Herpes a rubeola v 10. týždni

lubenicka
8. apr 2023

Neviem či píšem na správne miesto...ale budem rada ak mi niektora z vás odpise..som tehotná v 10.tyzdni..z odberu krvy mi zistili že mám vírus herpes..aj keď na genitaliach ani na ústach som v živote nič nemala..ďalší vírus rubeola..na pokožke žiadne príznaky..akurát mam upchatý nos a zimnicu..pani doktorka na infektologui mi povedala že je dosť vážne že bábätko môže byť postihnuté ,lebo cez placentu sa to doňho dostane..že mi odporúča prerušenie tehotenstva..prosím vás má z vás niektorá podobne skúsenosti??

kiki68
8. apr 2023

@lubenicka a je ta rubeola aktivna? Ja som teda nemala ziadne protilatky na rubeolu v tehu, navyse som robila v skolke. Nastastie to dobre dopadlo, teraz som sa dala znova preockovat a dufam, ze konecne budem mat protilatky, keby prislo na dalsie tehu. Mozno by som pockala na nejake presne vysledky v neskorsom tyzdni a potom sa rozhodla co s tym dalej. Tiez by som konzultovala s viacerymi odbornikmi.

heln
8. apr 2023

otazka je ci si bola ockovana proti rubeole. ano, ak ma matka rubeolu, dieta je velmi telesne poskodene, nezlucitelne so zivotom. doktorka infektologicka snad vie o com hovori. pockala by som do morfologickeho sona v 12.tt a konzultovala to s gynekologom, malo by to byt vidiet ci je alebo nie je poskodene. ten herpes mi pride bezvyznamny optroti rubeole.

lubenicka
autor
8. apr 2023

@heln... áno som očkovana...tak počkám na to morfologicke vyšetrenie a uvidí sa čo ďalej..vďaka sa správu

kiki68
8. apr 2023

@heln podla mna sa jej stalo to, co mne, ockovanie neucinkovalo ako malo. U mna titer na MM vysiel vyborne a Rubeola vysla dial tak, ze nemam ziadnu ochranu. Keby to v tehu drapnem, tak som presne kde ona. Lebo som nemala origos protilatky. Teraz ju skusime uz po tehu naockovat zase , cize idem komplet mmr vakcinaciu znova a titer po par mesiacoch. Ja som sa velmi bala, kedze v Rakusku nevideli dovod na rizikove tehu skrz toto a lekar to videl inak. Uhrali sme to na nieco ine a bola som doma. Lenze stastie ze sa nic nestalo

martamasarova
8. apr 2023

@lubenicka tiez mi vysla rubeola, na infekcnom len pozreli do karty ci som bola v detstve ockovana, maly je v poriadku...objednajte sa na dobre morfologicke sono a uvidite co vam povedia.

lubenicka
autor
9. apr 2023

@martamasarova
Som rada že je váš malý v poriadku...povzbudila si ma ...13.4 idem do poradne tak som zvedavá..ďakujem pekne za povzbudenie..človek sa hneď lepšie citi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre