Je bezpečný sex v tehotenstve?
Sex v tehotenstve
Ak ti lekar nezakazal, kvoli zdravotnym komplikaciam, tak ano
Uvidíš ak dostaneš nejakú fajnovú infekciu tak prúser
To zavisi od tvojho zdravotneho stavu. Ja som mala sex zakazany v prvom tehotenstve kvoli krvacaniu bez zjavnej priciny v podstate od zaciatku tehotenstva, v dalsom tehotenstve zakazany sex kvoli krvacaniu ale to mi uz zistili hematom, tiez zaciatkom mi ho dr zakazal.
Na toto ti odpovie tvoj osetrujuci gynekolog.
Moja doktorka napríklad vždy v 1 trimestri zakazuje. Aj bez komplikácii vraj sa toho radšej zdržať. Ale všeobecne sú názory, že ak nie sú na to dôvody, tak sa normálne môže.
@mesiacik66 Ak nemas problemy, nemas skrateny krcok pod 25mm, placentu praevia/ accreta po 24tt, tak mozes mat sex.
V poslednom trimestri skôr nie lebo to môže vyvolať pôrod. V prvom tiež veľmi nie kvôli možnému potratu. Ja som sa v tehu bála. Bábätko je prvoradé
V poslednom trimestri skôr nie lebo to môže vyvolať pôrod. V prvom tiež veľmi nie kvôli možnému potratu. Ja som sa v tehu bála. Bábätko je prvoradé
@anonym_5730e3 ale len v pripade, ak je telo na porod pripravene. Inac nie..
Mne moja lekárka (bez toho aby som sa na to pýtala) hneď povedala, ze sex vôbec nie je zakázaný. Vraj pokiaľ nemám komplikácie, napr. krvácanie a pod., tak nie je dôvod zakazovať. Skus sa spýtať tvojej lekárky.

na to ti da odpoved tvoj lekar, ktory pozna tvoj zdravotny stav a priebeh tvojho tehotenstva
v zdravom tehotenstve je sex bezny, ak su komplikacie, tak lekar sex zakaze