icon

Jazdenie po diaľnici denne 60 km tam a 60 km späť počas tehu

sensen12
10. feb 2016

chcem sa spytat,ci jazdenie do prace a tych 120km denne nemoze sposobit nieco vaxne v teho,ci sa nemoze fokobca z tych otrasov zastavit miminku srdce,dakujem

Strana
z2
moni244
10. feb 2016

vau, nad tímto si dlho uvažovala?

sensen12
autor
10. feb 2016

nie,musim cestovat a som z toho dost hotova a uz som prekonala 4 nezdary,ci zeny,co im daco xkrat nevyslo su uz kludne?

gagik
10. feb 2016

@sensen12 ostan doma na PN

sissy27
10. feb 2016

@sensen12 nie, jazda autom dve hodiny denne neublíži, dokonca ani tvoje chodenie, presun vlakom a podobne... samozrejme pokiaľ sa bavíme o normálnom, bezproblémovom tehotenstve... v opačnom prípade odporúčam poradiť sa s tvojím lekárom...

lubiduch
10. feb 2016

Ak je tehotenstvo ok ze napr sa ti neskracuje krcok, neotvaras sa atd tak to urcite neublizi. Ja odporucam pri castej jazde po dialnici si mozno zadovazit bezpecnostny pas pre tehotne ale inac problem nevidim.

sensen12
autor
10. feb 2016

dakujem,pasy mame,tak dufam,ze tie otrasy nic nesposobia

anakristina
10. feb 2016

Dala by som sa radsej na pn ako by som sa mala denne takto stresovat.otrasy mi vadili v prvych tyzdnoch lebo som mala bolesti.sice odo mna nikdy nebudete pocut ze tehu nie je choroba a vobec sa nesetrite.nikdy

evittam
10. feb 2016

@anakristina Prepáč, ale tehotenstvo je choroba? Hmmm, to počujem prvýkrát.....Áno existuje rizikové tehotenstvo - ale to tiež nie je choroba.
@sensen12 Chápem tvoje obavy v tvojej situácii, no my ti tu moc nepomôžeme - na tvojom mieste sa porozprávam s gynekológom ako to vidí on a taktiež musíš sama cítiť či ti to vadí alebo nie. Ja som pri druhom tehu mala na začiatku problémy - musela som ležať 2 týždne ale našťastie všetko dobre dopadlo a bola som veľmi rada, že sa môžem vrátiť do práce -doma by som to asi nevydržala aj keď ak by som musela tak je jasné, že by som preto spravila všetko. Držím pršteky. 😉

j.a.n.e.7
10. feb 2016

Ahoj, asi by som sa poradila s gynekológom, predsa len 120km denne zas nie je málo + stres na ceste. Závisí aj od toho, aké máš auto, napr. ja som z našich dvoch áut dokázala používať len 1, lebo v tom nižšom som mala stlačené brucho a vadilo mi to, ale v druhom vyvýšenom SUV to bolo v pohode, aj kvalita otrasov samozrejme.... Ja som ležala na izbe s kočkou, ktorej sa začal predčasný pôrod práve kvôli tomu, že cestovala za priateľom cca 800 km sama, uznala, že to nebol asi najlepší nápad. Takže je to na Tebe, ako sa cítiš, či si zdravotne v poriadku atď.

sensen12
autor
10. feb 2016

zatial,ze to nevadi,ale ze riziko tam je,no najradsej by som nesla vobec,ale kto odnesie dieta do skoly,kedze ma skolu pri mojej praci a tak sme mohli byt skorej spolu....aaach,ja si myslim,ze ziadne otrasy nie su ok,este aj vej,35,uz nie je nic moc

sensen12
autor
10. feb 2016

@j.a.n.e.7 a ona len raz isla za priatelom a potom sa to stalo,ci opakovane jazdila

anakristina
10. feb 2016

@evittam myslela som to tak ze mi lezie na nervy ked niekto zahlasi tehotenstvo nie je choroba vtedy ked niekto ma naordinovany klud na lozku kvoli komplikaciam ako nizko pol.plac. alebo krvacanie.vadi mi ked sa niekto stara do priebehu tehotenstva inej zeny ked o tom nic nevie.ked som doma na pn vidia len to ze sa robim chora....no moze to mat niekolko dovodov.

j.a.n.e.7
10. feb 2016

No pokiaľ viem, tak šla za ním do zahraničia, čiže bola to dlhá cesta a po nej sa jej začal pôrod (okolo 27tt
), lebo keď som prišla ja do nemocnice tak tam už ležala 2 mesiace a práve vtedy v 35tt jej vysadili lieky, že už je bábo dosť zrelé.

katrin21
10. feb 2016

@sensen12 mas pocit, ze jazda po dialnici je ako jazda po tankodrome??? podla mna bezna chodza robi vacsie otrasy, ako jazda v aute po dialnici...

sensen12
autor
10. feb 2016

@j.a.n.e.7 aha,takze tak,tak snad to zvladnem,po dialnici je to kvazi ok,aj ked denne tam lieta kopu blaznov,horsie po malych ulickach,kde su diery v zemi a kazdy meter lezi retarder,strasne to je,ked chodim,robim si pauzy

priora
10. feb 2016

Ja som chodila prvé 3 mesiace do prace a dokopy za den to bolo 140 až 280 km záležalo ci som išla za priateľom ale vždy minimálne 140 km a všetko Ok

mimla
10. feb 2016

Tehotenstvo nie je choroba, ale nie je to ani normálny stav, preto sa tomu hovorí, že žena je v "druhom stave". Neviem ako je to u zakladateľky témy, ale napríklad ja som mala vyslovene nedoporučené cestovanie po diaľnici. Ale išlo o diaľnicu pri Brne. Taká panelová, po ktorej keď idete, tak ste ako v masážnom kresle. Tak som uprednostnila vlak. Inak som behala do diaľniciach ako šinter. Len takýmto panelovým úsekom som sa potom radšej vyhýbala.

evittam
10. feb 2016

@anakristina No môže ti to liezť na nervy ako chce ale choroba to naozaj nie je! Ak si na rizikovom tehotenstve a si PN tak máš rizikové tehu a nie nejakú chorobu..... 😉

anakristina
10. feb 2016

@evittam nepochopila si podstatu.a asi by bolo zbytocne nieco dodat 🙂

evittam
10. feb 2016

@anakristina Ale pochopila a veľmi dobre - prepáč ale nie som ani blbá a ani len priemerne inteligentná. Ale asi ty nechceš pochopiť čo je zjavné a normálne. Ale nevadí - ty si tehotná a je to choroba - tak veľa šťastia až do pôrodu aj pri pôrode ti želám. 😉

henikav
10. feb 2016

@sensen12 pokial nemas ziadne zdravotne problemy, jazda autom ti nic nespravi, ani babatku, to je v brusku dobre chranene, aj ja denne dochadzam, dochadzala som az do porodu a potom zas s novorodeniatkom. Ina vec by bola keby si bola na rizikovom, keby sa ti otvaral krcok maternice, ale v takom pripade by si bola vypisana doma na marodke, v takom pripade sa len lezi a kludovy rezim

katuliena82
10. feb 2016

@katrin21 mne napr. vadi menej chodza pomala, chodim naschval ako slimak. Ale jazda autom je peklo...vyhybam sa autu ked mozem. Max. 1x za tyzden, ale som na rizikovom kvoli kontrakciam predcasnym. Inac neviem, ako to je, ked v tehu nie su problemy. Take som nezazila

anakristina
10. feb 2016

@evittam dakujem.

sensen12
autor
10. feb 2016

dakujem za vsetky info,tak snad to bude ok,netreba to tak brat hrozne,aj ked tie otrasy nic moc teda

anakristina
10. feb 2016

@katuliena82 odkedy mavas tie kontrakcie?ja som mala take bolestive tvrdnutia.do konca aj v lahu.odkedy menej uzivam femibion je to menej caste.mna boli strasne tam dole aj pri rychlej chodzi a aj vtedy ked dlho sedim na tvrdom.pri jazde iba ked su vytlky alebo velmi zle cesty.

stanno
10. feb 2016

heh.. no..celkom dobrý dôvod "vyžiadať" si od drahého nejaké pohodlné autíčko. Určite je rozdiel absolvovať to v malom kostitrase alebo v niečom pohodlnom s mäkkším podvozkom. Každopádne nesmie to byť nič športové, tie majú tvrdý podvozok a cítiš aj každý kamienok. A žiadne nízkoprofilové gumy 🙂)

Francúzske autá majú celkom pohodlné podvozky.

zan33
10. feb 2016

Kazde tehotenstvo je ine, ale trosku ta ukludnim 🙂 Ja som bola 1× tehotna v 37 a pendlovala som tyzdenne 800 km (400 tam a 400 spät) + xy denne po BA. Samotne soferovanie nie je nebezpecne, ja som si to odsoferovala aj do porodnice 45km 🙂, horsie su stresy na ceste. A ked sa este aj sama kvoli soferovaniu stresujes, zvaz rizikove. Aj mna prave kvoli tomu pendlovaniu hore dolu lekar vypisal. Ale jazdit som neprestala, ale uz som nebola v strese ze musim. Skus sa viac ukludnit. Psychika robi velmi vela. Ak to ma dobre dopadnut, tak to tak dopadne. Neboj sa. Nic v zivote nejde nasilu. Drzim palce.

sensen12
autor
10. feb 2016

@zan33 dakujem za taketo slova

katrin21
10. feb 2016

@sensen12 to sa mozno tebe zda, ze chodza je menej narocna PRE TEBA. ale nie pre tvoj krcok a maternicu.... ovela viac sa zatazuje pri chodzi, aj pomalej, ako ked sedis v aute....

sensen12
autor
10. feb 2016

@katrin21 fakt?myslis teda,zesedenie neva tolko?

Strana
z2