icon

Denník budúcej matky - tehotenstvo tak trochu inak

dennikbuducejmatky
16. jan 2015

Mozno Vas sklame tato tema a s velkou pravdepodobnostou sa stretnem viac s opovrhnutim nez pochopenim, ale vsetci tak vychvalujete toto tzv. Najkrajsie obdobie v zivote zeny, ze som skratka musela otvorit temu kde sa buduce matky mozu vyzalovat...
Aby sme sa pochopili, tesim sa na svoje dieta a Boh mi je svedkom ze pre nu urobim vsetko na svete, ale toto tehotenstvo je fakt strasna vec. A to ho mam po zdravotnej stranke nerizikove. Jednoducho tehotenstvo ako take mi nic nehovori ☹ . O dieta sme sa snazili 5rokov, absolvovali sme vsetky mozne techniky ktore by dopomohli k tehotenstvu a ako v mnohych pripadoch, aj u nas zlyhali. Potom sme sa na to vykaslali, zacali si uzivat a vuala bola som v TOM. Zvlastne ako sa zivot dokaze zabavat s clovekom. Bola som zaskocena a stastna ale cim viac som tehotna, tym viac mi lezie na nervy tehotenstvo. Preco to musi trvat 9mesiacov? Preco si to musia odserinkat len zeny? A kedy uz ludi prestane bavit sa pytat stale na to iste? Zaciatkom 7mesiaca som uz zvazovala ci si nenalepim na celo tabulku s predpisanymi odpovedami: ano som tehotna, som v xy tyzni, bude to baba, meno nemame, ano grcam, ano bola planovana, narodi sa v marci a posledna moja najoblubenejsia- nechajte ma porodit najprv jedno dieta prosim, potom sa mozeme rozpravat o druhom.
Pred casom som mala moznost sa neplanovane ocitnut v jednej miestnosti s dalsimi 4 tehulkami a po 35 minutach som proste musela miestnost opustit nakolko mi bolo taktne naznacene, ze ak sa nemienim pridat k tejto tehu sekte, nemam tam co robit. prepacte ale nepamatam si, ze by som sa niekedy v priebehu tehotenstva niekde upisala, ze budem tocit len o svojom dietati, tehotenstve, manzelovi ( ale pozor nie chlapovi ako takom, ale v spojitosti s tehotenstvom o chlapovi ako buducom tatkovi), cumlikoch, plienkach, kocikoch atd. Ze sa prestanem o seba starat, malovat, pekne sa obliekat, jest to na co mam chut a dalej pracovat? Tato tehu sekta moje clenstvo zavrhla hned ako som na otazku: " Ty este pracujeeeees?!" - odpovedala ze som tehotna nie retardovana tak jasne ze pracujem a chcem co najdlhsie pracovat....Je mozne ze este embryo je schopne takeho javu ako vytriet svojej hostitelke mozog a naprogramovat ju len na svoju osobu? ak ano, tak ja som potom tehotny chlap? Neverim ze som jedina v tejto tehotnej spolocnosti, ktora ma dovolim si povedat triezve zmyslanie. Som vadna ked nemam potrebu tocit 2hodiny o vybere kocika, ked si nehladkam non-stop brusko ( schvalne si vsimnite niektore tehule-pozornemu oku neunikne, ze vacsina z nich maju svetre vydrate v oblasti brucha od neustaleho trenia' 😀 )? Budem zla matka ked si negooglim na nete co znamena kazdy jeden pohyb mojho dietata ci kazdu abnormaliu na svojom tele typu- od kedy som tehu mam o znamienko naviac?!

Strana
z5
natalym
4. mar 2015

@dennikbuducejmatky A potom keď budeš ako vyfľusnutá handra budeš chcieť aby bola ešte dnu......... 😀

dennikbuducejmatky
autor
4. mar 2015

@natalym oj nie. Silno pochybujem ze by som chcela byt znova tehu. Radsej budem viac bdiet ako spat- aj tak spavam len 5h.denne. Su matky ktore nezvladaju tehotenstvo ale perfektne zvladaju starostlivost o dieta a ja dufam, ze sa k tejto skupinke polahky zaradim. Kazdopadne urcite sa s vami podelim o svoje pocity 😅 . naucila som sa totiz, ze je lepsie ak sa tu vypisem z podoby, akoby som mala kazdemu vo svojom okoli vesat na nos ako sa citim.

evula1984
10. mar 2015

Ma tento príspevok celkom pobavil.
ale je pravda ze ta "materska demencia" je chytlava. clovek aj ked si chce zachovat jasnu mysel a vyhybat sa modremu konovi tak to proste nejde, na iných forach to nezije tak mu ostava len toto ked chce pokecat. mne stacilo citat prispevky 2 dni a uz som mala bludne myslienky. Clovek sa tu docita take nepravdy ze konec - sipkovy caj sposobuje potrat a podobne. tak pomaly potichu sa tu siri histeria a potom clovek este viac histericky patra a pise ci je to naozaj tak.
soms a dnes ukludnila, vzdy som bola nazoru ze tehotenstvo neje choroba a tukala si na celo pri rozprávaniach mamiciek ako sa prvy rok dietatka vôbec nedaju vytiahnut paty z domu a pod.

Strana
z5