Gestačny vak je menší, ako by mal byť - máte podobnú skúsenosť?
Ahojte, nenašla som tu veľa k tejto téme, tak píšem či sa nájde niekto s podobnou skúsenosťou.
Podľa poslednej ms som posledný den 10tt, ale dnes na kontrole dr povedal že je mimi trochu menšie, takže som asi 9t+4 dni. Z toho si hlavu nerobím, veď ťažko sa da určiť kedy presne prebehlo oplodnenie.
Čo mi ale robi starosti je,ze dr povedal že gestačny vak je trochu menši ako by mal byť. Mimi je vporiadku( srdiecko silno bije), dokonca mi dnes vedel uz aj povedať že to bude chlapec , ale vystrelil ma s tou veľkosťou vaku. 😔 Máte niekto podobnú skúsenosť? O tyzden mam ist znovu na kontrolu a že uvidíme či bude zmena.
@m_o_n_c_a_k Ďakujem 🙂 a prajem veľa šťastia v snazilkovani. Ja mam za sebou 1 potrat a dnes ma dr zas vystrasil. Nam sa podarilo po roku snaženia. Ďakujem ešte raz. A dúfam že čoskoro budete v radostnom očakávaní.
@bambulienka25 tak snáď sa nabudúce podarí.
@ada309 dakujem za normalny prispevok. Mne to podla sklonu vybezku, ktory sa teda neskor zmeni bud na penis, alebo klitoris, odhadol moj lekar spravne v 11. Tyzdni. Nuz, niektori gynekologovia su kapacity. Vacsina ocividne nie 🙂 ale to, ze to lekari tych zien nevedia, este neznamena, ze ini to nevedia 🙂
@rocherre nevsimaj si tieto nenavistne komentare, drzim palce 🙂 ohladom toho gestacneho vaku ti neviem poradit. Ale asi by som chcela, aby ma vysetril aspon obden-obdva.
@rocherre v 10tt sa odkedy da zistit pohlavie dietatka?😦😕ja som v 14tt. A po prvy krat tehotna a teda mi este ani len nenapadlo opytat sa tuto otazku mojej lekarky☺podla mna este skoro.
Ahoj je odporucana norma od do kolko ml ma mat plod plodovej vody. Nemusi to teraz nic znamenat.niekto ma vody priliz vela. Zbytpcne by som sa tym nestresovala. Pokial je akcia srdiečka a plod nezaostava.
@katulka1141 ďakujem
@rocherre dievcataaaa včera som mala ducha na teste. Takze teším sa, ale viete ako to je. Troska obáv, ale radosť je zatiaľ silnejšia. Verme, že všetko dobre dopadne. Treba myslieť pozitívne dievčatá.
@bambulienka25 to mi je naozaj ľúto. 😔
Ja sa vyjadrim k tomu pohlaviu..nikdy som nepocula, zeby tu na SR si niekto vobec trufol povedat pohlavie v 10tt..ale zila som na Cypre skoro 4 roky a veru moje tehotne kamaratky uz od 10tt vedeli pohlavie..na zaklade usg nie krvi..takze asi na tom nieco bude, ked tam vedia uz takto skoro povedat..podotykam, ze sa ani jeden nemylil..
@m_o_n_c_a_k ahoj, tak ako, urobila si si ďalší test? 😊
@rocherre áno v Pondelok je silnejší, ale ešte nebola úplne silná ta čiarka. Tak uvidíme k doktorke som sa objednala na 6.2.
@m_o_n_c_a_k gratulujem 😊
@rocherre dievčatá tak dnes krvácanie v mojom prípade. Biochemické tehotenstvo. Smutim, ale jedno pozitívum je, že je tam predpoklad, že nebudem musieť na kyretáž.
@m_o_n_c_a_k to ma naozaj mrzi😔 ale sestra mala normálne krami a bola už tehotná. Nechcem ta zbytočne trápiť, ale nikdy nevieš keď ti vysli už dva testy.
@rocherre 6teho mam ísť ešte na kontrolný odber HCG..tak uvidím. Ja už veľmi nedávam šancu. Ustúpili mi aj tehotenské príznaky.
@m_o_n_c_a_k ahoj, tak ako dopadol odber?
@rocherre bohužiaľ dostala som normálne menštruáciu. Hcg už bolo klesnute a na ultrazvuku už nič. 😔
@m_o_n_c_a_k 😔😔😔 mrzí ma to
@rocherre ale nevešiame hlavu ideme ďalej. Zastupujúci doktor mi povedal, že hneď ako otehotniem mam prísť k nemu a nahodíme liečbu. Pripadne keby som dostala MS tak na krv a pozrie mi ešte ďalšie hormóny. Tak som zaňho trošku rada. Asi budem chodiť k nemu. Moja doktorka čakala kým si vyšetrenia urobím sama. Takze pokračujeme ďalej v snazeni. ☺️ Verím, že to už bude dobre. Ak nie ideme skúsiť umelé oplodnenie. Takže plány sú veľké ☺️
@m_o_n_c_a_k držím silno palce a určite sa to podarí!!! Nam vychadzaj u veľmi zle testy, sme v 14tt, a nieje to dobre.😔
@rocherre ako to ze zle testy? Co nie je dobre. Pokojne aj súkromnú správu. Už ste predsa 14 TT tam je malá pravdepodobnosť, že by sa to nedalo riešiť.
@m_o_n_c_a_k z ultazvuku nam povedala ze to vyzera na downow syndrom. Žijem na Cypre, a úprimne neverím na 100% doktorom, veľa z nich ide len o peniaze. Ale povedal mi moj gyn že uz nedáva nádej. Bola som u iného dr a ten nam zas povedal ze to nemusí byť down a že sa to moze ešte upraviť. Takže cestujem domov ešte, aby som počul a názor ďalší. Ďalší ultrazuk a trisomy test z krvi a uvidíme.
@bubuku ahoj. Dopadli sme zle. Ďalší doktor odporučil prerušenie tiez 😔😔😔 opuch sa stále zväčšoval po celom telíčku, mix syndromov, chybajuca nosná kostička, srdiečko nepracovalo správne..... povedali nám ze by maličká neprežila ani do pôrodu 😪😪😪😪
Uzxsu to skoro dva roky, ale stále to rovnako boli a stále sa nám nedarí.....

@rocherre nechápem ako môžu byť niektoré ženy také zlé ako tie čo sa tu púšťajú do vystrasenej tehotnej ženy, ktorej týmito stupidnymi, necitlivymi a nekompetentnými posmeškami neprospievajú. Ako dnes všetci majú pravdu!!! . Keby boli na Vašom mieste chcela by som vidieť ich reakcie. Ja mam za sebou dva potraty a momentálne 2 hy mesiac snažilkovania a nie je nad strach, keď sa žena dovezie správu, ktorá ju dostane do obáv. A potom sú tu nejaké mudrlantky, ktoré nie že nečítajú s pochopením, čo ešte aj vyžadujú, ale nakladajú a nakladajú. Niekedy by sa mali ženy nad sebou zamyslieť. Držím Vám palce. Ja Vám žiaľ neviem dať radu, akurát Vám poprajem, nech všetko dobre dopadne.