Je opaľovanie v 3. trimestri škodlivé?
som strasne bleda a stale zavreta v byte, taha ma to na slniecko, tak chcem vediet, ci to nejako nebude skodit babätku, keby sa vytrepem na luku a lezim na decke...dakujem za odpovede 😎
myslim ze nie je skodlive ale brusko by som priamemu slnku nevystavovala,bud prikrit nejakou satkou alebo mat tielko
opalovala som sa bezne a Bola som jak cernoska,jedine comu sa ale nevyhnes su pigmentove flaky,ktore sa castejsie vyskytuju v tehotenstve,
Priame opaľovanie na slnku v treťom trimestri určite nie. Hrozí predčasne odlučovanie placenty, čo je veľmi nebezpečné pre dieťa i pre maminu. Budeš sa opaľovať, keď budeš bábo kočiíkovať🙂). Keď to nevyjde, tak nabudúci rok si to vynahradiš. Teraz je dôležité bábätko v brušku a všetko okolo neho.
Neodporuca sa to, nakolko sa brusko priamym slnkom prehrieva a hrozi odlucenie placenty.
Ked sa budeš opaľovať vytvoria sa si škvrny a nebude to pekne , mne sa vytvorili a to som si bruško neprehrivala , len trosku a aj tak tie hnusne škvrny boli ale môžes ležať pod stromom a tak
Ahoj,ja ked som bola s dcèrkou tehotná náhodov som zaspala na slnko a spálulo my brucho a o mesiac na to sa my narodila dcèrka krásnou stmavou pokozkou -hoci nikto v rodine nemá takú krásnu farbu pleti🙂
ja som travila vacsinu casu vonku kedze termin som mala v septembri a leto bolo horuce, no pozor na priame slnko, kedze mas teraz "vymenene hormony" velmi rychlo opaluje 🙂
ja som tiez v pohode chodila sa opalovat,ale nemohla som byt dlho na slnku,lebo brusko,ked som otocila k priamemu slnku,tak som hned dostavala kopance,malej to vadilo🙂
Problem je prehrievanie,nie opalovanie,samozrejme to spolu ale suvisi,takze opalovat sa kludne možes,ale brusko si treba chranit pred priamim slnkom 🙂

Trosku je dokonca velmi zdrave - kvoli D-cku, imunite. Hlavne postupne, nie na poludne, a nespalit sa, to uz je dost nezdrave.