyy3 Ahoj. Zaujal ma tvoj príspevok. Píses, ze ti dr. pichla fraxiparin? Ja som nic nedostala a to este aj spinim trosku. Mam utrogestan, kyselinu listovu, gs mamavit a este extra vit. C. Preco aj mne nedal injekciu ☹ Tiez uz mam jedno neuspesne tehu za sebou.
@ivankaberrynka ahoj,to ci sa lekar rozhodne naordinovat fraxiparin zalezi od tvojich vysledkov z hematologie. Fraxiparin je na riedenie krvi a pri podozreni na moznu stratu plodu na zaklade nejakej mutacie co i len malinkej v krvi ktora by mohla zabranit vyzivovaniu plodu. Ja som presla vsetky mozne vysetrenia po mojich 2 potratoch a nic vazneho mi hematologia nezistila ale zial malinka mutacia sa tam objavila a kedze chodim do centra asistovanej reprodukcie tak chcu eliminovat akykolvek i malinky naznak moznej straty takze som ho dnes hned nielen dostala ale ho budem pichat minimalne polku tehotenstva ak nie cele. Vies ak doverujes svojmu lekarovi nemaj pochybnosti ze sa nerozhodol pre fraxiparin. A preco si potretila ty? zistili ti to?
@kattyy3 Vysla mi pozitivna toxoplazmoza. Mali sme vtedy doma psika. Teraz som sa zvieratka nedotkla ani nepamätam kedy naposledy. Dr. mi hned nakazal klud a ziadny sex a aj tak som zacala spinit. Nechapem uz. Mojho dr. mam velmi rada. Je velmi mily a ochotny. Len ked pride v zivote takato situacia, tak mam pocit, ze by mal spravit viac. Ale uz som toho vela precitala...do 12 tt sa s tym vela robit neda.
Tehu potvrdene aj u mna, 6tt+4, juj stastna som 🙂 🙂..tiez som poobede spinila, ale verim, ze to bolo len preto, ze som bola u dokiho a robil mi ultrazvuk...dufam, ze to bolo len take jednorazove potrazdenie po vysetreni...gratulujem vsetkym tehulkam a setrite sa 🙂
@ivankaberrynka nemam vela skusenosti s toxoplazmozou len nieco malo som o tom pocula ale ak mas pochybnosti a strach ze by sa malo nieco viac urobit chod si inemu lekarovi po rozdielny nazor. Mozno by som na tvojom mieste zasla do nejakeho plateneho centra a dala si urobit nezavisly posudok.Alebo proste treba zachovat chladnu hlavu a cakat,moc Ti drzim palceky
@6michaella6 Vies vsetko sa pre nejaky dovod v zivote deje,netreba stracat nadej treba skusat a ono to raz vijde neboj
Ahojte tehulky...Ja som 9tt..o jedno babo som uz prisla preto mi lekarka predpisala Duphaston..je to na udrzanie plodu..babo je zatial ok..ale od zaciatku tehu ma bid trapi nevolnost a ktomu sa pripisala aj bolest v podbrusku kde mi bolo zisteny bacil v moci..Na pohotovosti mi lekarka predpisala tabletky Zinnat anti..no moja gynekologicka by mi ich nepredpisala..tak si vyberte ..kde je pravda ..Babo je ok len dufam ze mu to nejak neuskodilo ..myslim dobuducna ..Drzim palce nech mate bezproblemove tehu.🙂

@6michaella6 To ma mrzí.. A snažíte sa o bábätko dlho? My sme sa pokúšali necelé 2 roky. Neboj, ono sa to raz podari.