Je nebezpečné ležať a spať na chrbte v tehotenstve?
Je to fakt nebezpečné???
Posledný trimester by sa nemalo spať na chrbte. Babatku môže chýbať v tejto polohe kyslik.
Nebezpečné asi nie, ale vo vyšších štádiách tehotenstva býva niektorým ženám zle, mne tiež bývalo, keď som musela ležať dlhšie napr. v nemocnici na pásoch, nemohla som vydržať, mala som nevoľnosti a celkovo som sa cítila zle...
@romi012 asi v 3. Trimestry, ak si lahnes na rovnu postel moze to v spanku sposobit problem ten, ze sa tlaci na zily a cievy a moze dochadzat ku zhorsenemu prekrveniu. Preto je na nezaplatenie taky dlhy tehotensky vankus, ktory si mozes podlozit zo zadu ak spis na chrbte, alebo zboku, ak spis na bruchu.
Ďakujem ... 😴
nevydržíš na chrbte,sama uvidíš ako sa budeš všelijak krútiť a vankúšmi podkladať
Mne ocino vravel, že čítal v nejakom českom periodiku, že vraj ležanie na chrbáte môže spôsobiť potrat. Ja som tak sem tam ležala. Teraz som v 29 tyzdni a zvyknem sa na chrbáte budiť, ako sa dusík, takze to až take asi zdravé nebude..
telo samo vie najlepsie.
ked Ti bude nepohodlne tak sa pretocis, ja som na bruchu spavala do siedmeho mesiaca, na chrbte som nerada, to mi vadilo.
v spanku si aj tak nerozkazes 😂
a urcite to nie je nebezpecne tak, aby si kvoli tomu potrebovala nejake specialne pomocky, je to podobne ako povera, ze ked umyvas okna, tak dieta bude mat snuru okolo krku, to su proste povedacky starej babky 🙂
Som v 33 týždni a pýtam sa preto lebo sa mi na chrbte dobre spi ... ale ako som niekde čítala ze to škodí tak sa nemôžem vyspať lebo aj na ľavom aj pravom boku sa mi spi zle a budím sa celu noc.
Ako pisali vyssie, v 3.trim je to.nebezpecne preto, ze babo svojou vahou tlaci na dutu zilu a to moze sposobit jeho slabe vyzivovanie. Ja som uz na konci, ale na chrbte sa mi dobre lezi, nespavam tak, ale travim tak nejaky cas v posteli. Myslim, ze ak sa tak obcas pretocis, babstku neublizis, ale nespi tak.cele noci...
@marusia12
A preco je to.blbost? Nie kazdy ma povinne znalosti z mediciny,.tak sa opytala, nepride.mi to nijak.divne
@lindusss2016 to nie je o znalostiach ale o prírode a poznaní vlastného tela. Pýtať sa toto.... nuž. Za tisíce rokov dodnes nie je žiaden zákon, že žena v tehotenstve nemôže spať na bruchu a pod... preboha.. príroda vie a vy by ste mali svoje telo poznať. Veru... blbosť nemá hraníc.
@lindusss2016 a ty nemáš ani znalosť pravopisu... veru, veru... intelekt niekomu bol a niekomu nebol daný do vienka... preto tie otázky, že? 😀
@marusia12
Jedna vec je priroda a druha, ze prvorodicky byvaju velakrat vystresovane a nechcu babatku nijak ublizit. To nie je blbost, ale strach. Nechapem, co ta na tej otazke tak iritovalo, ze si musela hned takto zareagovat. Ty mozno poznas svoje telo, ale ti chyba empatia, ved nikto nie je dokonaly, tak netreba hned skakat do ludi preto, ze su ini ako ty.
@marusia12
Ja pravopis ovladam dost slusne. Skacu mi bodky, lebo mam blbu klavesnicu a este mi aj prepise obcas a ze tuknem pismenko vedla mi neznalost pravopisu nepride, to sa vola preklep. Predstav si, za cele svoje vysokoskolske studia som s pravopisom problem nemala. Alebo kde by si ma chcela opravit? Robim snad nejake zasadne chyby? Pouc ma, vidim, ze si na to expertka...
@marusia12
Intelekt bol dany hlavne tym, co nemaju potrebu sa vyvysovat nad ostatnych. Lebo tymto utocenim svoj intelekt ozaj nedokazujes...
@lindusss2016 keď už nie je do čoho rypnut tak si berú na paškál pravopis takých inteligentov je na každom rohu min.10 🤣🤣
@marusia12 a uz ked sme pri tom pravopise. Ked budes vety zacinat velkymi pismenami, pouzivat interpunkcne znamienka vsade kde treba a davat za vetami len jednu bodku, vtedy pis nieco o pravopise 👌🏿
A mudru radu si tu nedala ani jednu, kedze nevidim nikoho kto by ti tu dakoval. Skoda, ze sme o tvoje mudre rady ukratene. Nuz, asi sme vsetky tu pritomne prilis ...blbe 😒
@marusia12 mas pravdu. Blbost treba pomenovat. Preto si jej sem prisla prepozicat svoje meno marusia12. Uslachtily a obetavy cin toto.
Zacinas ten novy rok vo velkom. 🙂
@romi012 neodporúča sa spat na chrbte ale keď sa tak prebudis nevadí.Ja som pred 3 týždňami porodila aj sestričky v nemocnici keď mi robili pasy dali má ľahnúť na bok lebo na chrbte mala nechcela spolupracovať.A pri sekcií som nemohla ležať na chrbte prišlo mi zle s dychom plus vracanie,ale neboj nič niektorým tehulkam to vadí iným vôbec
Ja som lezala a spavala na chrbate az do porodu a vsetko bolo ok.. telo ti povie,co je ok a co nie.. viem,ze vela tehotnym lezanie na chrbte vadi,no mne tak bolo pohodlne..

na chrbte? to sa mi nezdá, skôr na bruchu - s tým som mala problémy - moja obľúbená poloha zaspávania....
však nejak spať musíš, nie si netopier aby si bola dole hlavou...😀