Dovolenka v exotike počas tehotenstva

anulienka236
22. nov 2023

Ahojte, s manželom sme si zaplatili zájazd na kubu, až potom som zistila, že som tehotná. Rozmýšľame či ísť alebo neísť, malo by mi to vychádzať na koniec 1., začiatok 2. Trimestra. Doktor ma zatiaľ upozornil len na zika vírus, ktorý by tam aktuálne nemal byť. Máte prosím niektorá takúto skúsenosť že ste počas tehotenstva boli? Bolo to v pohode?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martaatram
22. nov 2023

@anulienka236 nebola som nikde ...nechcem ta strašiť ale aj tka si myslim ze 1 trimester je este rizikový a to ze je to zaciatok druheho este neznamena ze sa nic nemoze stat ... ved bodaj by nie 🙏🏻my sme mali ist na chatu a 2 dni predtym som skoncila s masívnym krvacanim... 🤷‍♀️nikdy nevies co sa moze stat a neviem aka je starostlivosť na cube ...

lenkakoc444
22. nov 2023

@anulienka236 ja by som sla. Ak sa plod ma udrzat tak sa mu na vylete nic nestane, samozrejme ak nemas ziadne problemy teraz. Nezabudni na dobre CP a pozri si kde mas najblizsiu nemocnicu ak by nahodou nieco.
Ja som bola v 8t v Taliansku, ani ma nenapadlo, ze nepojdem. Samozrejme je to kratsi let a zdrav. starostlivost je inde.
Sama sa musis rozhodnut ako sa citis a ci ta to zbytocne nebude stresovat ak pojdes.

elenkaba
22. nov 2023

@anulienka236 ja som bola v 14-16tt na maledivoch a vsetko ok, proste som mala vnutorny pocit ze to bude ok

alexandra383
22. nov 2023

@anulienka236 bola som v 5mesiaci v Karibiku (Mexiko, Honduras, Belize). Aj v pralese, kde bolo plno komarov, bala som sa iba tej ziky. Ale tak to riziko je minimalne. Sla by som znovu

amelie2017
22. nov 2023

V siedmom tyzdni som odlietala na Kubu. Vsetko ok. Ale ak je jedna ok, druha byt nemusi. Ale zas, ak mas potratit, mozes aj doma v posteli.

patta89
22. nov 2023

Pocas prveho tehotenstva som bola v 9-11 tt v Malajzii, Singapure, Bali a Katare...v druhom tehotenstve som bola v 6 tyzdni v Dominikanskej rep. a vsetko bolo okej...ani ma nenapadlo zrusit dovolenku...ved ked sa ma nieco stat, tak sa Ti to stane aj doma

martinka13
22. nov 2023

Osobne by som nešla. Ale je to veľmi individuálne.

lentilka
22. nov 2023

Hehe. A ja som riešila, či ísť do Chorvátska. Pre mňa je dôležitá kvalitná a dostupná zdravotná starostlivosť v mieste pobytu. Osobne by som na exotiku nešla.

majlo1234
22. nov 2023

Chod, a neries ostatnych, kup si dobry repelent

matkahelka
22. nov 2023

@anulienka236 ja som mala 3 potraty a neprekrocila som ani prah nasho okresu. pri dalsom tehu na konci prveho trimestra som letela na kretu a o mesiac na to 12 hodin do HR. a vsetko ok, vysledok toho tehotenstva sa akurat kupe a pojde spinkat. ak sa ma nieco stat, stane sa aj doma.isla by som.

tenerifka
23. nov 2023

@anulienka236 ide o to, ze konkretne Kuba a pobyt v tamojsich “hoteloch” su vela aj na cloveka, ktory je mlady, zdravy, netehotny….humus a odporne, velmi obmedzene jedlo. Nemas moznost aspoñ zmenit destinaciu? Take Maldivy a min. 4* rezort su top-cistota, skvele jedlo, kratsi let…

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre