icon

Dievča či chlapec - aké povery poznáte s predpovedaním pohlavia bábätka?

trafenamamicka
15. apr 2019

Ahojte kočky, robim prieskum za účelom článku. My sme si nedali urciť pohlavie toho nenarodeného chceme sa nechať prekvapiť no rada by som o tom napísala milý článoček. Všade kam prideme sa bavime na hláškach: Narastli ti boky, dievčatko. Máš peknú pleť, chlapček a podobne 😊😊. Tak ma zaujima, či nemáte niektorá v talóne nejaké také povery, alebo babské recepty (píšanie do sódy bikarbóny). Náš folklór je bohatý, milujem
tradície a ja som zvedavá. Kludne rôzne bizarne, milé, vtipné historky po babičkách, tetách, popripade aj z inych štátov... Ďakujem

https://cajazpalaca.blogspot.com/2019/03/tehote...

Strana
z2
ailiba
12. okt 2021

@trafenamamicka mne nesedela sóda bikarbona (aj tak to je chlapec, hoci jesumela). Počula som, že si treba dať kyvadlo nad bruško a keď bude do kruhu dievčatko, ak vodorovný pohyb, tak chlapec (tiež nevyšlo). Zo začiatku som mala strašnú pleť. Proste celé naopak, guľaté bruško (vraj dievča).
Ešte som počula, že keď je chuť na sladké, tak dievčatko a keď na mäso, tak chlapec. Aspoň to mi sedelo, ale švagrine nesedelo😁. Vraj keď je žene zle, tak je to dievčatko (moja teta čaká 4. Dieťa, pri všetkých jej bolo zle do 6. Mesiaca) a sú to 2 chlapci a 2 dievčatá.
Povier je veľa, ale žiadna nie je na 100%😅.

Strana
z2