icon

Je možné ovplyvniť váhu bábätka počas tehotenstva?

11. dec 2024

Ahojte zienky. Som druhý krát tehotná a na poradni mi dnes doktor povedal, že drobec bude veľký, som síce v 27tt, no maly rozmerovo až na 29tt (do teraz sedel presne na deň).. Bohužiaľ nemám ešte test na cukrovku, idem až tento týždeň, či za tým nemôže byt aj to. Ale je pravda, že som sa bohvieako nestravovala, mala som obrovsku chuť na sladké a hlavne pri mladsej dcére jedavam dosť nepravidelne.. Takze ktovie. Podľa tabuliek by mal mat maly 1kg a má skoro 1,4 🙈 Tak mi len napáda, či sa dá nejako ovplyvniť vaha babatka (ja sama som pribrala len 6kg zatiaľ)? Samozrejme nie diétami, ale napríklad racionálnou stravou na zelenine, masku a vynechanie sladkosti. Nemáte niektorá skúsenosť?

e1i
11. dec 2024

To je velmi orientacne. Syn mal mat 2t pred porodom 3,5kg +- 0,5kg a realne tych 3,5 mal 2t po narodeni. Narodil sa s tabulkovymi 3240g a 50cm

colsami
11. dec 2024

Tie merania si velmi orientacne. Takze by som to urcite neriesila, a najma v 27tt.

amelie2017
11. dec 2024

Vobec sa tym netrap. Samozrejme, ze je lepsie, ak sa budes pravidelne stravovat a namiesto cokolady si das napr. jablko, ale tie vahy babatiek..staci jeden milimeter a vaha sa velmi hybe.

januska12323
11. dec 2024

Tak váhu veľmi neovplyvníš ale zdravšie sa treba stravovať aj tak. Kvôli sebe aj bábätku.

nevenka
11. dec 2024

Ja som jedla velke mnozstva, aj sladkeho, vsetko rad radom...a najvacsie dieta malo 3100g 🤣. Druhe dieta, tam som pribrala dokopy 25 kg, bola som jedna mala velka gula a dcera mala v 40+4 pri narodeni 3050g. Takze podla mna sa to neda ovplyvnit.

euka210
11. dec 2024

neovplyvnis to. Moj prvy mal 4,5kg a druhy 4,2 a aj to bola sc o tyzden skor. Ziadna cukrovka nic, proste genetika. A to som prve 4 mesiace schudla. Niekto ma ledva 3kg babo a niekto rodi 4kg.

petamich
11. dec 2024

Nie vaha plodu sa podla mna ovplyvnit neda

autor
11. dec 2024

@colsami ja viem, len od začiatku vravel, že bude väčší (kvôli obvodu hlavy) ale rozmerovo sedel na svoj týždeň… dcérka mala len 3020g a mala som brutal problém ju vytlačiť, narodila sa modra, nedychala atd tak panikarim, že ako to dám keď bude mat 4kg napríklad?

petamich
11. dec 2024

No das 🙂 tak ci onak dnu ostat nemoze a to ti hovorim ako niekto koho dieta malo extra velku hlavu a 4.5 kg

Pripadne zvazis moznost cisarskeho, poradis sa s lekarom a uvidite

autor
11. dec 2024

@amelie2017 ďakujem za povzbudivé slova, budem musieť tu stravu lepšie poriesit.. :/ pri malej mi sladké vôbec nechutilo a teraz mi len po rozume čokolády chodia a bol mikuláš 😀

autor
11. dec 2024

@euka210 veď to, že prvá bola 3kg ale zato na váhu dlhsia (51 cm), váhu jej odhadovali tiež väčšiu ale len kúsok… možno aj dĺžka niečo robí 🤷🏽‍♀️

autor
11. dec 2024

@petamich ďakujem za podporu, dúfam, že sa to trochu ukľudní a nebude rast az tak 😀😀 keď ja mám pocit, že dnes cisarak “vybaviť” je nemožné, keď som rodila ja, v ten deň nás bolo 10 a 5 skončilo akútnou sekciou a tie ženy nechali aj 40 minút tlačiť na koze, kým povolili cisársky.. :/ samozrejme, že nemá byt len tak ale niekedy mám pocit, že to až moc prehanaju

petamich
11. dec 2024

Ano su nemocnice, kde na to celkom tlacia, aby to bolo vaginalne. Kazdopadne drzim silno paste, ja som teda fakt myslela, ze uz ho nevytlacim a aj my museli pomoct, nastastie vsetko dobre dopadlo 🤞🏻🍀 drz sa! A hlavne pred porodom odchylka v merani moze byt aj 500g (u mna zial tym zlym smerom)

colsami
12. dec 2024

Niekedy 4 kilove dieta porodis lahsie ako 3 kilove. Ved to vsetko je naozaj skoro riesit. Uvidis ako bude. Teraz sa to posudzovat este neda. Drzim palce.

michaela329
12. dec 2024

Ja sa stravujem racionálne a predsa mám veľkého chlapca 🤷 Je zakaždým na hornej hranici alebo málinko cez. 32tt a ja som pribrala 9 kíl - vody mám akurát, ale brusko ako s dvojičkami. Nejako som sa zmierila s tym, že s manželom 1.9m a svokrovcami nad 1.85 m drobunke bábo mať nebudem - ber to tak, že ak je všetko ok, bude sa Ti s ním lepšie manipulovať.

mtn112233
13. dec 2024

Mňa takmer cele tehotenstvo doktorka stratila ako bude mať malý vyše 4 kíl a že s mojimi 50 kilami a 160cm nemám šancu porodiť prirodzene.. na každom sone ten bude ale veľký..
Nakoniec to bolo 3,2 kilove drobatko.
Tie merania na sone su veľmi nepresne a len orientačné vôbec by som si s tým už ťažkú hlavu nerobila 🙂

kiki68
13. dec 2024

@mtn112233 163 cm a 50kg a porodila som 3,7kg s malym trhnutim. Taky skrabanec vonkajsi. Nechapem to strasenie, ved to neni cez 5kg

bielavila
23. dec 2024

Neovplyvnis to, ja som mala opacny problem, dcera donosena, par dni pred terminom narodena a mala 2,2 kg, vedela som ze bude drobna, pytala dom sa dr co mam viac jest, viac kaloricke alebo brat vitaminy a vravela, ze to nema zmysel, druha dcera uz troska lepsie 3,2 kg, syn 2 kg, ale ten sa narodil v 36 tt tam som brala ze vaha je nizka pre predcasny porod

autor
23. dec 2024

zienky, tak ja len, že sa mi nakoniec potvrdila cukrovka, tak ktovie či tá vaha nebola aj z nej… som týždeň na diéte už, cukor v norme zakaždým (klop,klop,klop), tak som zvedavá na kontrolu v januári, či to bude mat nejaký vplyv a prestane rýchlo rast napr..