icon

Fajčila som a pila som. Teraz mám dve čiarky na teste

natika045
30. aug 2016

Mamičky vyšli mi 2 čiarky na teste. Od soboty som to nejak aj tusila. Lenže som nervózna , lebo nevedela som o tom že som tehotná a pila som veľa a aj som veľa fajcila. Dúfam že to nijako neublížilo plodu?prosím poraďte a pomôžte. Ďakujem s pozdravom natália

Strana
z2
bombonka
30. aug 2016

Ak si to tušila tak si načo pila a fajčila?
Nechápem tejto téme

natika045
autor
30. aug 2016

Nevedela som ze som tehula vcera som sa to dozvedela,

bombonka
30. aug 2016

@natika045 plodu to určite neublizilo,môžeš byť kľudná. Dúfam, že od radosti si si nedala za pohárik 😂😂😂

matilda72
30. aug 2016

zo začiatku by to dieťaku nemalo vadiť, vieš ešte nie je napojené na tvoj obehový systém. ja som mala na teste slabú čiaročku ale ozaj že slabú skoro ani vidieť nebola. a z mužom sme išli na večeru a mala som pohár vína a večer pred tým som nevedela, že som tehu bola som sa pozrieť pod okno na svabe a tiež som pila víno a neboj nič sa nestalo. 😀 aj teraz ked sa občas oslavuje tak si dám tak poldeci vínka na prípitok 😀 viem, že sa piť nemám ale zase dva glgy bábu neublížia, čo nefajčím, kávu pijem len tak raz za čas aj to takú slabú že to skôr vyzerá ako mlieko 😀 😀 a nestresujem, prvé tehu som si dávala na pozor na všetko a tehu nedopadlo dobre. a teraz to beriem, tak volnejšie už nie som taká upetá zo všetkého. a bábo je v poriadku 😀 tak sa drž a nech ste zdraví a v poriadku, a od teraz už len príležitovný prípitok a to len šťava alebo ozaj len taký malý glg 😀 ako hovorí môj manžel na krvinky 😀 😀 😀

natika045
autor
30. aug 2016

@matilda72 dakujem 🙂 a nedala som si od radosti hehe,uz od vcera som ani nefajcila. Len to je natom ze pracujem v lokali a tu sa fajci fuj.

matilda72
30. aug 2016

@natika045 no tak mojka dr. ked ti tehu potvrdí tak musíš ísť na PN to nie je dobré pre bábo. byť v takom prostredí, potom môže mať astmu alebo može byť maličké a také nedosnosené ked sa narodí, takže teraz všetko pre bábo. a byť doma a oddychovať alebo skúsiť inú prácu. ja som pri prvom bola tiež na pn. lebo som pracovala v sklade a to ešte v časti ked sa robilo, z pracími prachmi a takými ťažkými vecami. takže nič neriskovať a ked to dr. povieš tak ta dá hned na rizikové

natika045
autor
30. aug 2016

@matilda72 dakujem,lenze ja som v rakusku vo viedni,a tu neviem ako to je a bude...

matilda72
30. aug 2016

@natika045 no tak s tým ti veľmi neporadím ale v takom prostredí by si nemala byť ako tehotná lebo okrem choroby dieťatka sa to môže skončiť aj horšie a to nechcem strašiť, lebo taká práca je dosť stresová namáhavá a ak pracuješ aj v noci je to dosť ale tak skús sa nejako poinformovať ako sa to tam rieši. držím palce

sardinka335
30. aug 2016

@natika045 pozri, v lokáli vo Viedni s ,,pupkom,, aj tak dlho nevydržíš, to nie je praca pre tehotnu určite nie uz vo vyšších štadiách tehotenstva...takze ked prva euforia pominie, tak radim začať premýšlať ako to bude dalej. V zafajčenom pajzli si ty aj tvoje dieta minimálne pasivnymi fajčiarmi.

06lienocka
30. aug 2016

@natika045 gratulujem

moni244
30. aug 2016

tak si pozisťuj, čo a ako, nie je to také ťažké.

ciernypes
30. aug 2016

@natika045 v rakusku na Pn ta gynekolog lenbtak neda.musi byt na to dovod a ten je doat vazny. ak chces byt na PN tak len tvoj hausarzt ta moze dat ale tiez nie na dlhodoobo. viea ako.porobis pn.zas porobis zasa pn a tak dalej. v prvom trimestri su na to len nejake diagnozy ako napr konizacia krcka maternice. chrbtica v druhom krvacanie .nizko polozena placenta.len tak ze si casnicka ti to nikto neda.

ciernypes
30. aug 2016

@matilda72 v rakusku ta len tak na rizikkve neda nik .tam su diagnozy pre ktore mozes ist. neplati to o tom ze oracujes v zafajcenom prostredi.

matilda72
30. aug 2016

@ciernypes podľa mňa je to rizikové pracovisko, tak neviem dá sa to aj hrať, že máš bolesti, stále vraciaš proste trošku to prehnať nech ťa nechá doma. no ja neviem ako to chodí v rakúsku ale toto ozaj nie je dobré, pasívne fajčenie je horšie ako aktvíne a pre také maličké bábo, ktoré sa len vyvýja duľom, a hlavne prvé tri mesiace, sú veľmi ale veľmi dôležité, a vieš potom sa niečo stane a budeš si to vyčítať do konca života, ver mi ja som o jedno bábo prišlo a nie je to nič príjemné a to som ho musela rodiť v 21 tt. zle sa vyvýjalo takže ja viem, že bez práce je to veľmi ťažké ale treba hľadať riešenie ako to všetko sklbiť a urobiť pre to maličké stvorenie všetko čo sa len dá aj to nemožné

natika045
autor
30. aug 2016

Dakujem vam velice za rady. Buduci tyzden idem k dr a pohovorim si snim ze co a ako. Tesim sa velmi a dakujem este raz 🙂 ozvem sa este

marcopollo
30. aug 2016

@natika045 gratulujem 🙂

ciernypes
30. aug 2016

@matilda72 ja som pracovala v At viem ako to tam chodi.nie je to take jednoduche ako na Sk rizikove pravovisko ak pracujes s nejakym infekcnym odpadom.materialom alebo chemikaliami a vtedy ti je zamestnavatel povinny upravit pracovisko ale na PN ale rizikove ti nik neda.
Na to musis mat diagnozy. a s tym musis este na k sudnemu lekarovi a ten to posudi. a vo vatsine pripadov sa s tebou nebavia az po 15tt a ak mas vaznejsi dovod ze musis doma lezat tak sa da skor.asi tak.ja som si to vybavovala. v at teda viem lepsie ako to hodi..na sk ta vypisu skor

ciernypes
30. aug 2016

@matilda72 vies mne to nemusis vysvelovat.co je zle pre babo.ja pisem len fajty ako to v at chodi. tam ta neposlu na rizikive ani kes sibuz raz predtym potratila ani ked spinis v prvom trimestri.

matilda72
30. aug 2016

@ciernypes vidíš a to sa sťažujú na slovenskách lekárov 😀 ale tak hádam to dobre dopadne držím palce 😀 ja som ťa nechcela vytočiť len, vieš už som možno poznačená zlou skúsenosťu a rada by som aj ostatným babám pohla ak sa dá

ciernypes
30. aug 2016

@matilda72 nevytocila si ma vobec.len pisem ako to cbodi.

ciernypes
30. aug 2016

@matilda72 a to tvoje babo ak sa mozem spytat tobtak meskoro zistili.ze sa zle vyvyjalo?

matilda72
30. aug 2016

@ciernypes no ved toto ☹ je to na zaplakanie, to je to že tí schvaľujú tie rôzne nariadenia nikdy nemali takýto problém mali teplé miestečko a pokoj ale čo ozaj taká žena, čo už o dieťatko prišla a nemá inú prácu čo mám robiť, čakať či sa jej to nestane za dalším. ale aj tak uričte to nie je veľmi dobrá práce pre tehuľku ja som len v 6 mesiaci, a mám problém byť celý deň na nohách, som zadýchaná a bolia ma kríže ,a v prvé mesiace ma nadrapovalo, z kávy a z cigar. dymu. a čo potom ked bude v 8 mesici. no možno budeš mať malé bruško ale ja už teraz vyzerám ako v osmom a aj sa tak cítim. únava, bolesti a občas tlak v podbrušku, bolesti halvy, bolesti chrbta, pálenie záha. sú to veci, ktoré k tehu patria a dá sa do zvládnuť ale pri takej práci no ... ja by som to asi nedala. ale ľudia sme rôzny. tak teda držím palce u lekára nech bábo potvrdí a nech ti nejako poradí čo máš robiť 😀

ciernypes
30. aug 2016

@matilda72 ja mam uz take veci povybavovane.preto aj pisem ak to funguje ale mozno sa da nejako obist.nap aj je ok dr.tak nieco pripise.
ved to po neg skusenosti je clovek obozretnejsim

matilda72
30. aug 2016

@ciernypes nám na to prišli v 20 tt resp, mali sme zlé tripple testy a musela som ísť na odbery a na morfologické sono a tam sa prišlo na to, že dieťako má deformácie dolných kočastín a že od spodu nie je vyvynuté a do vtedy bolo všetko ok. tehu prebiehalo v pohode, krvné odbery na jednotku, tlak na jednotku bola som na pn lebo som mala ťažkú prácu, takže som nikde nespadla, nemala som stres a no stalo sa . a teraz chodím do práce tehu je v poriadku, drobček si kopká tak sme spokojný, ale ja no neviem, nedá sa v tom bare nejako ta presunúť do nefajčiarskej časti či tam nič také nemáte??? alebo majiteľ nemá iné bary alebo reštiky, že by ťa preradil??? to že budeš na nohách sa celkom dá ale si musíš častejšie oddychovať, kamoška pracovala tiež za pásom a bola na nohách a dala to ale mohla si kedykoľvek oddychnuť. no uvidš

ciernypes
30. aug 2016

@matilda72 jemine to mi je luto.cize na zaklade triple testov to zistili..ja som foma a lezim dom v 18tt ja nie som autorka☺ mne dali rizikove v at.lebo som po konizacii.
ale napr min rok som prekonala anembryomolu.to ze moje vajicko nemalo dostatok chromozoniv a oplodnilo sa a teraz v tommto tehu na zaciatku som spinila a dr ma nechel sar na rizikove...az jeho kolegyna ma dala.kedze dovod tam bol ale nie potrat ani spinenie ale konizacia.

snazilka19993
30. aug 2016

Ahoojte baby 🙂 mozem tiez otazocku? Alebo vase skusenosti,alebo skor co si budete o tom mysliet 🙂

sardinka335
30. aug 2016

@snazilka19993 no daj!

snazilka19993
30. aug 2016

@sardinka335 oki idem pisat 🙂

natika045
autor
31. aug 2016

@matilda72 ahoj. Je mi to luto co sa ti stalo.
A teraz ti zelam vela stastia a hlavne zdravia.
Neda sa ist inde,lebo len tuto jednu restiku ma,robim 10hodin. Ale poviem vam,unavena som. Vcera som volala dr,ten mi povedal,ze az buduci tyzden stvrtok mam ist na vysetrenie. Uz som zvedava co povie 🙂

natika045
autor
31. aug 2016

@ciernypes ahoj,a kde si v At?

Strana
z2