Je naozaj glukózový test taký nepríjemný?
Absolvovala ho niektorá z vás v Trebišove? Ako prebiehal?
pre mňa - malina. Ja som dosť na sladké, čiže ani som nevnímala, že pijem niečo EXTREMNE sladké. Najväčší problém mi robila posledná pol hodina čakania, kedy mi už naozaj škvŕkalo v bruchu tak, že to pri poslednom odbere počula aj sestrička... 🙂.
Tak ja som tiez strasne na sladke, ale z toho som sa veru pogrckala...nevydrzala som ani hodinu, vlastne uz po chvili mi zacalo byt zle...
Podla mna vobec nie je neprijemny, je to presladena voda, ja som si do nej vytlacila limetku a bolo to dokonca celkom chutne 🙂
pôrod je určite oveľa nepríjemnejší 😎
Vôbec nic neprijemne to nie je. Uplne v pohode. Sladka voda, ktoru vypijes
Absolvovala som to nedávno.Prišla som aj s citronom, a nakoniec som si ho ani nevytlačila.Sladká voda, nič viac.Uplne v pohode sa to dá zvladnuť.Ak ti nebyva zle, tak myslím že ani po tejto "chutovke" ti nebude, kedže sa pije nalačno.
v ktorom tyzdni sa robit tento test? ja uz som aj zabudla 🙂)
ale pamatam si, ze mi to prijemne nebolo a napinalo ma, asi aj preto, ze to tam pila so mnou este jedna pani a ta to tam rovno aj vylozila 🙂
ale ten citron si vezmem aj ja, to je vyborny napad
pre mna bolo skor velmi neprijemne znasat ten hlad este dve hodiny
Ahoj, vobec to nebolo take strasne, citron pomoze 🙂 bola som minuly tyzden🙂
Fakt to bab zvelicuju.... tak sa zatnem a vypijem. Neumiera sa z toho. Nebudete to pit kazdy den... a pre dieta podstupite aj milion inych vysetreni,o porode ami nehovorim. Ja som pri oboch mala problem len ten, ze som sa po druhom odbere strasne zacala triast, ked mi klesol cukor, tak me leteli do bufetu a dobre som sa najedla a bolo dobre. 🙂
MNe to chutilo
mne to chutilo tiež, kamošky ma strašili neskutočne, že mi príde zle, bude mi na zvracanie a bol to presný opak, vypila som ho naraz a najhoršie bolo iba to čakanie, neprišlo mi to až tak strašne sladké a sestrička sa ma opýtala či nechcem do toho citrón, že to zmierni sladkú chuť, niektoré mamičky si doniesli vlastný citrón
zober si so sebou citron mne tak kazala cukraska priniest a dala mi to do toho tak sa to da vpohode vypit bez citrona mna naplo vela krat pri prvom
nebolo to až také strrašné, len som si zapchala nos a vypila na jeden raz... aby som to nedýchala, tak mi radili baby 🙂
vobec ti nebolo zle, mala som citron, nam to zarabali do pol litroveho pohara, najhorsie bolo sediet 2 hodiny a neist nanzachod a bola som strasne hladna a pomvysetreni, ked som mohlamist na zachod, som tam sedela 10 minut a cikala sionym prudom a potom sup sup do bufetu na ranajky
Fuha..to uz je fakt len bolestive vypit cukrovu vodu a dve hodiny si posediet...ufff
..keď musíš,tak musíš.. 😀
Pri prvom tehu mi bolo z toho trosku zle, ani nie z toho pitia, ale potom pocas tych 2hodin, ale zvladla som to, teraz pri druhom som si dala do cukrovej vody citron a pocas tych dvoch hodin som popijala cistu vodu s citronom a dalo sa to zvladnut.
Oproti tomu čo všetko žena musí počas tehu a pôrodu zažiť je toto úplné nič ... však to je len sladká voda a 2 hoďky čakania 🙂
vobec to nie je take zle, ako sa hovori. tiez som cakala cosi horsie, ale v pohode som to vypila.
No po všetkých reakciách na internete som sa toho bála neskutočne 😀 Moja nechuť neprešla ani potom, ako som to zamiešala vo vode ( od začiatku tehotenstva okrem zmrzliny a ovocných cukríkov sladké nemôžem ani cítiť) mi nebolo všetko jedno, ale po pravde. Je to len hlúpa sladká voda. Mne to pripomínalo chuť cukrovej vaty 😉 Za pár sekúnd to vypijete a za pár minút som si na to ani nespomenula.
Tiez si myslim si to nebolo az take hrozne. Nam kazali doniest si ku glukoze aj polku citronu,cim utlmili tu sladku chut a uplne v pohode sa to dalo vypit. Ak ti to daju s nejakou chladnejsou vodou,chuti to ako citronada. U mna bol skor problem vydrzat tie dalsie 2 hodiny..
fuj co tu vsetci pijete doma coly? bul to hnus a este horsie udrziat to v zaludku. ak by sa to dalo rychle niecim zajest bolo by to ok, ale byt hladna napchata cukrom , o citrone som este nepocula a myslim ze by sa to ani nemalo robit koli mylnym hodnotam, , nemoct sa napit, mne bolo chvilu ok, len potom z nicoho nic mdlo, na zvracanie a to az ked som dosla domov cakat a potom som mala ist autom k dr naspet na krv, som myslela ze nedojdem. Prezit sa to samozrejme da, ako aj zaludocny virus.
Ja som nemala s glukozovym testom absolutne ziadny problem. Neboj sa toho je to len sladka voda 🙂 Mne ho robili v nemocnici lebo som bola hospitalizovana a jedine co mi na tom vadilo bola sestricka v nemocnici ktora sa mi uz od dveri rozbehla ihlou na prst 🙂 Ako z rychlika. Tak ma potom bolel ze az ... taky obycajny vpich do prsteka 🙂
Citam si predchadzajuce reakcie a jedna mamicka pise ze jej to zarabali do pol litroveho pohara. Ja som to mala v jednom obycajnom hrnceku. Takze som potom nemala az taky problem s chodenim....nechodenim na zachod.
je to len voda s cukrom, moja mala este aj prichut citronu. Mozno problem u niektorych mamiciek je v tom ze maju nevolnosti zo vsetkeho
je to hnusne ale da sa to vydrzat....pre mne bolo najhosie vydrzat tie dve hodiny bez jedla chlap si kupim cosi na jedenie a mala bruchu kopala jak keby sa chcela von dostat
mne to dali do 0,5l litra vody...takze sa to dalo...v nejakych dvoch deci by som s tym mala urcite problem, lebo by to bolo ukrutne sladkeeeee... a vypit by sa to malo do 10minut...posledne dva deci, tak to uz bol boj, ale v poho...ja som to este potrebovala zapit cistou vodou, to sa mohlo...potom som mala akurat problem to v sebe udrzat, lebo ma zacalo napinat...ale ustala som to a ten citron vam dievcata neodporucam, ak chcete mat objektivne vysledky.... vysledky su super, tak som rada 😉
ten test vobec nieje taky zly ako sa pise...glukozovy test bol moj najvacsi stres ale uplne v pohode to bolo...nam dali do 0,2l vody glukozu ale aj tak sa mi to nezdalo az tak sladke...su aj sladsie napoje...sice mi bolo potom strasne teplo ale inak pohoda
mne tam dala sestricka troska citronu a pohodaa. bola som potom z toho taka nazhavena,ze som okna pomaly chcela umyvat v poliklinike.

Ja som bola na cukor 2x ( dve tehotenstvá, vydržala som v pohode ), ale teraz po tretí krát som to vyvrátila. Dala som si tam aj citrón, chutilo mi to, ale môj žalúdok to po 1,5 hodine nezvládol a zrazu ma len naplo a už to aj zo mňa letelo von. Nie som žiadna citlivka, vydržím veľa, mám za sebou dva pôrody a to čo tu píšu niektoré ,, hrdinky,, že kto nevydrží tento záťažový test tak čo potom pôrod ,tak ako neviem čo to má s tým spoločné. To mám teraz považovať za slabošky a fajnovky tie ,ktoré vracali počas tehotenstva, lebo ja som nevracala ani raz ??? ( okrem toho záťažového testu) . Je to individuálne, a každá ma organizmus nastavený inak, niekomu je zle, niekomu nie je, to ešte neznamená, že tie ktorým je po vypití zle sú ,, fajnovky,,