icon

Je častý sex v tehotenstve bezpečný?

14. aug 2024

Zdravím. Chcela by som sa spýtať, či v tehotenstve (pri bezproblémovom) je v poriadku mať častejšie pohlavný styk? Som v 31tt aktuálne. Prvý trimester sme boli opatrnejší, potom som sa spýtala doktora či môžeme mať normálne pohlavný styk a on že áno nevidí problém. Len to som sa už hanbila spýtať, či môžme dávať všelijaké polohy a že či je vpohode keď máme aj viackrát za deň. Doteraz mi to neprišlo divné, lebo pre mňa/nás toto je normálne, ale čítala som že niektoré tehotné nemajú vôbec alebo že to obmedzili. Môžem stým ublížiť dieťatku nejako? Muž je síce obdarenejší ale nepociťujem bolesť pri tom, alebo keď trochu tak vždy zjemní.
Na kontrolách mi doktor vždy kontroluje aj krčok a vždy je všetko v poriadku, tak doteraz som mu o tom nič nepovedala, ale keď tu čítam diskusie zisťujem že asi to nie je bežné preto ma zaujíma či sa niečo môže stať…

evuska32
14. aug 2024

ja som mala vtedy tiež extrémnu chuť....a teda neublížilo mi ani 3x denne, dokonca ani deň pred pôrodom.

bombulinka
Odpoveď bola odstránená
kosicanka2018
14. aug 2024

Ja ked som bola tehotna tak sme doslova trtkali ako kraliky 😁 a vsetko v poriadku. Ani krcok sa neposkodil a ani nedozrel skor. Bud v poho. Pokial to nie je vyslovene nejake tvrde sado maso tak je to ok

kiki68
14. aug 2024

Ja som sa pytala gyn a on, ze nema sa co stat, ak je muz zdravy a zena tiez v ramci tehu. Hlavne ked tak kondom skrz riziko nejakej infekcie. Ale to tiez len, ak je zena na nieco nachylna. No co, aspon budes taka pruznejsia na porod

januska12323
14. aug 2024

Môžeš robiť polohy aké zvládneš a kde ťa nič nebolí. Ak sa niečo stane určite to zistíš.

nikpa
14. aug 2024

Ak máš bezproblémové tehotenstvo nie je dôvod obmedzovať sex. Čo sa týka frekvencie alebo polôh tak len počúvaj svoje telo, ak ti bude už niečo nepríjemné alebo bolestivé, jasné že treba prestať. Inak by som to s lekárom vôbec neriešila.

autor
15. aug 2024

Ďakujem dievcata tak ste ma ukludnili 🙂

matkahelka
15. aug 2024

Zo mna bol muz az chory, lebo rano som ho budila pred pracou, poobede som ho cakala po praci ako stepna koza... Mna to uz samu az otravovalo, ale nemohla som si pomoct, v tehotenstve som mala extremnu chut na sex. snad cely den. pytala som sa na to aj gynekologa, ci je to ok, ze mam pocit, ze cely den myslim len na to, kedy bude sex. on sa zasmial, ze ano, v tehotenstve je to bezne. hormony plus vsetko tam dole je inak prekrvene, tak si treba uzit, lebo po porode s babatkom, uz to libido pojde narazovo dole.

evickuska
16. aug 2024

@autorka ja som mala sex aj rano v den porodu, sex nie je choroba a pokial neskodi a nemas obmedzenia no stress 😁