icon

Denník budúcej matky - tehotenstvo tak trochu inak

dennikbuducejmatky
16. jan 2015

Mozno Vas sklame tato tema a s velkou pravdepodobnostou sa stretnem viac s opovrhnutim nez pochopenim, ale vsetci tak vychvalujete toto tzv. Najkrajsie obdobie v zivote zeny, ze som skratka musela otvorit temu kde sa buduce matky mozu vyzalovat...
Aby sme sa pochopili, tesim sa na svoje dieta a Boh mi je svedkom ze pre nu urobim vsetko na svete, ale toto tehotenstvo je fakt strasna vec. A to ho mam po zdravotnej stranke nerizikove. Jednoducho tehotenstvo ako take mi nic nehovori ☹ . O dieta sme sa snazili 5rokov, absolvovali sme vsetky mozne techniky ktore by dopomohli k tehotenstvu a ako v mnohych pripadoch, aj u nas zlyhali. Potom sme sa na to vykaslali, zacali si uzivat a vuala bola som v TOM. Zvlastne ako sa zivot dokaze zabavat s clovekom. Bola som zaskocena a stastna ale cim viac som tehotna, tym viac mi lezie na nervy tehotenstvo. Preco to musi trvat 9mesiacov? Preco si to musia odserinkat len zeny? A kedy uz ludi prestane bavit sa pytat stale na to iste? Zaciatkom 7mesiaca som uz zvazovala ci si nenalepim na celo tabulku s predpisanymi odpovedami: ano som tehotna, som v xy tyzni, bude to baba, meno nemame, ano grcam, ano bola planovana, narodi sa v marci a posledna moja najoblubenejsia- nechajte ma porodit najprv jedno dieta prosim, potom sa mozeme rozpravat o druhom.
Pred casom som mala moznost sa neplanovane ocitnut v jednej miestnosti s dalsimi 4 tehulkami a po 35 minutach som proste musela miestnost opustit nakolko mi bolo taktne naznacene, ze ak sa nemienim pridat k tejto tehu sekte, nemam tam co robit. prepacte ale nepamatam si, ze by som sa niekedy v priebehu tehotenstva niekde upisala, ze budem tocit len o svojom dietati, tehotenstve, manzelovi ( ale pozor nie chlapovi ako takom, ale v spojitosti s tehotenstvom o chlapovi ako buducom tatkovi), cumlikoch, plienkach, kocikoch atd. Ze sa prestanem o seba starat, malovat, pekne sa obliekat, jest to na co mam chut a dalej pracovat? Tato tehu sekta moje clenstvo zavrhla hned ako som na otazku: " Ty este pracujeeeees?!" - odpovedala ze som tehotna nie retardovana tak jasne ze pracujem a chcem co najdlhsie pracovat....Je mozne ze este embryo je schopne takeho javu ako vytriet svojej hostitelke mozog a naprogramovat ju len na svoju osobu? ak ano, tak ja som potom tehotny chlap? Neverim ze som jedina v tejto tehotnej spolocnosti, ktora ma dovolim si povedat triezve zmyslanie. Som vadna ked nemam potrebu tocit 2hodiny o vybere kocika, ked si nehladkam non-stop brusko ( schvalne si vsimnite niektore tehule-pozornemu oku neunikne, ze vacsina z nich maju svetre vydrate v oblasti brucha od neustaleho trenia' 😀 )? Budem zla matka ked si negooglim na nete co znamena kazdy jeden pohyb mojho dietata ci kazdu abnormaliu na svojom tele typu- od kedy som tehu mam o znamienko naviac?!

dennikbuducejmatky
autor
27. jan 2015

Zacinam setrit na korekciu ?

schubertica
28. jan 2015

@dennikbuducejmatky Ja pre zmenu neviem odpovedat na otazku Ako sa citis? mne to pride akoby som mala nejaku chorobu 🙂 Pred tehotenstvom sa ma to nikto nepytal a teraz na to odpovedam asi 3x denne... Inak ja sa malujem (nehty tiez 🙂, snazim sa v ramci moznosti svojej coraz- viacej- sa- zvacsujucej- postavy obliekat pekne, pijem kavu, jem tuniaka, sem-tam plesnivy syr, tulim sa k nasej macke, lezim na bruchu a dokonca chodim do prace! Zatial som som si ziadne pozitiva na tehotenstve (okrem toho ze citim pohyby babatka ) nevsimla. Neviem co je take super na priberani, unave a cudzich ludi dotykajucich moje brucho.

fiona1234
29. jan 2015

@dennikbuducejmatky Ja si po tehu dam spravit korekciu, ale nie hned, tak za par rokov ako darcek napr k 40tke 🙂
ja mam problem nielen s vyberom tehu podprd, ale aj tych tehu kosiel, vsetky mi prisli strasne infantilne - mega bocian cez brucho s perinkou zobaku a pod. Tak mam kupene klasicke s gombickami vo vystrihu 😝

sue
29. jan 2015

@dennikbuducejmatky ja len k tvojmu príspevku zo 17.1. 🙂 voda v rozprašovači je úplne super na pôrod 😉 perfektne to osvieži a je to presná tá vec, ktorá prvorodičke určite nenapadne 🙂 rovnako mp3ka do ucha - ak teda nie si skôr milovník ticha, dobre ti padne, keď nebudeš počuť len plač bábätiek 😉 ...o vodeodolnej špirále už radšej pomlčím 😀 to je ako z amerického filmu 😉 ...a nočné košele na dojčenie som nevyužila nikdy - kým sa ustálila tvorba mlieka, tak či tak som musela mať na sebe podprsenku vypodkladanú tampónmi, mušľami na dojčenie či plienkami...a keď sa to ustálilo, už som nosila svoje normálne predtehu nočné košele 😉

ivkadracova
29. jan 2015

Pozri, aka si citliva ked tolko o tom pises, o svojich pocitoch, nechutenstve a tak ; )) budes dobra Mama. A ano, bude Ti aj to liezt na nervy, a potom uvidis ako sa Ti decko veselo rozbehne po styroch za Tebou, ako sa bezpodmienecne raduje, a budes stastna aj z toho, ze zrazu samo tlieska.., a o hodinu budes zas zurit ze sa nvies ani vyzachodovat sama, a manzelovi sa budes vyhrazat ze uz ides do prace, a budes to odkladat a odkladat...
Nechapem preco niektory ludia si myslia, ze ked si tehotna mozu sa Ta bez opytania dotykat. Nevykryvam, tiez mi to nevonalo, ale taktne som to vydrzala.
Ad korekcia: pri tehotenstve mi narastli B na D, a teraz mam asi znova ledva B (uz kojim len 1x denne). Korekcia sa spravi sama (teda to je moja skusenost - 9mesiacov).
Zdar sportu a espressu ristretto so slahackou.

opicaskorica
29. jan 2015

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw!!! toto ma fakt potesilo!!! ako keby som to pisala JA!!! presne tymito pocitmi trpim, akurat ze u teba je to zvlastne v tom, ze malokedy mavaju tieto pocity zenske, ktore sa 5 rokov snazia nejde im. ja som zase pripad ten, ze si prepocitam, kedy chcem porodit, ideme na vec a je to - mozno preto som si vravela, ze si to cele tak nejak nevazim.. ale je to asi aj tym, ze som skor chlap uvazneny v zenskom tele. cakame 2.dieta a od zaciatku tohoto tehotenstva s tym mam problem (tehotenstvo bezproblemove) ale hlava nie uplne v poriadku 😀 stale ma vytaca co vsetko nemozem (a dalsi min. rok nebudem moct) robit, ze mam brucho po nos, ze sa citim neatraktivna na poriadny sex, ze nemozem ist s partiou na skialpy, ze cela nasa partia (skoro vsetko chlapi) mozu, ze este 2 mesiaceeeee a hlavne tie otazky... presne ako si spominala... este pracujes? co to bude? bude tretie? kolko si pribrala? bla bla bla... zenskym kolektivom sa vyhybam, debaty o plienkach a soploch ma vytacaju (doma mam toho dost)...
a este nieco - s nie som matka, ktora vymysla pre dieta aktivity a namiesto zbytocnych golfiek som si radsej kupila novy bajk 😀 najviac sa tesim, ked deti budu mat 7-10 rokov a bude sa s nimi dat normalne cestovat a sportovat... najviac si to ale odnasa moj chlap, ktory moje ponosovanie musi obcas zniest 😀 lebo vsak on ma do toho stavu dostal 😀 😀

dennikbuducejmatky
autor
29. jan 2015

Presne ako pisete dievcata.
@fiona1234 tie kosele mi ani nespominaj. ano bola som zakupit a ano tiez som ostala vyvalena z bociana cez cele prsia, macky s maciatkami a pod. Aplikacii. Ked som si v obchode neodpustila poznamku na margo debilneho cloveka co toto mohol schvalit a nasledne nechat usit, pani predavacka len poznamenala:" A to ste nevideli nocne kosele pre babicky." Uprimne som netusila ze kategoria "Pre Babicky" vobec existuje..... 😖 objednavala som teda z CR -drahsie ale daju sa vyuzit aj potom-ale osobne si myslim ze staci akekolvek s rozopinanim vpredu

opicaskorica
29. jan 2015

@dennikbuducejmatky ja som nocnu koselu vyriesila z intimissimi - http://sk.intimissimi.com/product/nightdress-wi... nieco na tento styl - rozopinatelne od vrchu po spodok... a vyuzitelna dalsich x rokov...

dennikbuducejmatky
autor
29. jan 2015

Neda mi nespomenut: pred nedavnom som nechtiac (fakt nechtiac) natrafila na clanok ktory odporucal buducim matkam masiravat si pravidelne hradzu ako prevenciu pred natrhnutim.....s podrobnym videom!!! (Nastastie nie live ale plastikovy model). Ako nic v zlom ale toto je moc. Este tak v ramci spestrenia sexualneho zivota s partnerom, ale inak... 🤐

dennikbuducejmatky
autor
29. jan 2015

@opicaskorica tak ta je naozaj perfektnacka. Palec hore

loxa
29. jan 2015

to som ja asi specialny typ cloveka ktory na ludi vplyva tak ze sa nikto nestaral...proste rodina vedela kedy rodim a co to bude, a s kamaratmi vecer na caji (chalani na pive) sme preberali hry , filmy, serialy, politiku , zivot a brali ma ako mna len s bruchom, uplna pohoda..holky co boli vonku tehotne, s tymi som sa bavila aj o bruchach a o problemoch ale tesilo ma ze niekto tiez stale prdi, grcka, stazuje sa na bolesti a niesom sama...

ivkadracova
29. jan 2015

V tomto som aj rodila, kojenie super, velmi jemny vrch natahovaci, aj ked mi je teraz trosku volnejsia spi sa v nej super, a aj vzera super (rosa, je presne tak tmava ako na obr): http://www.amazon.de/Italian-Fashion-Umstandskl...
.
A z toho old style mam omylom kliknutia 2ks - modre, tak keby si mala zaujem jednu poslem, len tak, pre potesenie: http://images.esellerpro.com/2278/I/881/09/8420... vraj seller uz neexistuje, tak len obrazok.

alaguema
31. jan 2015

@gurmanka ak si pripadáš ako "hostiteľ" a tvoje dieťa ti príde ako "votrelec", tak máš veľmi malú šancu na to, aby si toho "votrelca" chápala, keď sa ti narodí. A potom len začnú otázky...čo sa to deje? Veď ja neviem čo s tým...Ako ja chápem ten trend, že ženy chcú byť strašne "in" a tehotné pomaly preplávajú oceány a tvária sa, že vlastne sa nič nezmenilo, ale je to buď sebaklam, alebo sebaklam. Tehotná žena je niečo krásne...ak si to neviete užiť, tak naozaj nerozumiem prečo vlastne tehotné ste.

gurmanka
Autor odpoveď zmazal
alaguema
31. jan 2015

@gurmanka whatever you say... 😉 Sa hovorí, že vraj si svoj osud určujeme sami 😉

simculllka
31. jan 2015

@dennikbuducejmatky ahoj, nechce sa mi citat vsetky komentate, tak ti napisem len tolko, ze ja som pred narodenim dcerky bola na tom velmi podobne. Proste som nikdy nebola taky ten matersky typ, v podstate som nikdy nemala poriadne male dieta na rukach a nevedela som, ani ako take dieta prebalit a vobec, vsetko to akosik islo mimo mna..neskutocne mi liezli na nervy mamicky, co vkuse riesili vsetko, a vzdy, vzdy som si hovorila, ze nikdy nechcem dopadnut ako tie mamicky, ze sa stretavaju ako take sliepky a riesia len deti..a teraz realita..po narodeni dcerky sa mi otocil zivot o 180 stupnov. Je to moje slniecko a rada sa na nu pozeram a jej usmev je pre mna vsetkym. Mam vsak aj vlastne zaujmy a teda, ked mala spi alebo je doma tatinko, tak sa rada venujem veciam, ktore ma bavia( blog, knihy, net atd..)..stretavam sa s kamoskami mamickami a ver mi, ze v skutocnosti nerozoberame deti, ale uvidis sama, ze vzhladom na to, ze materstvo ti bude zaberat 24 hodin denne, tak budes chciet niektore veci preberat s druhymi a ano, bude sa to tocit hodne okolo deti..tiez mam kamosky, co su podla mna svihnute a materstvo im udiera na mozog, ale uz to beriem tak, ze ved nie su zle, len ine ako ja a nestretavam sa teda s nimi tak casto, ale rovnako mam aj kamosky, s ktorymi mega dobre pokecame a neriesime len materstvo. Garantujem ti, ze po pol roku zitia s dietatom budes niektore veci brat uplne inak🙂 v kazdom pripade, nie si sama, co sa takto citis 🙂 drzim palce, nech je malicka zdrava a nech sa mate dobre 🙂

siska53
31. jan 2015

@fiona1234 moj postreh je nasledovny: Pomalym a captavym krokom chodia zvacsa prvorodicky. Druhorodicky musia stihat za starsim..
A podla mna to knisanie je spojene s bolestou bedrovych klbov. A myslim,ze druhorodickam sa uz az tak neroztahuju.🙂

siska53
31. jan 2015

@dennikbuducejmatky
Zaujimava tema - precitat si ine vnimanie tehotenstva.
A k tym bocianom - ja som bola infantilna aj predtym - pyzama s oveckami ci mackami... Myslela som ze po narodeni deti ma to prejde.. No nepreslo.

V kazdom pripade ti zelam vela radosti z babatka.

fiona1234
31. jan 2015

@siska53 ja som prvo 🙂

siska53
31. jan 2015

@terezka1947 no..ja som pri prvom tehu riesila rekonstrukciu bytu..takze viac som sa zaoberala vyberom pracky,sporaku..hoci kocik som mala presne vybraty v 3.m. A 1ks pyzamka (neutralny) v 4.m. Kedze som nechodila na ziadne stranky tohto typu,tak som nejak neriesila,ci som kupila dost,spytala som sa kamosky,co mala parmesacne babo.. Nakupovat som zacala az na prahu 7.m. Krem na strie? Nepouzivala som ho (ano,nejake mam a co). Stahovali sme sa 6dni pred narodenim maleho..
Jedine som si uzivala u Hruzika utv. On mi maleho vzdy ukazal a mna to zaujimalo.. Zvazovala som totiz predtym pracu novorodeneckej sestry ci ucitelky v skolke ( preto mne tie reci o babatkach,prikrmoch a pod.neprekazaju,skor naopak,ale zas..bavia ma aj ine veci s detmi nesuvisiace 🙂) ).

No a pri dcerke som na tie veci nemala cas mysliet,lebo prve tri mesiace mi bolo zle,vsetko mi smrdelo a maly bol a je akcny plus od 20m.vzdor (ja vtedy v dakom 5.m). Takze som bola vdacna za chvilky,kedy som sa porozpravala s bruskom.
No napriek tomu mne sa to pacilo.. Kazdy ma vsak ine vnimanie sveta a pokial to zdravotny stav dovoluje,tak robit vsetko ako predtym okrem roznych adrenalinovych aktivit...

Takze na jednej strane som to prezivala intenzivne vo chvilach,ked sa dalo a zaroven som mnohe veci do tohp neriesila,odkladala som to,ved naco... Pri malom som ani tasku nemala zbalenu..mala som len urcitu predstavu,co vziat. No a nakoniec som sa vecer o 20 dozvedela,ze rano sa mam dostavit na sekciu...takze rychlovka vsetko zbalit,sla som tam s kufrom ako na 3t.dovolenku a nakoniec som vela veci nepotrebovala.

siska53
31. jan 2015

@rebeka7501
@dennikbuducejmatky
Ked to tu tak citam,normalne som rada,ze som konika objavila,az ked moje druhe dieta malo rok. Aspon som sa nestresovala kvoli somarinam. Ked som daco nevedela, ci si nebola ista,ci je to ok, tak som sa opytala pediatra.. A tak to robim doteraz,ak ide o zdravotny stav deti.
No zas..obcas ta vystrasia ini (ucitelky v skolke) a clovek tu najde aspon skusenosti,ze az take zle to nie je (maly nerad a skaredo kresli).

rebeka7501
1. feb 2015

@siska53 veľa mamičiek stráca oplodnením logické a sedliacke myslenie, tehotensto je podľa nich choroba, a sú jediné tehotné, jediné majú všetky možné príznaky, po narodení je ich dieťa mini génius alebo hľadajú všetky možné príznaky šialených chorôb. Maximálne ma vytáča ak idem k lekárke s dcérou pre potvrdenie (do tábora) v popoludňajších hodinách a sú tam davy mamičiek na MD, pričom ich dieťa má iba soplík alebo si dva krát kýchlo. Každému tvrdím, že mám dieťa s Černobilu, lebo chorá je minimálne (ak má sopeľ, kašeľ sťačí čaj a teplo).
Ale niektoré mamičky...........som veľmi rada, že osobne také nepoznám a veľmi často sa mi pozastavuje rozum nad niektorými témami diskusie......
Aspoň sa pobavím.

dennikbuducejmatky
autor
2. feb 2015

@alaguema 😀 . neotehotnovala za ucelom byt in, za ucelom priputat si polovicku k nohe ci len pre to lebo mam po 30. Ja som len poukazala na to, ze par buducim matkam fakt pri tehotenstve prepne. Prestanu uplne vnimat realitu a zacne pre nich existovat len brusko a neskor len a iba babatko. Zacnu byt strasne precitlivele a vstahovacne.... Ze? 😀

alaguema
2. feb 2015

@dennikbuducejmatky neviem aké začnú byť. Nikdy som nemala potrebu posudzovať emocionálny stav tehotných žien. Ak aj niektorá robí to, čo popisuješ, tak je to asi jej vec. Tie, ktoré som poznala a poznám, sa správali úplne normálne. Ja som tak isto pracovala a fungovala normálne, vnímala realitu tak, ako dovtedy. Precitlivelá som nebola a nie som. Akurát výraz "votrelec" na označenie bábätka, ktoré žena nosí, sa mi zdá už dosť mimo. A to aj v rámci recesie. Poukazujem na to presne tak isto, ako ty poukazuješ na ten opačný extrém. Myslím, že ideálne je byť niekde v strede.
Mimochodom, pravidelná masáž hrádze (kľudne aj v rámci hrátok s parnerom 😉 ), už mnohým ženám zachránila doslova a do písmena riť, pred natrhnutím (alebo narezaním) pri pôrode. Kľudne si môžeš robiť srandu, ale funguje to.

alaguema
2. feb 2015

možno ju skúsiš pri druhom tehotenstve (ak druhé bude), na základe skúseností z prvého pôrodu. To už obvykle aj tie najväčšie majsterky sveta robia všetko pre to, aby predišli každej komplikácii 😉 Každopádne, určitým spôsobom s tebou sympatizujem, chápem, že je to istý druh recesie, aj celkom vtipný, ale...stotožniť sa s tým neviem. Verím, že nečakáš len potlesk a pochvalné komentáre a znesieš aj jemnú kritiku...keďže nie si precitlivelá 😀

dennikbuducejmatky
autor
3. feb 2015

@alaguema len pre info-kolko tehotenstiev mas za sebou?

alaguema
4. feb 2015
anonymkaaa
4. feb 2015

Dobry den ja sa chcem len spytat ci mozem byt tehotna kefze dnes rano som vstavala do prace bolela ma hlava a vracala som :( žlč neviem mam uz po menstruaacii,ked vidim jedlo je mi zle a prestalo mi aj chutit fajcit dakujem za odpovede 😒

esterba
4. feb 2015

@anonymkaaa jasné a porodíš žlčový kameň.

dennikbuducejmatky
autor
4. mar 2015

2tyzdne do terminu.... Parada. ako sa citim? Nemotorna, opuchnuta, nervozna a hlavne ucpana. Nepomahaju cipky, slivy, vlazna voda, vlaknina, acidko, sirup, nic nepomaha.Musim to spomenut na poradni. zatial ziadne strie- dakujem Ti dieta moje, ze si ma aspon tohto usetrila. Ked sa ma spyta niekto ako sa citim neviem ci sa mam smiat ci plakat. Najradsej by som zavrcala a pouzila pazuriky. Napocitam do 3 a odpoviem ze Fajn. Lebo keby som povedala pravdu ako sa mam a citim tak riskujem, ze mi malu vezmu hned pri porode 😀 . Este stale sa utesujem, ze ved na toto sme vlastne stvorene!!!! Bude aj horsie!!! Uz by som uvitala keby bola princezna vonku 😢