icon

Fajčenie v tehu

floweris
16. jún 2016

Ahojte, som v 16tt a fajčím, čo si pamatám fajčim odjakživa už cca 9rok, vždy som mala problémy zo silnou volou, a viem si povrdať že takmer žiadnu nemam, Na dietatko sa teším a mám koli tomu že fajčím strašne výčitky svedomia, až hysterický plač po večeroch že sa tohto neduhu neviem vzdať cez to všetko že viem aké je to zlé!!! Viete večer zaspávam stým pocitom ako si po ranajkach dám kávu a zapálim si, doma sú všetci fajčiari a to že mi s cigaretou v ustach hovoria prestaň mi moc nepomáha.Prvý mesiac dva som sa velmi snažila boli dni, (1-3dni) kedy som nefajčila no potom som mala chuť zjesť aj popolník a zapálila som si, kolegyne v práci mi hovorili že aj oni fajčili a hlavne že sa v prvom rade nemam stresovať.Fajčiťnechcem viem že to je max nezodpovedne a malému netopierikovi vomne sa to nepáči :( Týmto príspevkom chcem radu, ako ste vy prestali, tie rána ked ste mali chuť si zapáliť ako ste to prekonali, cigareta pri káve, posedenie s priatelmi, ťažké situácie kde ste boli zvyknute si vždy vždy zapáliť. ja už neviem ako si poradiť, poprípade sú nejake neškodlive sposoby( náplaste lieky nechuti k cigarete a pod.) ďakujem za váš čas

leeenka26
17. jún 2016

@marcelatje infekcia

papricka33
17. jún 2016

Len tak akoze mimo temu 😉 kolko stoji v priemere krabicka cigariet? ... a krat 365... Tusim sa na Slovensku nemame az tak zle 😉 Poznam maminy, co maju problem dat v skolke 3 eura na Mikulasa pre decko, lebo ved nezamestnana a socialny pripad, este sa jej ostatni idu skladat a vyhuli tu sumu za 1,5 dna 😒 O com sa teda vobec bavime. Ved tu mame raj na zemi. Kopec casu na MK, kopec casu na cigu, na kavicku, peniaze na taketo hovadinky, ktore potom zas miname na oducacie kury... kks, to je svet 😀

emilia25
17. jún 2016

@papricka33 s tym casom mas pravdu ked si spocitam jedna ciga 5minut krat 20.tak je to hodina a pol cisteho fajcenia jednu za druhou.

majaxy
17. jún 2016

@papricka33 Dieťa fajčiarov cítit????Asi sa im narodí cigareta....Autorka chce radu, nie odsúdenie...Ked si nefajčiarka, adekvátnu radu asi neposkytneš,napr ako prestat fajčiť

22111979
17. jún 2016

@floweris mojej kamosky mama fajcila v tehotenstve a baba mala rastep pery... 😢 precitaj si tento clanok a pozri fotky mozno sa to zlomi a prestanes http://casprezeny.azet.sk/clanok/91864/razstep-...
Ja osobne som fajcila a ked sme sa s priatelom rozhodli pre rodinu tak som prestala fajcit. Nechcela som aby nase babo bolo v zafajcenom brusku... chcela som aby zacalo rast v zdravom...
Drzim päste aby si prestala

floweris
autor
17. jún 2016

Zenusky niektorým vam moc moc ďakujem za slová.

dush
17. jún 2016

@floweris uz je to velmi dlho co som prestala fajcit.Je to presne 13r.,fajcila som vela aj 2kr denne.Prestavala som na viackrat.Vzdy som po 3-4dnoch neodolala.Ja som dost sutaziva a tak mi vadilo ,ze som to vzdala.Potom som si premyslel ako budem postupovat.Nepocitala som dni,ale kolko hodin som si nezapalila,potom uz dni,mesiace 🙂 zamestnala som sa,hlavne ruky..ked prisla chut,nesediet ,vstat a trebars som len utrela stol,poliala kvety..vzdy ked bola chut pila som vela vody,cmulala bon pari 🙂 ,chrustala tycinky,slnecnicove semiacka,isla sa prejst.Treba zamestnat hlavu a ruky.V tom istom case ako som cakala syna,moja znama fajciarka cakala syna.Nase deti spolu chodili do skoly,mozno nahoda,ale je najhorsim ziakom..

tajka1986
17. jún 2016

@floweris proste som prestala este pred tym ako som otehotnela. Povedala som si dost a od vtedy som cigu v ustach nemala. Teraz uz chodim do prace,vsetci okolo mna fajcia,ale ja uz nezacnem. Nic ti to neda,len berie. Prestan savyhovaratt ze vsetci okolo hulia preto ta to nuti tiez. Ale oni tehotni nie su. Ublizujes mimcu a uz teraz mi ho je luto. Upokojovat sa tym ze vsak aj ine mamy fajcili tehotne je dost blbe a stupidne nemyslis? Ja by som za moje dieta aj dychala keby sa dalo preto nechapem ze tebe je prednejsia ciga ☹

monikaparson
18. jún 2016

Nie, nikdy som nefajčila a nie, nikdy fajčiť nebudem a aj tak ti chcem napísať, čo si z toho vezmeš už je na tebe.
Celá moja rodina fajčí, moja mama, môj otec (sory, ten už nefajčí asi 5 rok), obe moje sestry a aj ich obe deti (z toho jedna má dieťa).
Keď mojej mame môj doktor, keďže som mala v jednom kuse problémy s kašľom, permanentne som bola chorá, nič mi na to nezaberalo a dostala som sa k dr. ktorý lieči takéto respiračné ochorenie povedal, že moja mama má prestať fajčiť v byte, ona na to povedala, že ja nemám do tej miestnosti chodiť, keď ona tam húli a každá jej návšteva. Tou miestnosťou bola kuchyňa. To, že to bolo v celom byte už bolo nepodstatné. Keď mi 8 rokov po prvej návšteve u tohto doktora diagnostikovali rakovinu, hádaj, čo sa stalo? Začali fajčiť na balkóne, omaľovali, vymenili záclony ako keby sa tým už len niečo zmenilo a zrazu ich maximálne zaujímalo, či ja jem ovocie, pijem ovocné šťavy, pijem čaje a bla-bla. Teraz je mi to neskutočne smiešne ako to tu po sebe čítam a zároveň je mi z toho na grc a nie, nikdy im to neodpustím.
A to, že fajčia a ich 2, 3, 5, 10 ročným deťom nič nie je? To je tak bezpredmetné toto. Nie, nedokážem ti tu napísať, čo máš robiť, aby si tú túžbu nejak prekabátila, ja ti len píšem, čo to spravilo mne a ako náhle vidím ako niekto pri mojom decko húli, tak som schopná strašných vecí, lebo ja viem to, čo oni ani netušia, viem čím som si prešla a ak by tým malo prejsť moje decko, tak to asi neustojím ako som to dokázala ustáť ja sama za seba.
Prajem ti, aby si bola schopná tomu odolať. Nechoď na miesta, kde fajčia, nebuď s ľuďmi, ktorí fajčia. Ja sama som mala len takých kamarátov, bolo im jedno, že som tehu, tak som ich vymazala a dobre mi je. Prídu iní, nič sa neboj.

floweris
autor
18. jún 2016

@tajka1986 stupidne a blbe je to iste. A nikto netvrdi že cigarety su prednejsie ako to dieta. Jednoducho som v stadiu ked prestavam fajcit presla som s vyse 20cigariet(ked som.nevedela ze som tehu) dnes to je jedna dve cigarety, je to umna malu uspech, od iných mam som nechcela odsudenie, nikto nieje hoden sudit druheho cloveka pokial sme este aj vo virtualy, chcela som male rady ako sa zenusky zamestnavaju a pod. Škoda ze vela z vas kt. Mi jedine nalozili ale to uz svedci o vas to nepochopili 🙂 aj tak krásny deň vam všetkým

majaxy
18. jún 2016

@floweris Ja som prestala, ked som bola tehotna, ale teraz neviem prestať 20 rokov.Je to hnusná závislosť, ktorú si musíme odstrániť sami. Je to ťažké, ale chceme sa s tým popasovať lebo vieme, že to dobré nie je, nech to pozeráme z hocijakého uhla pohľadu...Radiť by som mohla, lebo teoriu poznám, žial v skutočnosti je to des....Musííš nájsť silu v sebe a určiť priority...Ked si potiahneš z cigarety, jak keby si ponúkla zapálenú cigu svojmu dieťatku...A to by si spravila???Ja myslím že nie...Možno ti tieto vety pomôžu, držím palce a želám krásne zdravé dieťatko

buckeye
18. jún 2016

@floweris ozaj skus tu ekektronicku, alebo zuvacky

romina1912
18. jún 2016

@floweris ked som sa dozvedela ze som tehu tak som si zapalila este asi 2x, potom som uz mala nevolnosti az skoro do 7 mes.takze som na cigaretu anilen nepomyslela, potom ku koncu tehu som aj mala chut hlavne ako vravis ku kave ale som si hovorila ze ked som dotetaz vydrzala tak to dam. Zapalila som si cestou domov z porodnice :-O neodolala som. Nevravim ze ked budes fajcit male bude chore ale uz to tu niekto spomenul, co sa ma stat stane sa. Drzim ti palce 🙂 moja "svokra" fajcila 2 denne v tehu a priatel je zdravy ako repa, " svagrina" nefajcila a maly je astmatik ... ked uz nevies prestat aspon to obmedz na minimum

janifer
18. jún 2016

@emilia25 v Anglicku maju Stop smoking service, ides doktorovi a predpise ti na recept tie naplaste alebo pastilky, je to lacnejsie ako napriamo. U nas neviem ako, ale sestra v Anglicku toto vyuzila a jej vadila potom dokonca aj kava, alebo aj dym z cigariet, hned jej bolo zle z toho na vracanie. Cize skus investovat do tych zuvaciek, alebo do naplasti.

emilia25
18. jún 2016

@janifer to by som brala keby mi byvalo zle ale mne ani v zaciatkoch nebyvalo zle.iba som vela jedla.ale musim povedat ze ani pri jednom som nezazila koliky ci prebdene noci.moja 3 mesacna prespi celu noc od narodenia.tak abstaky u nas ani pri jednom neboli ako sa hovori aj pri alkohole drogach a cigaretach.a tie zuvacky som uz mala kupila som ich v lekarni no nic moc mi nepomohli.este som tie naplaste neskusala.

tajka1986
18. jún 2016

@floweris a co si cakala ze ti napisem? Ano moja je to fajn,hlavne sa nestresuj lebo stres skodi babatku?? Ja som to pochopila az moc dobre. Ale v konecnom dosledku TVOJE dieta a mna do toho nic.

onura
18. jún 2016

Ahoj, tak ja som pred otehotnenim fajčia denne skoro škatuľku light cigariet sedem rokov. No samozrejme akonáhle som zistila že čakám drobca snažila som sa aspoň obmedziť. Môj ocino mi poradil že keď nemám pevnú vôľu tak aspoň tu cigaretu mám vyfajčiť len do polovice. A takýmto štýlom som za pár týždňov úplne prestala fajčiť. Takže asi V treťom mesiaci som už absolútne nefajčila. Nechýbalo mi to. Ba až sa mi to hnusilo keď si niekto v mojom okolí zapálil.
No akonáhle som porodila po nejakom čase zase mi začali ísť na chuť cigarety. Ja neviem čím to je ale akoby si žiadalo telo. Viem že je to smiešne pre niekoho kto to nezažil.
Tak neviem či som ti pomohla ale taký je môj príbeh. Držím palce.

apolka77
18. jún 2016

@floweris
moc ti neporadim, napisem ti iba, co si myslim ja a co som citala.

Kazda jedna cigareta je presne to, akoby si drzala za hrdlo svoje dieta a dusila ho.
Ak tento FAKT zene nestaci aby PRESTALA pocas tehotenstva FAJCIT, tak neviem... ☹

Neodsudzujem nikoho, ale je to vazna vec, skuste si predstavit, ze vas TERAZ vasa matka dusi a škrtí co i len 1x dennne PO 2minuty..
pytate sa jej PRECO?
A ona by vam len odpovedala
" ved to nic nie je, prezijes aj suseda to tak robila.. pozri, jej decku nic nie je...je to len moja vec, si moje dieta...mozem si robit co chcem"

...ako by ste sa citili vy?
vase babatko vam nedokaze povedat, ako trpi, ked nema kyslik, ako trpi niekolko krat denne...
..z toho sa neda dostat v uplnom zdraví..nasledky sa mozu dostavit skor ale aj neskor no vascinou sa dostavia..ale s tym sa vam vasa suseda neprizna..pravdaze. 😝

butterfly333
18. jún 2016

@papricka33 presne a pekne si to napísala taka si dieta nezasluži takto ho zabíjat 😔sa može lahko staz že o dieta príde,taká nezodpovednost,

rica1
18. jún 2016

@floweris ja neviem nechcem nikoho sudit , ale toto keď vidím, tka mne je strašne luto toho dietata, nechapem to tiež som fajčila a dnom kedy som sa dozvedela že som tehotna už ani jednu, len to pomyslenie že ten nevinny človiečik vo mne musí zazivat ten jed ☹ nikdy by som to svojmu dietatu neurobila a potom to može a samozrejme nemusí mat trvale nasledky na tom dietati ☹ a dost zle veru ...

rica1
18. jún 2016

@floweris ešte to že ja osobne by som pre diet aobetovala svoj zivot a nieto že obetovať fajčenie len preto že to "nedokažem"

rica1
18. jún 2016

a inak je hrozné byť otrokom, npr aj otrokom cigariet, strašné čosi, že ma niečo ovláda

malaikasana
18. jún 2016

No jo, najzdravsie je nefajcit...no,ked uz fajcis aspon sa nezatracuj....nuz ono ani nie ten nikptin je taky cert,ale ten bordel decht a etc...placenta ma vraj schopnost chranit plod pred par cigaretami denne,ci je to tak netusim!...kazdopadne skus jednu vec kamoske to zabralo....ked mala strasnu chut zapalila. Si 2-3x potiahla a zadusila ju...a ih ed zacala nieco robit aby sa odreagovala...dalsia znama v zivote nefajcila a odkedy zostala tehotna za cigaretu by vrzdila....nevedela to vobec ovladat a po porode si na to ani nespomenula..poznam 10ky zien co fajcili pocas teh9tenstva a deti sa im narodili zdrave,ale tymto ta naozaj nepodporujem,vzdy je rozhodnutie na tebe...drzim palce a neboj dietatko bude ok !

apolka77
18. jún 2016

@floweris
mozno si chcela radu, ale ta neexistuje..iba pevna vola a ja verim ze ju mas.

Moja kolegyna fajcila jednu za druhou od zaciatku tehotenstva az dokonca..ked som ju videla prevracal sa mi zaludok..pripisujem to ale totalnej negramotnosti lebo ona neznizovala davku ani sa nepokusala..ak jej niekto dohovaral s prepacenim ho poslala do riti..
doma ma 2chlapcov..maju zdravotne problemy, jasne aj astmu a jeden mi uplne pripada mimo...tento tyzden sa jej narodil treti chlapcek "vraj" zdravy..z celeho srdca to prajem tomu chlapcekovi,lebo on nemoze zato aku lahostajnu matku ma..

rica1
18. jún 2016

@apolka77 takýto nezodpovední ľudia by deti proste mať nemali :-/ neviem prečo sa to deje, že ten čo by za dieťa dal všetko a obetoval všetko a ten čo hladí iba na seba ich ma , je to cele zle.. keď sa žena snaží prestať ok ale keď pošle do riti každého kto jej chce dohovoriť ako si spomenula no hnus proste

apolka77
18. jún 2016

@malaikasana
tie 10tky zien nikdy pred nikym ani sami pred sebou nepriznaju, ze nieco nie je v poriadku.
Na detoch sa to moze prejavit aj ovela neskor.nie ked maju 2, 7 ci 11 rokov...ale to uz bude dlllhaaa doba..
moj mm fajci, jasne vzdy vonku na dvore, ale dcera mu odmalicka hovori ako smrdi..ani si neviem predstavit matku, co si zapali na balkone a potom sa ide mojkat so svojim babatkom...tam uz je vsetko napachnute, koza, vlasy, saty...

apolka77
18. jún 2016

@rica1
presne, potom druha kolegyna sa na to to vsetko diva, podstupila uz niekolko umelych oplodneni, potratila viac krat a ked videla tuto co ma uz tretie dieta ako ma vsetko u riti az jej slzy tiekli...ale taky je zivot, nespravodlivy..

gabriela93
18. jún 2016

Ja neviem naco tie co nefajcite a nikdy ste nefajcili pisete k tejto teme.
@floweris si pytala radu,ako s tym skoncit a vy jej s tym asi tazko pomozete!

rica1
18. jún 2016

@gabriela93 fajčila som a napriek tomu nemohla by som to urobit tomu dietatu, proste nejde mi to do sebe, len to pomyslenie že to filtruje aj ono

rica1
18. jún 2016

@apolka77 to je mi luto velmi, naozaj pre tie ženy je to tažká podívaná ktoré by pre dieta urobili všetko