Interupcia v Žiline
mám po 30tke, 3 deti v predškolskom veku, migrény, cystu, myom a na sone bol aj živý plod (6tt)
- plus po úmrtí v rodine som brala rôzne oblbováky
- nemôžem si dovoliť ostať ležať v nemocnici na rizikovom a
- doktor mi povie že diazepam a neurol v kombinácii s liekmi na migrénu : je aj šanca že dieťa nebude moc poškodené.
- mám sa vykašlať na moje živé deti?
- momentálne nemám ani na ten poplatok 170€ plus všetky predoperačné vyšetrenia
- a pohľady personálu ako na sériového vraha
nepíšte mi prosím, že všetko sa dá zvládnuť.
prosím koho známa to absolvovala v žiline + mená doktorov na predoperačné vyšetrenia, poplatky a hlavne prístup výčitky mám a nepotrebujem to aj od zdravotníkov)
dakujem
@mysuliatko7 tiež sa divím 😀. Ale už nebudem
Nechapem ako tu mozu potraty obhajovat zeny s malymi detmi, nevazite si co mate, vam keby zlate tehly padli do huby, tak si to ani nevsimnete. Sak ja kebyze idem na upt, tak teraz nemam moje krasne dievcatko, tak ako moze nikto povedat ze upt je v pohode a nejedna sa o vrazdu svojho decka.
@petra7777 Znasilnenie je ina vec....to viem pochopit...mat vedome nechraneny ci slabo chraneny styk a potom nechciet znasat nasledky je vec druha. Nech mi nik netvrdi, ze v case antikoncepcie nehoda?
Pani nema peniaze, berie oblbovaky, ma myom, ale riskuje a sexuje....V tom pripade by som radsej docasne nesexovala vobec, ak beriem antidepresiva a nemam ani cent...jednoduche....
@martaniana to ako zo srandy pises? Tvoje dieta znasilnia v 17.na diskoteke, otehotnie a aj tak nech si ho necha? Ja len tolko poviem. Kazdy ma pravo sa rozhodnut, kazda matka ma pravo sa rozhodnut. A podla mna lepse umele.prerusenie ako novorodenec v odpadkoch, alebo niekde mrtve dieta v skrini, ci tyrane doma. Ale tak, myslim, ze fakt stacilo. Nech sa kazdy rozhodne sam. A k tomu srdcervucemu prispevku s gynekologom. Tak napr.mne po3.cisarskom byburcite nepomohlo, keby zabil to dieta, co by som mala.na rukach, zial moja maternica a celkovo organizmus by to nevydrzal, takze asi tak. Zena sa ma chranit pred sexom, ale.niekedy sa fakt stane aj napriek antikoncepcii.
@gagik nemozeš porovnavať svoju predpokladám pohodovu situáciu z ktorej vzišlo dieťa s inými situáciami z ktorých tiež vzidu deti....zial...
Ja osobne som tiež proti upt...ale na druhej strane ja ani ty ani nikto tu na fore nebude to dieťa ziviť, šatiť a starať sa on do dospelosti. Rozhodnutie je vzdy na zene nech je akekolvek. My tu budmeme len ,,moralizovať,, ze takto by sa to malo. Ja si to tiež neviem predstaviť ze by som nemala teraz moju babulu - ale jej splodenie nemozem porovnavať s nejakou znasilnenou, pripadne chorou a labilnou zenou...
Ak by som bola znasilnena a z toho by vzišla tak ma mozu rovno odviezť do Pezinka...to som si ista.
@sardinka335 ano znasilnenie alebo extremna chudoba su uplne krajne pripady, co sa vsak na slovensku vyskytuje velmi zriedkavo, ale vascina zien co idu na upt tam ide s pohodlnosti, sebeckosti, lenivosti sa" otravovat s dalsim deckom plus znova to hrozne brusisko, ked by predsa len radsej sla na dovolenku k moru a kupovala si drahe handry a mala svaty pokoj" (ja za tymi argumentami co sem podaktore pisu fakt vidim toto) a neverim ze pri uzivani antikoncepcie (nemyslim preprusovanu suloz, nakolko su lenive riesit este aj tu antikoncepciu) sa tak casto stane ze otehotneju.
Možno keby umelé prerušenie stalo toľko ako pokus pri ivf čiže pár sto euro, ženy by rozdávali pozor alebo si dieťatko nechali☺
"Novorodenec v odpadkoch, mrtve dieta v skrini atd." to uz k akym extremnostiam ste sa v tejto diskusii dostali, zeny? Aj ta zena, ktoru znasilnia s nasledkom pocatia to dieta moze aspon minimalne vynosit a dat na adopciu, poradovniky cakatelov su kilometrove, myslim, ze nejaka rodina tuziaca po dietati by sa nasla. Plus je mozne ze aj ta znasilnena zena by si to pocas tehotenstva mohla rozmysliet a dieta si nechat, aj to sa stava.
Toto ale nie je pripad zakladatelky tejto temy. Ak by bol, myslim, ze reakcie by tu boli uplne ine. Nechcem tymto povedat, ze zena, ktora uz nechce dalsie dieta, nema az do prechodu spat so svojim chlapom, ale v dnesnej dobe vselijakych moznosti, ako nechcenemu tehotenstvu predchadzat, ktorych je xy, je to nezodpovedne. Netreba sa vsak spoliehat len na jednu a skombinovat minimalne dve. Ak ale zena otehotnie, lebo sa nechrani, pritom vie, ze dieta nechce, ma zdravotne problemy a uziva aj psycho lieky, tak to je podla mna jej vina, nie toho pocateho dietata.
@bejbinka podla teba je v dnesnej dobe az taky zriedkavy ten novorodenec v igeltke v odpadkoch? Podla mna zial nie. Ano da sa chranit, ale niemedy to zlyha a netreba hned odsudzovat, kazdy nech nesie zodpovednost za svoje telo a plod sam. Lebo clovek nikdy nevie, v akej situacii sa raz ocitne... a je smiesne povedat na cokolvek "ja nikdy" "mne sa to stat nemoze". Pekne slnecne sviatocne dni vsetkym.
na žiadosť zakladateľky diskusie sa diskusia uzamyká

@martaniana Ako to môžeš tvrdiť, ak si to nezažila....Ty sama netušíš, ako by si sa k tomu postavila, tak netáraj nezmysly :( Aký prínos má depresívna matka pre to nechcené dieťa po znásilnení, čo jej ten hrozný zážitok neustále pripomína ? Poniektoré ste fakt úplne mimo....to vás hormóny postavili mimo reálny svet, alebo trpíte laktačnou psychózou? Ak teda nieste pred, alebo po pôrode, to znamená, že máte vygumované mozgy ....čo je teda veľmi smutné ☹