icon

Decembrové tehuľky

meedulienka
22. dec 2014

Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.

ivankaberrynka
7. jan 2015

@ivulienka81178 Ahoj. Vitaj 🙂 Prajem príjemné a hlavne bezproblémové tehotenstvo. Ja mám nariadený kľud na lôžku, ale stále mi treba cikať... Ak ti to nie je nepríjemné, tak napíš prečo a v ktorom tt sa ti ukončilo to prvé tehu.

ivankaberrynka
7. jan 2015

@all Babuľky kde by ste chceli rodiť?

blanch12
7. jan 2015

@kattyy3 dakujem pekne🙂...srdiecko ani "nehladal"..len pozrel ci je tam drobec kde ma byt... trvalo to asi pol minutky a ze vsetko ok, este malicke...a ze sedi na ten 7 tyzden...a najskor ma chce vidiet o 4 tyzdne na dalsi ultrazvuk...moj dr. ma 4D, tak tam vsetko premeria z kazdej strany a skontroluje...a v piatok len ku sestricke - krv, tehotenska knizka a vsetko to ostatne co s tym suvisi..🙂...inak to spinenie mam stale, tak snad to cez noc ustane...🙂

luucka32
7. jan 2015

@ivankaberrynka a co ta toxoplazmoza?je uz o.k?obe deti som rodila v partizanskom chcela by som aj teraz no uvidime ako sa tam pomenil personal...

ivankaberrynka
7. jan 2015

@luucka32 Minulý rok niekedy v juni bol nalez negativny. Vraj po prelieceni zostavaju protilatky v tele par rokov. Ja ak sa mi podari donosit pojdem asi do Banskej Stiavnici. Ale na to mam este cas nad tym rozmyslat. Boze, ani sa mi neda spat. To ked cely den lezim a nic nerobim, tak sa ani nemam ako unavit..

ivulienka81178
8. jan 2015

@ivankaberrynka asi v 5tt som zacala krvacat ..bola som preto aj v nemocnici.Hormon hcg mi klesol tak som musela isr na cistenie..Preco sa to stalo to nik nevie.Lekarka mi povedala ze ak ze ak je zarodok poskodeny tak sa to stava ...ale to uz je za mnou ..Tesim sa na to babo ktore cakam len dufam ze uz mi nic nebude ..este tie bakterie ma trapia snad sa ich zbavim ..A co sa tyka cikania ja tiez chodim vela cikat ..

nikusik89
8. jan 2015

@ivankaberrynka takže v podstate je bábo OK🙂 držím palce, veľa oddychuj,šetri sa a mysli pozitívne 😉

radka752
8. jan 2015

Ahojte. Tak ja by som mala byť v 10 tt a budúci týždeň idem prvýkrát do poradne. Nevoľnosti pokračujú naďalej. Ak mi je veľmi na vracanie, tak cmúľam hašlerku. A celkom dobré sú aj banány. Ak mám takú nevoľnosť, že neviem skoro nič dostať do seba, tak banán zmáknem. Skúšala som aj zázvorové lízanky, ale pri silnejších nevoľnostiach veľmi nepomáhajú. :/ Už nech tie nevoľnosti rýchl prejdú. 🙂

ivankaberrynka
8. jan 2015

@ivulienka81178 Budem držať palce. Prírodu asi neovplyvníme. Čítala som aj o liekoch ako duphaston, ci utrogestan, že vraj vôbec nepomáhajú udržať plod a že to dokonca škodí, pretože telu nasilu zvyšujeme hormón, ktorý ani nepotrebuje. A zahrávať sa s hormónmi vôbec nie je sranda. Veď ani HAK nie je dobrá. Tiež ovplyvňovanie hormónov. Mal by sa vraj užívať len keď z hormonálneho profilu vidieť, že ho je málo. Dobré, čo? Americká, alebo britská štúdia myslím.

ivankaberrynka
8. jan 2015

@radka752 Ja neviem čo sú teh. nevoľnosti. Ani prvé tehu, ani teraz. Ale zato ma strašne bolia prsia. A špiním ☹ Nedajú sa tie tvoje nevoľnosti zmierniť nejakou diétou?

kattyy3
8. jan 2015

@blanch12 neboj urcite bude vsetko v poriadku treba mysliet pozitivne . Som zvedava aky velky bude moj za 9 dni to ho uz vraj budeme vidiet teraz sme este len v 5 tyzdni co nam sedi tak uvidime. Drzim palceky

radka752
9. jan 2015

@ ivankaberrynka Ahoj. No neviem akou diétou by som upravila túto nevoľnosť, keď ma napína ešte aj z čistej vody. Skúšala som čaje, sucháre, zázvor, piškótky, všetko možné, no stále mi je na vracanie. Jem iba ľahké jedlá aj to v podstate nasilu, pretože mám pocit, že to v sebe neudržím. Kým som doma, tak sa to celkom dá udržať, ale najhoršie je to v práci, lebo tam nemôžem jesť tak často malé porcie ako potrebujem. Ale ak poznáš niečo, čo by mohlo pomôcť tak ja to rada skúsim. Zatiaľ mi pomohlo, ak som pri veľmi silnej nevoľnosti cmúľala hašlerky.

ivankaberrynka
9. jan 2015

@radka752 Ja osobne s tým práve nemám skúsenosti. Poznám tu u nás jednu babu, čo prevracala úplne celé tehotenstvo. No čítala som o nejakej diéte na to, ale to asi hovoria nejakí múdri doktori, ktorí tieto nevoľnosti nezažili na vlastnej koži. Skúsim to nájsť. Môžeš si to aspoň pozrieť..

ivankaberrynka
9. jan 2015

@radka752 http://sogc.org/publications/nausea-and-vomitin...
Je to v angličtine. Ale zrejme aj na slovenských stránkach sa to bude dať nájsť. Len sa stretávam s tým, že na každej stránke niekedy píšu dosť rozdielne veci. Toto čo som poslala sa mi zdalo byť zaujímavé.

blanch12
9. jan 2015

...odporucal niekomu gynekolog navstevu genetickej poradne z dovodu veku???...a boli ste niekto v takej poradni v SNV?..prosim vas ako to tam prebieha?...dakujem 🙂
katty3 - uz je vsetko ok, spinenie prestalo bolo to len kvoli tomu vysetreniu 🙂 uz len 8 dni a uvidis drobceka 🙂

ivulienka81178
9. jan 2015

@ivankaberrynka vies keby ze mi to ma uskodit tak mi to.lekarka ani neda vela zien to berie a maju zdrave babätka ..asi to je uz aj vekom ..Moje prve tehotenstvo bolo najlepsie mam 11rocneho zdraveho syna je pravda ze prinom som nic nemusela brat ..No zatial som rada ze tomu malickemu bije srdiecko a rastie..snad tie tabletky su na nieco dobre.Inac aj mna vkuse napina cele dni hrozne cosi..uz nech to prejde..

ivulienka81178
9. jan 2015

@ivankaberrynka Inac v ktorom si mesiaci..mas uz nejake deti?..🙂

ivankaberrynka
9. jan 2015

@ivulienka81178 Nemam este deti. Toto je moje druhe tehu. Prve bolo neuspesne. Teraz som podla dr. v 6+4 tt. Dnes som prestala spinit po 3 dnoch. Taka som stastna. Ale som lezala stale. Mna dnes napinalo z vone oprazenej slaniny. Tak sme sa smiali s drahym, lebo pred tehu som milovala slaninku. Ja tie tabletky tiez beriem samozrejme. To som len tak pre zaujimavost sem dala. Kazdej sa pytam kde by chceli rodit. Ci by sme sa mozno nestretli v porodnici 🙂 Ty by si kde chcela?

ivulienka81178
10. jan 2015

@ivankaberrynka ja budem v ba ..kedze byvam v aSenci..len nemocnicu este neviem ale asi ruzinov. ..Ja by som si chcela dat pichnut aj epi...ak to bude mozne ..

ivankaberrynka
10. jan 2015

@ivulienka81178 Fuha, no to je daleko odo mna. V BS, kde by som mozno chcela ist ja, epiduralku nepodavaju. Ja s tym nemam ziadne skusenosti. Na tuto temu existuje snad tisic nazorov. Mne je to akosi jedno. Zatial 🙂 kym nemam porodne bolesti 🙂

luucka32
10. jan 2015

@ivankaberrynka citam ze uz si prestala spinit tak to ma velmi potesilo drzim ti palce aby ste boli o.k.ja mam zase pocit ako keby sa mi miestami stahovala maternica este ani pri jednom tehu som to tak nepocitovala mam aj obavi nuf

ivulienka81178
10. jan 2015

@ivankaberrynka ja som o epi vela citala aj zle aj dobre na to je este cas ktovie aky bude porod ..ja som mala tazky teda samotny porod nie ale tie bolesti jaj no nechcem strasit aj tak kazda mame ine ..mam este na to cas .Momentalne uz som zacala grciat kto vie kedy to skonci..Inac otrava je lezat len co?..🙂

ivankaberrynka
10. jan 2015

@ivulienka81178 Ja som este nevracala. Len ma napinalo zatial. Ja to nejak nechcem riesit dopredu, ze ci to bude velmi boliet. Verim, ze to nejak prezijem 🙂 Moj prvy potrat bol strasne bolestivy. Plakala som, potila som sa, kricala, vracala a dokonca ma aj prehnalo. Ale urcite by som chcela nejak cvicit pre ulahcenie, masaze hradze a tak. Teraz uz nelezim vkuse. Prvy den to bolo fajn, ale potom ma uz zacalo boliet cele telo. Esteze to trvalo len 3 dni.

ivankaberrynka
10. jan 2015

@luucka32 Ano, prestalo to. Myslela som si, ze je to zacinajuci potrat. Ale stale som si hovorila, ze to nic nie je. Ze to bude v poriadku. Hladkala som si brusko a hovorila fazulke nech to vydrzi 😉 Ako to pocitujes to stahovanie? Lebo ja som mala taky pocit zvlastny pocas toho spinenia...akoby mi pracovali svaly na bruchu. Ale necitila som to ako vnutri v maternici, ale skor na povrchu brucha. Teraz to uz uplne preslo. Dufam, ze to v tvojom pripade bude v poriadku.

ivulienka81178
10. jan 2015

@ivankaberrynka tak to mas super ..Dufam ze vsetko coskoro prejde..🙂

ivulienka81178
10. jan 2015

@ivankaberrynka ..Dufam ze vsetko coskoro prejde..🙂Tesme sa na to co mame v brusku🙂

ivankaberrynka
10. jan 2015

@ivulienka81178 tak, tak 🙂 Urcite sa treba tesit, mat dobru naladu, byt stastna a srsat dobrou energiou 🙂 Ved babätko citi vsetko.

ivankaberrynka
10. jan 2015

@ivankaberrynka Este som chcela sa podelit...strasne byvam hladna. Aj kazde 2 hodiny. Milujem ovocie a zeleninu, aj to teda jem dennodenne. Len ma to nevie zasytit. A mastne, ci udene mi prestalo chutit. Niekedy uz neviem co mam hodit do toho bruska 🙂

ivulienka81178
11. jan 2015

@ivankaberrynka ja to zas mam opacne nutim sa jest ale nechuti mi nic ..Vidis to kazda to mame inac..sa aspon vieme podelit o zazitky..Pockaj ked nas zacnu kopat v brusku..🙂ja sa uz na to tesim.Aspon budem vediet ze tam je🙂

ivankaberrynka
11. jan 2015

@ivulienka81178 Juuj, tak na to sa tesim aj ja 🙂 Ved ja som bola taka pred tym, ze mi nikdy nechutili ranajky. Teraz rano otvorim oci a uz mi je tazko na zaludok co som hladna. Bojim sa, ze velmi priberiem. Ale zase aspon davam dietatku vsetky mozne ziviny. Ty aspon nepriberies vela 😉 ale mala by si asi doplnit nejaky komplex vitaminov pre tehotne.