icon

Interupcia v Žiline

llallika
16. okt 2015

mám po 30tke, 3 deti v predškolskom veku, migrény, cystu, myom a na sone bol aj živý plod (6tt)
- plus po úmrtí v rodine som brala rôzne oblbováky
- nemôžem si dovoliť ostať ležať v nemocnici na rizikovom a
- doktor mi povie že diazepam a neurol v kombinácii s liekmi na migrénu : je aj šanca že dieťa nebude moc poškodené.
- mám sa vykašlať na moje živé deti?
- momentálne nemám ani na ten poplatok 170€ plus všetky predoperačné vyšetrenia
- a pohľady personálu ako na sériového vraha
nepíšte mi prosím, že všetko sa dá zvládnuť.
prosím koho známa to absolvovala v žiline + mená doktorov na predoperačné vyšetrenia, poplatky a hlavne prístup výčitky mám a nepotrebujem to aj od zdravotníkov)
dakujem

sono2
28. okt 2015

@denduska čiže vývojové vady neexistujú podľa tvojej teórie. Určite.

gagik
28. okt 2015

@mirorka bolo to myslene ironicky

denduska
28. okt 2015

@sono2 ? Neviem kde to tam vidíš. Môžu vzniknúť kedykoľvek v priebehu tehotenstva. Tie ktoré vzniknú hneď na začiatku sa buď zreparujú alebo sú nezlučiteľné s ďalším vývojom. Neskôr je to už veľmi individuálne ako ho ovplyvnia.

katuskamala
28. okt 2015

@llallika cely zivot budes zit s otazkami typu: co by bolo keby som ho nedala zabit? A zo skusenosti mojej znamej si myslim,ze nikdy neprestanes lutovat... bud si ista rozhodnutim. Ak co i len trochu vahas nerob to...

ginepra
28. okt 2015

Nerob to... Urcite nebudes lutovat, ked ho budes mat na rukach...

mirorka
28. okt 2015

@ninuska8 nikde som nenapisala, ani som to dokonca nezamyslala, ze to dieta ma byt zabite. Ja som proti potratom. Neviem, preco si myslis, ze ja niekoho podporujem, aby isiel na potrat. Ja som akurat za presne vyjadrovanie, hlavne pokial sa tu bavime dospeli ludia. Detom sa toleruje, ked si hovoria vymysly, aby mali vacsi zazitok napriklad z Mikulasa alebo sprostosti o Zubkovej vile. Ale dospeli ludia by sa mali rozpravat ako dospeli. Ja si fakt nemyslim, ze historky o tom, ako si plod v 6 tt mysli toto alebo si mysli tamto, nicomu nepomozu, ani nepresvedcia nikoho o nicom, ak teda predpokladame, ze dotycna nezije vo fantazijnom svete. Dokonca si myslim, ze pravy opak, ze ked si toto precita niekto, racionalne zalozeny, tak prave vdaka tomu uplne zavrhne to hlavne, ze sa jej tu radi, aby nesla na UPT. To je vsetko. Vazim si Ta, ze sa staras o tri deti a cakas stvrte pri Tvojom zdravi, mozem dat uprimne len klobuk dole. Nie kazdy ma v sebe tolko sily a mozno aj opory vo svojom okoli.

petra7777
28. okt 2015

@ninuska8 Tak čo sa sťažuješ, aká si chorá? Netreba len deti narobiť a potom nariekať ☹

nasta55
28. okt 2015

@llallika skoda ze si sa tak rozhodla ale nikto nemoze rozhodovat za teba a sudit ta. Mala si to radsej nechat na osud. Ja by som si babo nechala, ale uz sa uistila ze dalsie uz nikdy nebude.

ginepra
29. okt 2015

@petra7777 Ako moze byt niekto taky necitlivy a tvrdy... Pisatelke @ninuska8 predsa neslo o stazovanie sa, ale o snahu povzbudit zakladatelku temy, ze s podobnymi problemami nie je sama a daju sa zvladnut... Akoby si bola aj ty po potrate, ked si ju dovolujes takto komandovat...

poohie
29. okt 2015

@ginepra @petra7777 myslim, ze kto chcel, pochopil, ako to ninuska myslela... a kto chce rypat, ten si rypne.

petra7777
29. okt 2015

@ginepra
@poohie Milé dámy, tu nešlo o žiadne rýpanie.....Ženy na MK sa totižto pretekajú, ktorá bude mať viacej detí, aby ju všetky ostatné "obdivovali", že aká je dokonalá "supermatka" ....opisuje neustále tie úžasné chvíle , aká je ona skvelá...ako všetko stíha.....všetko zvláda..... a večer padá na hubu vyčerpaná, že nevie ani aký je rok....dostavia sa depresie, frustrácia....úzkosti a manžel jej zdupká s 20 ročnou vysmiatou "lepetkou", lebo sa na tú jej ubolenú tvár a ustavičné sťažovanie nemôže ani len pozrieť ☹ Potom ostane sama so 4....6.....8....deťmi, depresie sa stupňujú a vyplakáva kade-tade (hlavne na kadejakých sociálnych sieťach....v telke.....na MK ), aký je ten jej muž debil, že ju nechal samú a čo si ona teraz počne s toľkými deťmi, že nemajú čo jesť....kde bývať atď.....ale keď ju prosil, že už viacej detičiek nechce, len ho odbila a presadila si (alebo žeby "pridržala"?) svoje ! A týmto príspevkom nepíšem o žiadnej konkrétnej "supermatke" , ale LEN o niektorých....určite sa v tom príspevku nájdu 😠

denduska
29. okt 2015

@petra7777 ale prosím ťa. Decko vždy robia dvaja. Hádam žena nedrží chlapa s nožom pod krkom a nasilu si tam vopchá jeho výsosť. Keď jej ho tam dobrovoľne strčí naostro, tak nemá čo nemať nervy sa pozerať na vyčerpanú ženu a nemá žiadne ospravedlnenie aby letel za mladou. Naše tretie prišlo tiež úplne, ale úplne nevhod. V tehotenstve som mala toľko problémov, že som od 20.tt chodila po všetkých oddeleniach. Po večeroch som presne tak revala od fyzickej aj psychickej bolesti ako opisuješ.. Len našťastie nemám doma100% truľa a postará sa, lebo vie čo má robiť a ako sa zodpovedať za to čo urobil.

iukas
29. okt 2015

@denduska nechapem slova, prislo nevhod a nie je trulo, lebo sa zodpoveda za to co urobil, to ti nie je hanba nieco take napisat? v dnesnej dobe dvaja dospeli ludia neviete ako sa da prist resp. neprist k dietatu? ak sa ma teraz cely zivot zodpovedat za to, co urobil (to su tvoje slova), tak potom je korunovany trulo.

petra7777
29. okt 2015

@denduska ON urobil ??? A ty si bola kde?

onlika
29. okt 2015

@sardinka32
@gagik
@stefit

Milé dámy, neberte si ma do úst, ja som nediskutovala s vami. Každá si žijeme svoj život, vy svoj, llallika svoj a ja svoj. Každá máme právo voľby a je len a len na nás, ako sa rozhodneme. llallika sa rozhodla tak, ako sa rozhodla, ja nehovorím, že to je správne, alebo nesprávne, je to JEJ rozhodnutie. Vy si majte detí, koľko chcete, len vám prajem, aby ste ich zvládali vychovať, uživiť a ešte si aj žili svoj život. Zakladateľka sa rozhodla, že ďalšie dieťa nechce. To, že sa mala chrániť, rozmýšľať predtým, atď, to vie aj ona sama, ale ako všetky vieme, žiadna ochrana nie je 100% -ná. Teda je, nesexovať. aj to jej tu niektoré odborníčky radili. Len neviem, čo potom ten manžel, nájde si inú? Lebo manželka sa bojí otehotnenia.
Skrátka, som sa moc rozpísala, chcela som len napísať, že ani vy, ani ja nežijeme jej život, rozhodla sa, ako sa rozhodla. A ako sa hovorí, nesúď, lebo budeš súdený

denduska
29. okt 2015

@iukas pekne si to prekrútila, ale to je tvoja vec 😉 A podrobnosti, prečo bola v tom čase v mojom prípade možnosť otehotnieť blížiaca sa k nule, tu určite rozpisovať nebudem. K tomu praktických, finančných a neviemakých dôvodov, pre ktoré tu ženy chodia na UPT ako na bežiacom páse, a prečo som to nazvala "nevhod" som mala zľava aj sprava sto. A mať dieťa je pre mňa obrovská zodpovednosť. Takisto pre môjho muža. Neviem čo to znamená pre teba, ale do toho ma nič.

@petra7777 tam, kde on. Ja sa nevyviňujem (vlastne ani žiadnu vinu necítim), to ty si urobila z tých mužov nesvojprávnych chudákov. Nechce mať dieťa, nechce, nikto ho nemôže nútiť. Má takisto kopec možností ako sa nechcenému oplodneniu vyhnúť.

iukas
29. okt 2015

@denduska aj ked ako pises, je teba do toho nic, ale ja mam dve deti, ktore mame preto, lebo sme ich chceli, vtedy, ked sme ich chceli a taky je aj moj vztah k nim. Rozhodne neprisli nevhod, ani sa nikto nemusi zodpovedat za to, ze mi ich urobil.

gagik
29. okt 2015

@petra7777 tak sak nech teda ide na potrat a hned nato nech si da spravit silikony, aby nebola vdaka trom detom nahodou skareda a unavena a nie uplne vysmiata ako si to milostpan manzel predstavuje, lebo sak potom sa mu fakt nie je co cudovat ze zdrhne s veselou dvadsiatkou....

petra7777
29. okt 2015

@gagik Už na tom UPT bola.....A keď nerozumieš tomu, čo som napísala, tak láskavo netáraj nezmysly...úplne, že od veci píšeš 😝

denduska
29. okt 2015

@iukas tak načo to tu potom vypisuješ? Nie každý to má také ideálne od začiatku ako ty. Niektoré veci sa totiž dejú aj mimo nášho nalinajkovaného plánu. Aj s tými sa dá ale naložiť a môžu človeka veľa naučiť. Možno viac ako to čo si naplánoval.

gagik
29. okt 2015

@petra7777 zato ty si to napisala uplne k veci.

iukas
29. okt 2015

@denduska pisala som to preto, lebo si napisala, ze nevies, co pre mna znamena mat dieta. a pisem to preto, lebo ak niekto povie, ze dieta prislo nevhod, tak podla mna chybal na hodine biologie na zakladnej skole... pretoze aj vztah k tomu dietatu potom musi byt ako k niecomu, co prislo nevhod a to mi je velmi luto...

zvolsiinylogin
29. okt 2015

Asi bola s romom..

danik1505
29. okt 2015

@cichlida fuj, ty si bezcitná... niekedy ľutujem, že matky takýchto bezcitných ľudí, ako si ty, nešli na potrat....

iukas
29. okt 2015

@danik1505 no, nie som si ista, ci po tejto tvojej hlaske je prave cichlida ta bezcitna..

denduska
29. okt 2015

@iukas To už sú tvoje konštrukcie, podľa mňa veľmi odvážne, pretože nebudem ďaleko od pravdy keď poviem, že minimálne polovica detí nie je naplánovaných na deň a minútu, ale budiž. A tvrdiť, že potom k nim rodičia nemajú vzťah..uf. My keď sme ich chceli, neprichádzali, tak podľa teba, by sme žiadne mať nemali. A to, že v čase zistenia tehotenstva môže vyzerať všetko negatívne, ešte neznamená, že to tak aj je a ostane. Ja keď sa na to pozerám s odstupom rokov, viem, že všetko sa to stalo a dialo tak ako malo byť. A nevrátila by som čas, aj kľudne by som prežila všetko odznova. Aj keď vtedy som to tak cítila, že je to nevhod. Nehanbím sa za to, som len človek. Ty si asi niečo viac alebo neviem...

A vlastne je toto tu celé bezpredmetné, zakladateľka je už po zákroku.

poohie
29. okt 2015

DOST UZ, ZENY! hadat sa mozete inde, toto je tema o inom. a zial uz je pravdepodobne pase...

gagik
29. okt 2015

@iukas a preco by mala byt bezcitna, sak podla cichlidy je o.k ist na potrat, takze aj keby s nou sla mama na potrat tak by to podla jej logiky malo byt o.k.

iukas
29. okt 2015

@poohie ale ved to je jedno kde sa hada, tretina tem na tomto fore je o hadani sa, tretina o somarinach typu ci som ohrozila svoje dieta, ak som vypila hrncek kakaa a mozno som uz treti den tehotna a len tretina je skutocne seriozna. myslim, ze kazdy s inteligenciou, ktora nepotrebuje specialne vzdelavanie to rozozna a tak to berie..

iukas
29. okt 2015

@gagik cichlida je bezcitna, lebo tvrdi, ze je ok ist na potrat. ak teda danik1505 tvrdi, ze cichlidina mama mala ist na potrat, tak potom danik1505 je aka?