icon

Idem na odber plodovej vody

dada7701
2. feb 2013

Mám 36 rokov a zistili pri pri triplteste zvýšené riziko na DS 1:35. Rozhodla som sa isť na odber plodovej vody. Má niekto skúsenosť ?

Strana
z2
veronika0
8. jún 2013

a ostala mi po tom veeeelka jazva... (co sa doktori cudovali) 😒 🙂

kika1981
8. jún 2013

@miska01nr dá sa priplatiť tak máš výsledky do 3 dní cca, ja som si povedala, že výsledky budú dobré a hotovo, a peniažky na tom nič nezmenia, takže sme si počkali pekne, bolo to trochu stresujúce obdobie ale da sa išli sme hned po amnio radšej na lyžovačku, ja som samozrejme nelyžovala, len tak oddych - prechádzka 🙂 a tak ... o 3 týždne, v BA vždy vo štvrtok od 10 do 12 hod. na genetyke dávajú výsledky, takže som išla ososbne, doktorka ma zavolala hned 1. bolo, že všetko OK, a potom až začala vysvetlovať čo a ako 🙂

kika1981
8. jún 2013

@miska01nr vraj sú to predbežné výsledky neviem kvoli čomu ty konkr. ideš, na čo tam majú podozrenie, ale u mna hrozil DS - downov syndrom a to vraj vedia aj do 3 dní zistit na 100% ... , ked pojdeš na súkr. kliniku je ich plnu tak to stojí cca 330 eur, s rýchl. výsledkami ostatné výsl. budú tak isto o 3 týždne ako norm. a ked ideš cez štátnu nemocku tak si možeš priplatit záleží kde si poistená napr. vo VSZP 190 eur , a ked máš výsledky moc pod hranicou t.j. 1:50 al. nižšie tak to prepláca celú sumu poisťovňa a výsledky máš hneď do 3 dní

miska01nr
8. jún 2013

dakujem budem mudrejsia v pondelok.ja mam doveru a tiez maju podozrenie na DS,tak uvidime o co budeme mudrejsi v pondelok,ale ked sa to da nejako uponahlat tie vysledky,tak by som urcite chcela tie co su skor,ale uvidime,ake su vlastne tie vysledky v pondelok. ☹

miska01nr
8. jún 2013

@kika1981 a tebe nakoniec ako vysli tie testy?

kika1981
9. jún 2013

@miska01nr že to bude zdravý chlapček 🙂 je to veľká radosť, porod ma ešte len čaká, koncom júla máme termín .... 🙂 ale verím, že bude všetko OK

kika1981
9. jún 2013

@miska01nr držím palce bude všetko OK uvidíš , daj vedieť ... a neboj sa znie to hroznejšie ako je to samotne tak nie je sa čoho bá´t !!!

miska01nr
9. jún 2013

Uz zajtra ...blizi sa to.samozrejme ze ti dam vediet ako dopadneme. 🙂 uz moc o tom pozeram a čítam,ale dam na rady p. doktorky Barošovej v Nitre.

bastika
9. jún 2013

Nič to nie je vôbec to neboli na druhý den som šla do roboty pojednavat robili mi to v železničnej a výsledky som mala na druhý den platilo sa tuším do 300 EUR za urýchlene vysledky

bastika
9. jún 2013

Stojí to za to nez stresovat skoro mesiac

ivetkabab
9. jún 2013

@dada7701 Ahj Dada.Ja som mala amnio pred rokom a pol.Strasne som sa bala.Zvolila som si Zeleznicnu nemocnicu v BA .Kedze som chcela vysledky hned tak som si priplatila 299 eur.Odbr trval malinku chvilku a bo to len vpich.Na sale lekari so mnou srandovali,nakolko som uz bola babkou.Dcr a urobia sok ako som porodila druheho syna.Po odbere som presla na izbu a tam som sa vyspala take 3 hodiny a pustili ma domov.Urobili USG ,ci je vsetko OK.Prve vysledky mi povedali hed.Razstepy a na druhy den ran o 9 hod mi volal Doc.Ondrejcak vysledky.Vsetko OK,a mam zdraveho synceka.Tak sa neboj.Buds ma aspon kludne tehotenstvo.V tej cene je aj morfologicky ultrazvuk....
Aebo na Kramaroch ,Ruzinov ti to urobia zadarmo a cakas mesiac.Teda ak si z BA.Vela stastia
No zeleznicnu nemocnicu v BA a Doc.Ondrejcaka ti mozem len doporucit.Dobry pristu,mili personal a starostlivot...pa

veronika0
9. jún 2013

@kika1981 aj ja som mala zle na DS - ja som sla na sukromnu kliniku do BA, odtial sla voda do NR a potom mi geneticka volala za vysledky za 24 hod.. a potom asi na 2-3den som si sla po papiere do NR...

kika1981
9. jún 2013

@veronika0 tak hej , ked to je urýchlene je to jednoduchšie 🙂 hl. že boli výsledky v poriadku 🙂

veronika0
9. jún 2013

@kika1981 ved to... a zvyknu este povedat, ze po porode sa prist na tu genetiku s babom ukazat.. my sme ale neboli... ja som tam bola v podstate na poslednu chvilu mi to robili... som sa nevedela rozhodnut, a neviem ci by som vedela cakat na to 3tyzdne... a teraz pri druhom som uz nemusela ist, to som uz mala dobre vysledky - az mi odlahlo.. 🙂

kika1981
9. jún 2013

@veronika0 super !!! Nám nehovorili, že sa musíme ist ukázat s bábom, ja som to mala zas opačne, 1x bolo všetko ok s prvým synátorom, až teraz nastali kompl. aj doki hovoril, že s druhým dieťatom je vždy viac probl. 🙂
Na moje prekvapenie tie 3 týždne čakania raz-dva ubehli, boli sme skoro 2 tt. na lyžovačke, sme sa vrátili a skoro hned už boli výsledky ... ale boli tam pochmúrne myšlienky aj nálada občas, zvládli sme to kedže malinký už kopkal od 17.tt. tak ma utešoval 🙂

veronika0
9. jún 2013

@kika1981 ved to, ked cakate na vysledky, tak vam vsetko mozne chodi hlavou a vacsinou su to take horsie veci...

mia18112
9. jún 2013

@miska01nr Na vysledky sme cakali 3 tyzdne!!!!! Najviac ma nastvalo, ze nas nikto nekontaktoval, netelefonoval, proste sme si to nasli jedneho dna v schranke, ako obycajnu listovu zasielku !!!!!! Keby aspon doporucene !!!!!! Taka dolezita informacia a oni si to jednoducho len poslu....Vysledky Ti potvrdia, alebo vylucia trizomiu chromozomu a potvrdia, resp. urcia pohlavie plodu. A budes to mat cierne na bielom. A potom bude uz len dobre. Lebo tie obyvy,strach, uzkost, nervy nepochopi nikto, kto to nezazil. Samozrejme, ze amnio mozes odmietnut - nik Ta nedonui to podstupit.....drzim palce!!!!

miska01nr
9. jún 2013

@mia18112 odmietnuť nechcem,musím vedieť ze je všetko v poriadku pre svoj vnútorný pocit.zajtra budem mudrejsia aspom si myslím a to čakanie na výsledky bude veľmi dlhé,ale treba myslieť pozitívne. 🙂

miska01nr
10. jún 2013

@kika1981 no dnes sme absolvovali te genetiku a 21.06 idem na amniocentezu.nakolko bol pozitivny skrining T 21 1:210 tak sme sa s manzelom rozhodli,ze podstupim ten odber plodovej vody,ale pevne verim,ze to je plany poplach a nase druhe babo bude tiez v poriadku 🙂

kika1981
10. jún 2013

@miska01nr no to máš lepšie výsledky ako som mala ja moje boli 1:130 tak sa neboj, ver tomu bude to plany poplach ako v mojom prípade a za chvílku sa tu budeš vytešovať 🙂 držím palce bude všetko OK !!!

miska01nr
10. jún 2013

@kika1981 bolo by to super este keby mi na om morfologickom sone nezistili ,ze mam placenta vpredu,a ze to sa môže este posunúť . V prítok idem na kontrolu k svojmu gyn.tak som zvedava ako zaujme stanovisko, ze v akom stave to je a ma vlastne byt a co ďalej . Musím babu povedať nech kopká silnejšie a nech ju posunie dozadšie. 🙂 takze 21.06 mam amniocentezu a až 12.07 budem vedieť výsledky, ale podľa morf. sone bolo všetko v poriadku a ja v to aj verím 🙂

kika1981
10. jún 2013

@miska01nr hej vraj na tom morfo usg to je hned vidnom sú také tie rozdiele takže žiadne obavy, jednoznačne bude všetko OK , ja som na morfologickom bola až po výsledkoch v 21.tt a že máš placentu vpredu to už oni budú vedieť ako na to neboj, malého tak trochu stlačili aby nevyvádzal pod usg, sledovali všetko tak klud 🙂

miska01nr
11. jún 2013

@kika1981 mne bude pod tym morfolog.usg robit tu amniocentezu taka mladucka doktorka,ale ma skusenosti a je aj porodnicka,takze jej verim.zatial asi tak,ale verim,ze je to ok .dakujem 🙂

veronika0
21. jún 2013

@miska01nr no ako bolo 🙂 dopadlo vsetko ok?

miska01nr
21. jún 2013

Ano vsetko zatial ok, neni to nic strašne len to moje babo sa vkuse mrvilo a vymyslalo,preto mi dlho robila sono , ale radšej . 12.07 budú výsledky takze teraz to nekonecne čakanie ....
@veronika0

miska01nr
13. júl 2013

@kika1981 Ahojky včera som mala výsledky z amnio.Čakáme zdravú princezničku Nelinku 🙂 @veronika0

kika1981
13. júl 2013

@miska01nr jeeeej ja Ti moc moc gratulujem , uprimne zo srdca, ale vedela som vidíš všetko je v poriadku, takže slečna sa bude volať Nelinka, pekné meno, gratulujem ešte raz a prajem len to najlepšie do budúcna, krásne bezproblémové tehotenstvo, už si ti možete užívať bez stresov, ľahký porod, a vela radostí hl. a menej starostí 🙂 držte mi palce, ja pondelok okolo 10 mám sekciu tak ideme do tuhého so Šimonom 🙂 už ho budem mať onedlho v náručí lásočku moju .... Majte sa krásne !!!

miska01nr
14. júl 2013

@kika1981 Veľmi pekne dakujem a teším sa uz teraz na fotecky malého Šimonka. 🙂 Držím všetky palceky nech ti to rýhlo a bez problémov prebehne a nech sa uz vytesujete doma z malinkeho , zdravuckeho a nadherneho babetka Šimonka 🙂

kika1981
14. júl 2013

@miska01nr Ďakujem Vám veľmi pekne, napodobne len to najlepšie aj Vám 🙂 Pekný dník

veronika1571993
31. jan 2017

Ahoj zistili mi downov sindrom kt.je 1:200 mam ist do Lc na geneticke vysetrenie a potom aj na odber plodovej vody boli to ake je riziko?mam uz dve krasne baby 4 a 2 su uplne zdravucke a zrazu zrejme toto newem sa s tim vyrovnat bojim sa toho.pitam sa preco mi.odber mozu robit aj ked mam 23rokov.dakujem za kazdu jednu odpoved☹

Strana
z2