Glukózový test, Nitra?

katka1323
19. nov 2018

Ahojte zienky, prosim vas, tie co uz ste absovovali glukozovy test tak ktoru doktorku v Nitre odporucate?

pipcation
21. nov 2018

@katka1323 ahoj, ja este len idem ale odporucili mi doktorku Porubsku. Hlavne kvoli tomu ze mozes tu glukozu vypit doma a tam prides len na odber a nemusis tam hodiny presediet v cakarni.

zuzicka48
13. jan 2019

@pipcation ahoj no ako bolo na teste? Chystám sa zajtra a mam pár otázok 🙂

pipcation
13. jan 2019

@zuzicka48 ahoj, uplna pohodicka. Doma som vypila a tam prides nacikas do poharika, zoberie krv a ides domov. Ziadna veda 🙂 a ta glukoza je tiez uplne v pohode neviem preco maju s tym vsetci taky problem. Je to proste velmi sladka voda tak snad to dokaze dospela zena vypit😉

zuzicka48
13. jan 2019

@pipcation toto som potrebovala zistiť, pretože som sa objednávala pred 2 mesiacmi a nie vsetko som si pamätala. Takze si sa zobudila o 7ej vypila glukózy s kolko dc vody? O dve hodiny isla na odber a az tam cikala, ci možem aj doma len vziat moc?

lucinika
13. jan 2019

Ahojte, mam otázku ako prebieha glukozovy test teraz. Absolvovala som ho pred 8 rokmi so synom a veru nemám naňho najlepšie spomienky. Neviem ako sa už pani diabetologicka volala, ale nemohla som ccaod 18 večer deň predtým nič jest, ráno som prišla nalačno do ambulancie, zobrala mi krv zo žily (nechápem prečo nie z prsta),podala mi pol litrový pohár so zarobenou glukozou so slovami aby som ho vypila na ex, čo sa mi samozrejme nedalo. Horko ťažko som toho pol litra do seba dala. Nakoľko bol vtedy júl a vonku 35 stupňov, plus zaťažený žalúdok, hrozne som sa vyzvracala asi po 45 minútach. Zobrala mi teda znova krv zo žily a šla som domov. Ešte dva dni mi z toho bolo zle 😠

pipcation
13. jan 2019

@zuzicka48 no to neviem ci doma, sak tam sa vycikas to je jedno. Ano vypila som to doma asi o 6:30, dala som si to do cca 3dcl to zas nie je az tak dolezite. A za dve hodky uz mas stat za dverami a prednostne nas brala tehotne hned dnu.

pipcation
13. jan 2019

@lucinika ahoj no myslim ze uz som to popisala ako to prebieha ale to je iba u Porubskej! U kazdeho diabetologa je to inak. Mne kazala tiez vecer uz od siedmej nejest ale vodu a nesladeny caj ze mozem pit. Rano vypit glukozu a o dve hodiny prist na odber to je vsetko. A zarobila som si to doma len do 3 deci vody.

zuzicka48
13. jan 2019

@pipcation myslela som len kvôli tomu ci možem cikat doma alebo az do odberu nie, ja idem k porubskej.

zuzicka48
14. jan 2019

Ahojte, tak bola som na teste a bolo to úplne v pohode, vypila by som toho kľudne aj viac 😆. Výsledok je 6,0 a tehotné môžu mat az do 7,8.

katka1323
autor
14. jan 2019

Nakoniec som sla Dr. Kissovej, sestricka velmi zlata bola. Po mojej skusenosti vsak rozhodne odporucam tam neist sama ale rozhodne v sprievode niekoho, nakoľko mne ostalo po 20min tak priserne zle, ze ma tam kriesili ludia v cakarni😐. Nakoniec si ma vzala sestricka k sebe, polezala som si a preslo to 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre