Je bezpečné letieť lietadlom v určitom mesiaci tehotenstva?
Ahojte baby, chcem sa opýtať počula som,ze tehotné by nemali v určitom mesiaci ísť lietadlom viete mi prosím povedať od ktorého mesiaca by sa nemalo? Lebo chceme ísť na dovolenku ale reku sa spýtam ako to vlastne je.
Ďakujem po prípade sa viem ešte opýtať mojej GYN keď pôjdem na kontrolu
@derna paci sa 😊 lietat mozes teoreticky od zaciatku po koniec tehotenstva, tam ide len o to aby ti to povolila letecka spolocnost. Oni totiz neoblubuju porody na palube. 😁 tak len preto. Urcite si zisti ci nepotrebujes hlavne potvrdenie, tlacivo od lekara ze nemas problemove tehotenstvo a mozes letiet, neviem v akom tt si.
@mimi013 fuha, ďakujem a nebude mi zle.? 😂raz som bola, a môj žalúdok mi tak dvíhalo ze som si myslela ze umrem ale to len tie prve momenty a pristátie. Aký to bude mať ten vplyv na tehotenstvo a bábätko keď ma tak na dvíhalo 😂
@derna paci sa 😊 lietat mozes teoreticky od zaciatku po koniec tehotenstva, tam ide len o to aby ti to povolila letecka spolocnost. Oni totiz neoblubuju porody na palube. 😁 tak len preto. Urcite si zisti ci nepotrebujes hlavne potvrdenie, tlacivo od lekara ze nemas problemove tehotenstvo a mozes letiet, neviem v akom tt si.
@mimi013 ešte som u Dr nebola ale cca 2 mesiac ak nie už tretí radšej to nepocitam pri našom zdravotníctve 😫
@derna za mna, ked nelietas pravidelne, by som lietadlom nesla. Je ine, ked mas nalietaných xy hodin a lietanie ta nestresuje. Ale ked mas letieť druhykrat v zivote a prvykrat ti to robilo problem, isla by som autom niekam.
Ja som letela v každom tehotenstve, všetky lety medzi druhým a piatym mesiacom. Vždy som sa bala, ale detom nič nie je.
@mimi013 fuha, ďakujem a nebude mi zle.? 😂raz som bola, a môj žalúdok mi tak dvíhalo ze som si myslela ze umrem ale to len tie prve momenty a pristátie. Aký to bude mať ten vplyv na tehotenstvo a bábätko keď ma tak na dvíhalo 😂
@derna no podla toho ci ti byva zle pri lietani lebo mne vobec. Vplyv na tehotenstvo by to nemalo mat ziaden, ani na babatko, toho sa obavat nemusis. Su rozne konspiracie na nete ktore nie su potvrdene ani lekarmi, takze to mozes byt v klude. Vplyva to skor na matku ako na dieta, zvyknu puchnut nohy, preto su dolezite kompresne pancusky. Ale ak ti byva zle aj ked nie si tehotna, tak neviem neviem. Ty vies ci to zmaknes, ale predsa len stres robi svoje aj ked nie si tehotna.😁
Lietadlom ist mozes … ale pozor kazda spolocnost to ma ine - niektore pozaduju povolenie od lekara po 26 tt niektore po 32 tt a lebo v 36 tt. Ja som lietala, ale iba v ramci EU … na 8/9 h by som si netrufla. Zaludok ma nebolel … len usi, ale v tych mi zalahne skoro kazdy let … (pancuchy som nemala … ani trombó Zu ale moje l’ETT boli do 2,5h)
Ahoj,ak môzem poradiť, ja som v tehu používala pri cestovaní tehotenský podsedák MOSH. pomohlo mi to najmä pri dhších cestách, ale mala som ho stále v aute aj na krátke presuny, moc mi to pomohlo