Fajčenie v tehotenstve - neviem s tým skončiť.
Ahojte, viem ze 90% zien ma odsúdi, ze mi budete nadavat aka som nezodpovedná no i napriek tomu sa musim opytat a dúfať ze sa mi ozvú aj mamičky ktore v tehu fajčili.
Som v 5tom mesiaci, mam 23 rokov, velmi som sa snazila prestat. Vzdy ked som mala chut som sa snazila zajesť to hocičím ci ist radsej spat. Partner ma opustil v den ked som mu oznámila ze som tehotna a od toho dna mi zacali neskutocne depresie. Nespavosť, trasenie sa. Jedine co mi ale pomohlo sa ukludnit boli cigarety.. cim som vo vyssiom štádiu tehotenstva moje vycitky kvoli cigaretám su intenzívnejšie. Uz ma prestal trapit ex, ako sa zachoval, ze som sama, ze to mam tazke. Chodim na kontroly sama, sama som postavila aj malej aj celu izbu no proste robim veci za oboch. Trapi ma pocit viny ale ja si neviem pomoct nedokazem zaspat, nedokazem sa ani najest kym si proste nezapalim. Prosim vas, mali ste niekto nieco podobne? Mam vyhľadať psychiatra? Naozaj sa strasne trapim, obmedzila som to na cca 5/6 cigariet slimiek denne no i tak.. dakujem vam moc a prosim, nadavanie urážanie a obviňovanie mi prosim nepíšte, hovorim si to sama. Dakujem🙏🏽
@miskaamiska ja neobhajujem fajčenie... Len je 100 ľudí a 100 príkladov... Ja som napísala svoju skúsenosť... Popravde? Netreba nikoho súdiť, lebo nik nevie ako dopadne.. 🤔
@ivv8 je mi luto, ale fajcenie v tehotenstve je neospravedlnitelne. preukazatelne skodi, nasledky nemusi mat alebo ich clovek fajceniu nepripisuje
ale k veci. dlhe roky som sa snazila prestat. nikdy sa mi nepodarilo dlhsie ako na mesiac. partnera som si nasla, co fajci fakt vela pred rokom a pol. v den ako som mala pozitivny test, som si este parkrat zapalila a od dalsieho dna ziadne cigy. som v 9. mesiaci. jednoducho som jhlavu nastavila, ze nesmiem a nevymyslala, ze este jednu, ze uz prestanem, ze som nervozna, ze sa to az tak nemusi skodit, nemusi mat nasledky. nic. v hlave si nepripustat inu moznost ako ze fajcit nemozes a vynimky neexistuju. nie je to len o voli a nervozite. frajer dalej fajci vela. ja som fajcila predtym vela a nevedela prestat. bola som vsak zmierena s tym, ze ked otehotniem, hned s tym prestanem bez spekulovania
verim, ze aj ty to dokazes, ked naozaj budes chciet a nastavis sa tak. vyzera, ze si na to pripravena. len sa zmier s tym, ze naozaj prestanes uplne fajcit a neobhajuj si to v sebe, ze si momentalne slaba a v depresii. clovek vzdy zvladne viac ako si mysli
a to ja nie som moc na motivacne kecy
@ivv8 Ja do teba kameňom nehodim, alebo len malým, pretože sama som prestala až tesne po pozitívnom teste. Psychológ ti pomôcť môže, ale z vlastnej skúsenosti- prestať je hra s psychikou, ktorá sa zvládnuť dá. Bála som sa, ako mi to pôjde, keď som zistila otehu, ale poviem ti, že to bolo v skutočnosti dosť ľahké. Myslela som na bábätko, ktoré sme plánovali, a áno, viem, že na rodinu a teda aj muža sa ty upierať nemôžeš, ale skus veľa veľa myslieť na dieťatko, aké bude krehké voňavé a odkázané vyslovene len na teba. Vy budete rodina... určite chceš, aby bola zdravá. Mám pravdu, že ešte nie si vyliečena z odchodu partnera? (Necudovala by som sa). Možno by si mala začať tu, odpustiť jemu aj sebe a potom naplno riešiť seba aj dieťatko. Budes veľmi veľmi hrdá a cítiť sa silná, ak zvládneš prestať a potom budes mat pocit, že pre svoju rodinu a sama pre seba dokážeš byt silná aj v iných veciach. Posilní ta to, je to investícia do svojej budúcnosti. Držím ti palce 👍
už si mala byť u psychiatra....
Ahoj
Je super, že si uvedomuješ čo robíš.
Preto moja rada znie. Choď ku gynekológovi alebo obvodnemu a povedz mu o tom čo prežívaš. Dá ti výmenný lístok k psychiatrovi a nič nemusíš platiť.
Isto ti pomôže aj Nefajčiť !
@milenke ak budeš fajčiť a budes pohode tak kľudne fajčí 😂😂😂😂 ona bude v pohode, ale či aj to dieťa bude v pohode??? Aj ty si fajčila počas tehotenstva?
@tinkatinus
@ptmt1011 vy ste gynekologicky? Keď ma tu idete osočovat? Vy ani neviete aký má dopad psychyka na dieťa... Je to niekedy omnoho horšie ako keby matka fajčila a píla v tehotenstve!!!
Jasne ze som nefajcila v tehu.. Ani si nemyslím ze je to ok!! Ale toto je vážne vy trúbky!!! Matka je psychycky na dne... Tak čo má predcasne rodiť koli nervom? Alebo začať do seba pchať antidepresiva.. Koli ktorým môže byť dieťa postihnuté?... Tak radšej nech si dá tu cigu.. Skúste sa vžiť do jej situácie...depresie viac ohrozujú dieťa ako cigarety... Nie som ani za jedno ale ak viete maminke pomoct ináč nech sa páči činte sa!
Cakala som, ze sa s pochopením u väčšiny zien nestretnem. Viem aj, ze fajcenie v tehotenstve nieje nicim ospravedlniteľné. Uvedomujem si to, snazim sa s tym nieco urobit. Myslim, ze vzájomne osočovanie názorov druhých ludi ktori mozno chápu alebo sa snažia pochopiť to co som napisala, nieje spravne rovnako ako moje fajcenie. Pokial nejste slečny v situácii v ktorej sa nachádzam ja, alebo si ju teda ani neviete predstavit, neviete co zažívam, si nemyslim, ze mozne objektívne hodnotiť. Ja nijako nechcem ospravedlňovať moje fajcenie, naozaj s tym velmi bojujem. Ale prisla som sem po radu od zien- ktore fajčili, ktore s tym maju skúsenosť. Ako prestat, ako to obmedziť alebo ako podporiť psychiku. Keby chcem citat ako nicim vlastne dieta a aka som zla matka ze s ofajcenymi rukami ju budem chytat- tak asi by som sem ani nepisala. Takze tym ktore mi k veci napisali rady- dakujem naozaj moc. A vam, co ste to nezažili a mali ste len potrebu niekoho zhodiť a este viac mu podlomiť psychiku dakujem tiez, vdaka vam viem, ze ak budem chciet radu ci pomoc mam sa obrátiť na lekarov a nie dúfať v ľudskú empatiu a pochopenie. Pekny den a este raz, dakujem🙏🏽
@ivv8 poznam dve zeny kt v tehotenstve fajcili a deti su ok,jedna orezla z cervenych malboro na biele a sestrina svokra sa chvastala ze este na porodnejbsale si zapalila,jej syn(moj svagor)je zdravy akurat ze aj on fajci a jejo mama uz predtala fajcit lebo ma upchate cievy,tak az kvolintomu orestala.No skus menej fajcit estea nestresuj,mas to tazke ale neprefajci si zivot
Dieťatku cigarety určite nerobia dobre je to ťažké ja viem ale skus to aspoň obmedziť že si zapáliť jednu ráno jednu večer a aj to tie slim co sú s najnižším obsahom nikotínu a potom úplne prestať. Ja teda tehotná nie som ale plánujem dieťa takže to mam o to ľahšie že sa už na to pripravujem. Ja som fajčila moc, priateľ mi kúpil k vanocam iqos prešla som na to myslela som si ze budem chcieť aj normálne cigarety že bude mi to chýbať ale vôbec a teraz po takej krátkej dobe od Vianoc sa snažím obmedzovať aj ten iqos a darí sa mi. Chcem než otehotniem prestať fajčiť úplne.

@evinku obhajovať fajčenie v tehotenstve... paráda 😕😳 ty si mala šťastie, že máš zdravé dieťa iná také šťastie mať nemusí.