icon

Divina v tehotenstve

milus_190
31. dec 2017

Ahojte, chcem sa opýtať, zjedla som včera mäso z diviaka a som v 11tt. A dneska som sa dočítala, že môže byť v tom mäse nejaký parazit. Teraz som z toho celá vystrašená, či som bábätku náhodou nejako neuškodila :(

zuzanka2411
31. dec 2017

V akej forme si jedla to maso? Bolo tepelne spracovane?? Pokial bolo uvarene, udusene a pod. tak by mali byt parazity znicene..inak syptomy nakazenia sa objavia uz po jednom dni takze ak ti nic nie je tak si sa nenakazila 😊 a este jedna vec- odkial si mala maso z diviaka? Z kazdeho uloveneho jedinca sa odoberaju vzorky, ktore sa odovzdaju na veterine (prave kvoli monitoringu parazitov..) cize nestresovaka by som na tvojom mieste..

misa0411
31. dec 2017

Nestresuj. Ja som 39tt a divinu jem niekolko krat do mesiaca. A v pohode.

rebeka7501
31. dec 2017

V kuracom mase je tolko ATB a hormonov 😵😵😵😵 a to sa nebojis jest ?

milus_190
autor
31. dec 2017

Bolo tepelné upravené, bola to omáčka, asi 2 hodiny sa varilo, dusilo. Mäso sme mali od jedného poľovníka. Tak zatiaľ mi nič není, ale vystrašilo ma to.

zuzanka2411
31. dec 2017

Vobec sa neboj a daj si kludne aj nabuduce!! 😊 tak ako pisu baby predomnou radsej by som sa bala tej kuraciny 😊

evittam
31. dec 2017

@milus_190 Si len tehotna. Mozes vsetko. A odporucam menej citat a viac si užívat tehu-ak je to možné.😉

hogen91
1. jan 2018

Manzel je polovnik a doteraz od zaciatku tehotenstva som zjedla asi 3 kg bud diviacieho alebo jelenieho masa. Vlastne zuadne ine maso ani nerobime kedze ho mame v mrazaku asi 60 kg😂 Okrem toho samozrejme jagerec(dusene vnutornosti-srdce,oblicky,pluca,pecen). Nemusis mat absolutne ziadny strach,po zabiti a vyvrhnuti sa vzorky z masa a vnutornosti davaju na rozbor(teda ak to nie je z pytliacenia). Praveze moja lekarka mi vrelo doporucila toto maso pre vysoky obsah zeleza a ostatnych vitaminov a latok takze smelo do diviny😊