icon

Je bezpečné dvíhať 14 kg dieťa na začiatku tehotenstva?

3. apr 2025

Ahojte, som na úplnom začiatku tehotenstva a doma máme staršieho synčeka, má tak 14 kíl. Dosť sa bojím keď ho musím dvihnúť,najmä na ihrisku keď chce ísť na hojdačku, preliezky..ale aj doma sa tomu neviem vždy vyhnúť. Myslíte,že by to mohlo uškodiť ? 🫤

majlo1234
3. apr 2025

Nie

pribinak
3. apr 2025

Nie.

dzulli1980
3. apr 2025

Ja som tiež dcéru musela nosiť, mala také nejaké urevané obdobie vtedy, furt na mne visela ... bola som v nejakom 7. týždni ... ja som potratila ... ale myslím, že keď ho sem tam zdvihneš na hojdačku, na stoličku, neuškodí to.

denkabemommy
3. apr 2025

Nosila som syna celé tehotenstvo, aj v čase keď som mala vypísané rizikové a v pohode. Netreba to samozrejme siliť ale keď vyložíš dieťa na hojdačka, tak z toho istotne nepotratíš, väčšiu námahu zo seba vydáš pri vysávaní bytu

nika11103
3. apr 2025

Ja teda nemám dve deti , ale mám v okoli veľa žien , ktoré maju staršie dieťa , dokonca aj viac , musia ich tiež zdvihnúť , preložiť , vyložiť , atd . Ani jedna nepotratila . Pokiaľ nebudeš mať staršie dieťa 24/7 na rukách si myslím , že sa určite nič zle stať nemôže . Držím palce

7lenka11
3. apr 2025

Počas druhého tehotenstva som nonstop nosila prvú dcéru na rukách a nič sa nestalo. Dokonca som v 41tt s ňou liezla po rebríku do dosť vysokého domčeka so smyklavkou, lebo sa sama bála. A každý deň som mala 15 000 krokov a viac. Všetko som zvládla a pôrod bol ultra rýchly.

pl2y
3. apr 2025

Nič iné nám neostáva 😀ja som otehotnela, keď mala dcerka 1r 9 mes..teraz som v 29tt a dviham ju denne milionkrat..dnes sa rozhodla, že chce ísť do veľkého detského kútika,tak som tam lozila po štyroch, chodila po schodoch a smykala sa do guliciek a tahala koleso aj dieta hore, aby sa mohlo šmyknúť( potom som spala 1,5 hod zarovno s dcérkou🤣)..a zatiaľ všetko ok, akurat sa snažím sústrediť sa na to, ako robim jednotlivé pohyby a stiahnuť panvové dno a celkovo telo/ krize, keď ju dviham..

summer138
4. apr 2025

Dvíhala som od začiatku do konca, môj syn mal 14kg a 20 mes keď sa narodil mladši, nemal sa mi kto iný postarať.

jesenzima
4. apr 2025

Neuškodí. Teda aspoň myslím. Ja som tehotná s druhým dieťaťom nosila dcéru vyše 2,5 ročnú na krku posadenú a v pohode 😀

autor
4. apr 2025

Ďakujem všetkým za odpovede 🙂 verím,že všetko bude ok

siska53
4. apr 2025

Neboj, ja som tiez takto mala, v pohode. Aj vzdorujuceho a metajuceho, revajuceho som ho v 7. mesiaci davala do buginu a priputavala ho.