icon

Fajčenie v tehotenstve

mito1995
14. jan 2016

Ahojte. Som tu nova. Veľmi vás prosím o radu. Som v 22 tt a nedokážem sa zbaviť fajčenia. Proste keď cítim dym je to ako keď ma niekto chuť na sladké. Som z toho zúfalá a nešťastná ale už neviem čo robiť. Niekedy by som dokonca aj filter z cigarety prezuvala v ústach ako žuvačku. Doktor vravel ze ak mi berie tak sa nemám nasilu brániť lebo to bude pre bábätko ešte horšie. Ale ja by som prestať chcela. Viem ze je to hrozne ale nedokážem sa toho zbaviť prosím o normálne rady čo mám robiť a prosím neodsudzujem má.ďakujem za každú radu ☹

Strana
z2
edn
15. jan 2016

@sasa1983 Len pre zaujimavost, fajcenie v tehotenstve vobec nesposobuje astmu, ale srdcove problemy ako tu uz niekto pisal.

sasa1983
15. jan 2016

@edn pisala som o tom,ze vacsi problem je mnohorocne fajcenie popri dietatu. Som lekarka,pasivne fajcenie je velky problem,je spojeny prave s narastom a castym vyskytom obstrukcnej choroby pluc a astmy. Fajcenie pocas tehotenstva nie je ale nijak zanedbatelna zalezitost.

edn
15. jan 2016

@sasa1983 Ale kedze ona pisala, ze nefajcila vela a ani teraz nefajci vela, tak je trochu drsne povedat, ze ked nebude mat astmu, tak zjes kefu.. Moji rodicia fajcili (dokonca aj vo vnutri ked som bola mala) a astmu nemam ani ja ani nikto z rodiny.. Tak si nemyslim, ze je az take hrozne zapalit si jednu-dve cigarety.. Nehovorim, ze to je dobre alebo zdrave, ale hento bol trochu prehnany vyrok

sasa1983
15. jan 2016

@edn keď napíše fajčiar, že 1-2, zväčša to je viac, ale to nie je naša vec, aj keby, nečítala som všetky príspevky, neviem, či okrem nej je v domácnosti ďalší takýto akože malý fajčiar. na zdraví to nikomu nepridá. Sú aj horšie veci. Fajčenie napomáha vzniku pľúcnych ochorení, každý nech si spraví svoj názor, čím menej, tým lepšie. Saša

jeennyv
15. jan 2016

@mito1995 ked si nevazis svoje zdravie, nech ta nakopne aspon to, ze si pozri par videi co robi fajcenie s dietatom v bruskuu a nejake tie realne pribehy...moja teta fajcila cele tehotnestvo, sesterka ma od malicka problemy s pletou, ekzemy atd...co myslis preco asi....dieta za to, ze mu davas zly start do zivota nemoze... mozes sa stat nieco aj nemusi...ale ked sa nieco stane, tak potom budes vyfnukat, ze tvojmu dietatku je to a to....

mito1995
autor
16. jan 2016

Ďakujem za názory aj dobre aj zle. Ale poviem vám niečo. A patrí to hlavne pre Saša1983 jedno dieťa doma mám. Má 4 roky chlapec. Fajcila som pri ňom celé tehotenstvo a nie ako teraz ale aj krabičku denne. A ako mali? Narodil sa mal 4100 gramov a 51 cm uuuuplne zdravý chlapec. A teraz? Môj syn nemá absolútne žiadne zdravotné problémy. Samozrejme sem tam nejaké to prechladnutie zo škôlky atď ale ja neviem co je to keď ma dieťa vysoké teploty alebo keď treba s dieťaťom utekať na pohotovosť alebo podobne ťažkosti. Takmer ani raz do roka nieje natoľko chorý aby musel užívať antibiotiká stačí sirup kvapky o dva dni je fit. Dokonca ani keď nastúpil do škôlky neochorel ani nič. Až naša lekárka sa čudovala tomu ze akú má imunitu. Čo mi na to teraz poviete PANI LEKARKA? Zjete kefu? Prajem dobrú chuť!!!

mito1995
autor
16. jan 2016

A len pre informáciu. Ďieťa ktoré čakám je moje druhé. Jedného syna doma mám čiže niečom prvorodicka. A príspevok som dala preto pretože viem ze to nieje zdravé a chcela som počuť len rady a nie múdrosti sveta žien čo " jedia kefy" pretože niečom jediná ktorá si dá počas tehotenstva cigaretu. Je to otvorene fórum ale niektoré čo sú tu ma až zarazaju. Viete koľko správ mi prišlo? A to len preto ze tie ženy nenapisu verejné len kvôli tomu lebo miesto rady ich pohorsujete. Cest výnimkám. Je to smutne lebo takéto fóra sú podľa mňa nato aby si jedna druhej poradila a nie nato aby sa tu niekto hanbil dokonca až bal vyjadriť svoj názor. A baviť sa treba o dobrých ale aj zlých veciach. No je to hrozne. Ako som tu začala tak aj končím. Idem niekam inam do fóra kde to funguje o názoroch a radách a nie o osocovani odsudzovani a podobne.

alex4
16. jan 2016

fajcila som 8 rokov, pomerne dost, ale od pozitivneho testu som nemala ani jednu cigaretu, a to uz ma syn 7mesiacov (kojim a celkovo mu nechcem smrdiet)...na cigaretu mam chut denne, aj tehotenstvo som mala pomerne stresujuce ale dieta je dolezitejsie...no, co ti poviem, aspon si prestuduj nasledky a bud na ne radsej pripravena

bestmate
16. jan 2016

Nebudem sa hrat za mudru a rozumy rozdavat ... ak chce cigaretu, nech si da, ak chce poharik, nech si da. Vsetko to bude len a len jej problem.

candii
24. feb 2016

Ja som bola tiez pred tehu fajciarka.. ale ked som sa dozvedela ze som tehu nedalo sa mi zo dna na den prestat ani lekari to nedoporucuju.. pomaly do 10tt som prestala kupila som najslabsie cigarety ake mali a postupne som znizovala davku a nakoniec som ich vyhodila a uz si nezapalila.. mala som po kazdej cigarete hrozne vycitka a strach je ak mojmu babu nieco bude mojou vinou nikdy si to neodpustim.. najstastie je uplne zdravucky 🙂 drzim palce a prajem pevnu volu

janulik88
26. apr 2016

Poznám baby- tuhé fajčiarky, ktoré neprestali fajčiť ani v tehotenstve a to na odporučanie lekára. Dôvod??? Tým, že by nastávajúca mamička prestala náhle fajčiť, je ešte väčší stres pre ňu a dieťa ako fajčenie ale v nižšom počte cigariet. Poznám baby, ktoré prestali hneď s fajčením ako sa dozvedeli, že sú v očakávaní- klobúk dole. ALE....poznám aj také, ktoré v živote nefajčili a ako otehotneli tak to bolo presne ako pre ostatné dáka sladkosť.... takže všetko je len na zodpovednosti každej z nás.

gagik
26. apr 2016

@mito1995 co chces pocut?ze v pohode fajci krabicku denne a ze kto hovori ze je to skodlive je hlupak?tak skus mozno ked to budes robit decko bude aj tak zdrave, alebo mozno aj nie, skusaj uvidis..je to tvoje rozhodnutie. sak aj ked v tehotenstve matka pije alkohol tak moze mat aj zdrave dieta, tak to znamena ze je o.k alkohol v tehotenstve?riskla by si to?

mischell333
19. dec 2021

@mito1995 ja som fajčila pri oboch. A sú ôk fajčím aj pri treťom

Strana
z2